👨🏼‍💻HarmonyOS Projesinde Manuel Signing Configs İşlemi

Sertaç Ayhan
Huawei Developers - Türkiye
5 min readMar 10, 2022

Giriş

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere HarmonyOS projelerinde aslında otomatik olarak gerçekleştirdiğimiz fakat hizmetin çalışmadığı senaryolarda signing configs işlemlerini nasıl gerçekleştirdiğimizi adım adım anlatacağım. Keyifli okumalar.

sitesinden Huawei ID’miz ile giriş yapıp buradan my projects’i açalım.

AppGallery Connect İşlemleri

Açılan sayfadan add project’i seçip yeni bir proje oluşturalım.

Proje ismini yazıp oluşturalım.

Açılan sayfadan add app butonuna tıklayalım.

Açılan sayfada platform, cihaz seçimlerimizi yapıp app name, package name, app category ve default language özelliklerimiz seçip OK’a basalım. Bu bilgileri sonrasında DevEco Studio üzerinde proje oluştururken kullanacağız.

Açılan pencereyi cancel deyip geçelim. Bu işlemi sonra yapacağız.

Projemizi ve app’i oluşturduk. Şimdi DevEco Studioda projemizi oluşturalım.

DevEco Studio’yu açıp Create Project diyelim.

Örnek olması açısından ben empty ability seçtim. Yapacağınız projeye göre uygun template’i seçebilirsiniz. Next butonuna tıklayıp devam edelim.

Proje konfigürasyonlarını dolduralım. Project name, project type, bundle name, save location, development mode, language, compatible api version, device type değerlerimizi verip finish diyerek projeyi oluşturuyoruz.

Projemiz oluştu. Buradan Build sekmesi altından Key ve CSR oluşturacağız.

Açılan sayfada ilk önce keystore file oluşturacağız. Alttaki new butonuna tıklayıp path’i belirtelim. Ben projenin path’ini vermeyi tercih ediyorum. Ok’ a basıp belirttiğimiz path’e file’ı oluşturuyoruz. sonrasında şifre belirleyip Ok’a basıyoruz.

Oluşturduğumuz key’e bir alias tanımlayıp Certificate adı altındaki soruları doldurup next diyerek generate edelim.

Şimdi CSR oluşturacağız. Pencere csr file’a bir path ve isim tanımlayıp OK’a basalım. Sonrasında Finish diyerek bu işlemi bitirelim.

AppGallery Connect üzerinden Users and permissions sayfasında certificate management kısmına geçelim.

Burada sağ üstte new certificate’e tıklayarak oluşturduğumuz csr dosyasının pathini belirtip upload edelim sonrasında submit deyip bitirelim. Oluşturduğumuz sertifika şu an sistemde gözüküyor. Bu dosyayı indirelim. Ve indirdiğimiz dosyayı diğer oluşturduğumuz dosyanın yanına taşıyalım.

Şimdi user and permission sayfasında device management sayfasına geçiş yapalım. Burada development yaparken kullanacağımız cihazı ekleyeceğiz. Name, type, ve UDID değerleriniz bizden isteyecek. UDID edinme yöntemleri akıllı saatler, Vision ürünleri ve cep telefonları için benzerdir. Aşağıda örnek olarak akıllı saatler kullanılmıştır:

Akıllı saatinizde Ayarlar > Hakkında’ya gidin ve geliştirici moduna girdiğinizi belirten bir mesaj görüntülenene kadar Yapı numarası’na dokunmaya devam edin.
Ayarlar > Geliştirici seçenekleri’ne gidin ve HDC debugging etkinleştirin.
Bilgisayarı akıllı saate bağlayın (wifi debugging için aynı wifi’ye bağlayın)ve ardından bilgisayardaki komut satırı aracını başlatın, hdc shell’e geçebilmek için komut satırında C:\Users\YourUserName\AppData\Local\Huawei\Sdk\toolchains\hdc shell komutunu YourUserName alanına kendi kullanıcı adınızı yazarak çalıştırın.

Saatin UDID’sini elde etmek için bm get --udid komutunu çalıştırın.

  • Sport saatlerin UDID idsini elde etmek için, Huawei personeli ile agconnect@huawei.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Test cihazını da ekledikten sonra my project üzerinden oluşturduğumuz projeye geçip soldan en altta HarmonyOS app services altındaki HAP Provision Profile sayfasına geçelim. Buradan add butonuna tıklayıp gerekli bilgileri doldurduktan sonra submit edelim.

Sonrasında bu dosyayı indirip, diğer sertifikalarımızın olduğu yere taşıyalım.

File sekmesi altından project structure’ı açalım. Soldan project’e geçelim. Sağ üstten signing configs sekmesine tıklayalım. Açılan sayfada Automatically generate signing tik’ini kaldıralım. Aynı yerde topladığımız sertifikaların pathlerini verelim. Oluşturduğumuz key’in alias ve password bilgilerini dolduralım ve Apply diyelim.

Aynı işlemi soldan modules kısmına geçip tekrardan signing configs’e geçip tekrarlayarak OK’a basalım.

Signing configs’i manuel olarak implemente etme işlemi bu kadardı. Son olarak cihazdaki bu bilgiyi kullanın.

adb connect 192.168.1.X:XXXX komutunu cmd ile çalıştırdığınızda cihaz DevEco Studio üzerinde aşağıdaki şekilde gözükecektir.

Bu sayfadan agconnect-services.json dosyasını indirelim ve projenin klasörüne ekleyelim.

Sonuç

Uygulamayı çalıştırdığınızda Hello World yazısı bizi karşılayacak.Şimdilik bu kadar, teşekkürler :)

--

--