Оновлення основної мережі Shockwave Alpha завершено!

Shockwave Alpha — наше перше велике оновлення мережі з моменту запуску Supernova у листопаді 2021 року — офіційно запущено! Це важлива ступінь принесе нові можливості, які ще більше зміцнять Secret Network як платформу конфіденційності для Web 3.

Вітаю спільноту Secret!

Пройшло трохи більше шести місяців з моменту успішного запуску оновлення Supernova. Після цього покращення мережі почалася нова фаза Shockwave, основними цілями якої були розширення та міжмережева сумісність. З тих пір провідні інженери SCRT Labs старанно готують Shockwave Alpha — велике оновлення, яке значно підвищує продуктивність мережі, вводить синхронізацію даних та дозволяє Secret Network повною мірою використати всі переваги, які може запропонувати IBC.

Сьогодні ми з гордістю повідомляємо, що Shockwave Alpha офіційно (і успішно) запущено! Ми дякуємо всій спільноті валідаторів Secret Network, які допомогли забезпечити стабільність та безпеку цього оновлення.

Які перспективи використання Shockwave Alpha?

· 500–600-кратне збільшення швидкості при певних мережевих діях, таких як NFT mints та airdrops

· Синхронізація даних для каталогу CosmWasm

· Міжмережеві акаунти

Більше того, Shockwave Alpha вносить незначні зміни у те, як ми раніше оновлювали мережу — це наша перша ітерація стислішого оновлення. Це означає, що найважливіші функції випускатимуться частіше.

Що це означає для Secret?

Shockwave — основа бурхливого зростання, і оновлення Alpha містить кілька ключових поліпшень, які суттєво вплинуть на інтерфейс користувача. Це ключові оновлення базового рівня мережі, які дозволяють розробникам Secret Network виявити більше креативності, ніж будь-коли, не знижуючи при цьому зручності для користувачів.

Пропонуємо до вашої уваги наступне:

Значне збільшення продуктивності за певних мережевих подій

Альфа-тестування вже продемонструвало дуже перспективні результати для деяких мережевих подій. Ми спостерігаємо 500–600-кратне (так, дійсно) збільшення швидкості для певних мережевих подій, таких як мінтінг SNIP-20 токенів та Secret NFT, при цьому забезпечуючи зниження витрат на газ.

SCRT Labs створила спеціалізовані ноди для обробки запитів для зняття навантаження з обробки транзакцій шляхом розподілу навантаження. З запуском Shockwave Alpha ми прагнемо усунути проблеми, коли міжмережні airdrops впливали на час блокування та уповільнювали роботу мережі!

Сихронізація стану каталогу CosmWasm

Раніше для запуску нод була потрібна ручна синхронізація каталогу .compute перед синхронізацією даних. Тепер Shockwave Alpha полегшує цей процес, автоматизуючи синхронізацію каталогу .compute. Ця значна зміна спростить управління вузлом. Автоматична синхронізація повинна допомогти задовольнити мету Shockwave з розвитку мережі, оскільки реєстрація та обслуговування нод щойно спростилися!

Міжмережеві акаунти

Аккаунти Interchain, представлені в оновленні Theta від Cosmos, покращують функціональність та сумісність в екосистемі IBC, дозволяючи не лише передавати токени між мережами. Якщо ви не знайомі з IBC, вважайте, що це стандарт, який дозволяє блокчейнам ефективніше взаємодіяти.

З моменту появи IBC деякі мережі вже додали можливості Interchain, що дозволяють взаємодіяти з іншими мережами IBC. Shockwave Alpha — це наше перше оновлення мейннету після глобального введення Interchain-акаунтів, що робить його першою можливістю для нас додати цю функціональність!

Оновлення Supernova вперше показало інтеграцію Secret в IBC, а Shockwave Alpha продовжує цей напрямок у бік функціональної сумісності. Прийняття IBC пов’язало Secret Network з блокчейнами всієї екосистеми Cosmos, дозволяючи використовувати SCRT у додатках між мережами Cosmos. Тепер ми закладаємо основу для активації облікових записів Interchain, забезпечуючи найпростіший сервіс користувача у всіх IBC мережах. Це доповнення поширить унікальні функції конфіденційності Secret Network на екосистему Cosmos.

Впровадження цього оновлення дозволяє користувачам Secret підключитися до IBC екосистеми, тим самим долаючи перешкоди, які раніше обмежували активність Interchain.

Повний перелік змін читайте тут:

https://github.com/scrtlabs/SecretNetwork/blob/master/CHANGELOG.md#130

Що буде далі?

Ці оновлення дадуть позитивну динаміку, стимулюючи розвиток інновацій та розширення мережі до другого великого оновлення мережі Shockwave — Shockwave Omega. Коротший цикл оновлення означає, що не потрібно поспішати та впроваджувати нові функції в одне оновлення. В результаті Shockwave Omega, яка, як очікується, стане останнім оновленням основної мережі на етапі Shockwave, буде включати кілька оновлень, які не потрапили в стадію Alpha Shockwave.

· Ми переходимо на інфраструктуру смарт-контрактів CosmWasm 1.0, що дозволить Secret Network приєднатися до інших мереж, які вже зробили цю зміну. Це оновлення має ще більше підвищити швидкість та безперебійність міжмережевої діяльності, оскільки смарт-контракти з кожної мережі, що використовує інфраструктуру CosmWasm 1.0, можуть бути легко перенесені до Secret Network та навпаки.

· В даний час можливості підключення до IBC обмежені нативними коінами. Omega дозволить Secret-контрактам надсилати повідомлення IBC, що дозволить безпосередньо передавати токени SNIP-20 іншим ланцюжкам IBC.

· Interchain-акаунти зможуть викликати Secret контракти, забезпечуючи двосторонній обмін повідомленнями IBC. Це міцно затвердить Secret як хаб конфіденційності!

· Ми плануємо змінити механізм, який виконує смарт-контракти, що дозволить швидше обробляти старі та нові контракти. Ця зміна дозволить прискорити роботу всієї мережі. Подумайте про це як про заміну двигуна автомобіля на потужніший. Мережа та ж, продуктивність набагато вища.

Тим часом розробка продовжується! Очікуйте, що до остаточного запуску Shockwave Omega буде внесено безліч невеликих, але значних змін, а також анонсів нових продуктів та екосистем. А поки що слідкуйте за оновленнями в Secret Blog та Twitter!

Бажаєте прийняти активнішу участь? Станьте секретним агентом! Наша місія полягає в тому, щоб децентралізований веб, який ми створюємо, розширював можливості своїх користувачів та був доступним для всіх.

https://scrt.network/get-involved/become-secret-agent

Для обговорення Secret Network та Secret dApps заходьте на канали нашої спільноти:

Website | Forum | Twitter | Discord | Telegram

--

--