HMS Ads Kit — 2

Ali Mert Özhayta
Huawei Developers - Türkiye
4 min readJun 18, 2020

Merhaba, Daha önce Ads Kit hakkında yayınladığımız makalemizde Ads Kit entegrasyonu ve sonrasında reklam formatlarından biri olan ‘Banner Ad’ ın projenize nasıl uygulayabileceğinizden bahsettik bir önceki makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yazımızda Splash Ad ve Interstitial Ad’ten bahsedeceğiz, Rewarded Ad ve ya Native Ad hakkında bilgi almak istiyorsanız bir sonraki yazımızı okumanızı tavsiye ederim. Bir sonraki makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

Ads Kit Reklam Formatları Nelerdir?

Kullanıcılarınıza en iyi deneyimi sağlayacak formatı seçebilmeniz için Huawei Ads Kit ile bir dizi reklam biçimi sunuluyor. Şu anda Banner, Native, Rewarded, Interstitial ve Splash ads çeşitlerini uygulamanıza kolaylıkla entegre edebilirsiniz.

  • Banner Ads, bir uygulamanın düzeninde üst, orta veya altta yer alan dikdörtgen reklam görüntüleridir. Banner reklamlar aralıklarla otomatik olarak yenilenir. Bir kullanıcı bir banner reklama dokunduğunda, çoğu durumda kullanıcı reklam verenin sayfasına yönlendirilir.
  • Splash Ads, uygulama başlatıldıktan hemen sonra, uygulamanın ana ekranı gelmeden önce görüntülenen reklamlardır.
  • Interstitial Ads, uygulamanın ara yüzünü kapsayan tam ekran reklamlardır. Bu tür reklamlar, kullanıcı bir uygulamayı başlattığında, duraklattığında veya uygulamadan çıktığında kullanıcının deneyimini bozmadan görüntülenir.
  • Rewarded Ads, genellikle oyun uygulamalarında tercih edilir. Kullanıcıların uygulama içi ödül veya avantajlar karşılığında görüntülemeyi seçtiği tam ekran video reklamlarıdır.
  • Native Ads, uygulamanın ara yüzünde uygulama akışına uygun şekilde yer alan reklamlardır. İlk bakışta bir reklam gibi değil uygulamanın bir parçası gibi görünürler.

Daha önceki makalede Banner Ads’e yer verildiğinden bu makalede Splash Ad ve Interstitial Ad’i projemize nasıl ekleyebileceğimizi adım adım inceleyeceğiz. Tüm reklam formatlarını içeren demo projeye buradan ulaşabilirsiniz.

Splash Ad

Splash Ad ile aktivite başlatıldıktan hemen sonra kısa bir reklam çıkan ve ardından bir sonraki aktiviteye geçen projenin basamaklarını adım adım inceleyelim.

  1. Öncelikle gerekli değişkenlerimizi oluşturup, HUAWEI Ads SDK’sını başlatmak için SplashAdActivity sınıfının onCreate() yönteminde HwAds.init()‘i çağıralım.

2. Ardından reklamı yüklemek için oluşturduğumuz loadSplashAd() metodumuzu çağıralım.

3. loadSplashAd() metodumuzda kullandığımız listener değişkenleri reklamın yüklendiğinde, tıklandığında ya da yüklendiği sırada hata aldığı gibi durumlarda ne yapacağına karar vermektedir.

4. Projenin farklı kısımlarında gördüğünüz jump() metodu ise Splash reklamı bittiğinde ya da herhangi bir hata aldığında bir sonraki aktiviteye geçmek için çağırmaktayız.

5. SplashActivity’nin farkı yaşam döngülerinde (life cycles) ne yapacağını belirtmemiz daha stabil ve kullanıcı dostu bir uygulama geliştirmemizde yardım sağlayacağı gibi Analytics Kit’i kullanacağımız farklı alanlar oluşturarak daha detaylı analizler yapmamıza katkı sağlayabilir.

6. Son adım olarak Splash reklamını kullanıcıya gösterebilmek için SplashActivity’nin XML dosyası düzenine (res > layout > activity_splash.xml) SplashView’i ekleyelim.

7. Tebrikler !!

Splash Ad Demo

Interstitial Ad

Tam ekran reklam formatı Interstitial Ad ile uygulamanızda resim ya da video içeren reklam gösterebilirsiniz. Her iki durumu da inceleyebileceğimiz şekilde adım adım ilerleyelim.

  1. Öncelikle gerekli değişkenlerimizi oluşturup, HUAWEI Ads SDK’sını başlatmak için InterstitialAdActivity sınıfının onCreate() yönteminde HwAds.init()‘i çağıralım.
  2. InterstitialAdActivity’nin XML düzeni dosyasında (res > layout > activity_interstitial_ad.xml) oluşturduğumuz kullanıcının reklamın video ya da fotoğraf olmasını belirteceği displayRadioGroup’u ve ardından reklamı yüklemesi komutunu vermesi için loadAdButton değişkenlerini bağlayalım.

3. Ardından reklamı yüklemek için oluşturduğumuz loadInterstitialAd() metodumuzu çağıralım.Tam ekran reklamının (Interstitial Ad) Fotoğraf ya da video olduğu reklam kimliğinden (adId) belli olacağından kullanıcının seçimine göre reklam kimliğini belirleyelim.

4.loadInterstitialAd() metodumuzda kullandığımız adListener değişkeni reklamın yüklendiğinde, tıklandığında ya da yüklendiği sırada hata alması gibi durumlarda ne yapacağına karar vermesini sağlamaktadır.

5. Son adım olarak InterstitialAdActivity’nin XML dosya düzenini (res > layout > activity_interstitial_ad.xml) inceleyelim.

6. Tebrikler !!

Interstitial Ad Demo

Huawei Mobile Servis ile ilgili karşılaştığınız sorunları linki kullanarak Huawei Developer Forum sayfasından sorabilir veya daha önce cevaplanmış olan soruları inceleyebilirsiniz.

Referanslar

HMS Ads Kit kapsamlı rehber için tıklayınız.

HMS Ads Kit referanslar linki için tıklayınız.

HMS Ads Kit örnek kod linki için tıklayınız.

HMS Ads Kit sdk linki için tıklayınız.

--

--