Секретна функція: SiennaLend

SiennaLend: Випробуйте перший в історії протокол кредитування DeFi зі збереженням конфіденційності. Запуск в основній мережі 29 квітня!

Привіт, Секретна спільнота! Сьогодні ми презентуємо нову захоплюючу програму від Sienna та перший протокол кредитування на Secret!

Децентралізовані фінанси (DeFi) перебувають на критичному етапі свого розвитку. DeFi може або залишитися нішею у світовій фінансовій системі, або дозріти та стати потужною альтернативою традиційним фінансам. Для того, щоб останнє сталося, ми твердо переконані, що DeFi має забезпечити життєздатні рішення для 3 окремих бар’єрів на шляху поширення:

● Доступність

● Сумісність

● Конфіденційність

DeFi вирішив проблему доступності у своїй початковій ітерації, надавши будь-кому, хто має Інтернет, доступ до цієї нової фінансової системи без дозволу. Функціональна сумісність була серйозною первісною перешкодою, але на цьому фронті було досягнуто значного прогресу з введенням сумісних міжмережевих протоколів і мостів DeFi. Це залишає нам головний бар’єр, що стоїть між DeFi та масовим впровадженням — конфіденційність (або її відсутність).

DeFi досі не запропонував жодних рішень для усунення властивої йому відсутності конфіденційності та загальнодоступності за умовчанням. Sienna Network спочатку почала вирішувати тріаду масового впровадження DeFi (доступність, сумісність та конфіденційність) з випуском SiennaSwap (першої конфіденційної, передової AMM) ще у жовтні 2021 року, і SiennaLend є наступним кроком у цьому. SiennaLend — перший в історії приватний протокол кредитування DeFi (і перший, що дозволяє без дозволу кредитувати Bitcoin та Monero) — запускається 29 квітня.

Щоб повністю усвідомити значення конфіденційності для масового впровадження DeFi, важливо проаналізувати роль, яку конфіденційність відіграє в традиційній фінансовій системі. Коли ви переказуєте гроші з одного банківського рахунку на інший (часто сприймається як від однієї особи до іншої, навіть якщо це технічно не так), деталі переказу бачите лише ви (відправник), одержувач і фінансова установа, яка обробляє переказ.

У загальнодоступному за замовчуванням DeFi подробиці такого переказу видно всім. Елементарний аналіз ланцюжка — це все, що потрібно, щоб зв’язати вас із конкретною адресою, яку потім можна буде вільно відслідковувати. Те саме стосується і кредитування. У традиційній фінансовій системі деталі кредиту видно лише фінансовій установі, що видала кредит, та особі, яка отримує його. Користувачі DeFi повинні отримати такий самий рівень конфіденційності та захисту даних. DeFi не повинен бути грою з нульовою сумою, в якій користувачі повинні жертвувати своєю конфіденційністю, щоб грати.

Sienna | Roadmap

Крім того, що конфіденційність є необхідною передумовою для повноцінного впровадження, вона має суттєві наслідки для DeFi на технічному рівні. У випадку кредитування за загальнодоступними протоколами DeFi за замовчуванням, деталі кредитів користувачів DeFi є загальнодоступними і легко відслідковуються будь-ким, і недобросовісні суб’єкти можуть використовувати цю інформацію для маніпулювання ринковими умовами на свою користь за рахунок користувачів, що нічого не підозрюють (що призводить до ліквідацій, що маніпулюються, ставкам фінансування тощо). SiennaLend вирішує цю проблему.

Використовуючи приватне кредитування (що стало можливим завдяки приватним смарт-контрактам Secret Network), SiennaLend захищає користувачів від сторонніх очей та недобросовісних осіб. Щоб додатково захистити конфіденційність користувачів, SiennaLend анонімізує гаманці користувачів, призначаючи їм псевдоніми адреси. Користувачі SiennaLend отримають рівень конфіденційності та захисту даних, який не має аналогів у існуючому просторі DeFi.

Щоб використовувати SiennaLend, користувачі можуть використовувати мости IBC/ETH/BSC/XMR, щоб конвертувати свої токени в секретні токени, що зберігають конфіденційність. Ці приватні токени повинні використовуватися для взаємодії з програмами Sienna DeFi. Щоб почати позичати, користувачам спочатку потрібно буде надати ліквідність для кредитного пулу (або кількох кредитних пулів). Потім користувачі можуть вибрати потрібний відсоток наданої ними ліквідності для внесення в якості застави. Користувачі продовжують отримувати прибуток від своєї ліквідності, навіть якщо вона використовується як застава для кредиту, і можуть брати в приватні позики максимум до 80% наданої їм застави в доларах США. SiennaLend використовує модель із змінною відсотковою та надлишковою заставою для позик. Користувачі можуть негайно почати отримувати відсотки після надання ліквідності для ринку кредитування.

SiennaLend під час запуску підтримуватиме такі токени:

● sSCRT

● stkd-SCRT (Staked SCRT Derivative-Shade Protocol)

● sUST

● sXMR

● sATOM

● sLUNA

● sOSMO

● sUSDT

● sUSDC

● SDAI

● SWBTC

● sETH

● SAVE

● sMANA

● sBNB

Приєднуйтесь до нас у цій подорожі, щоб зробити DeFi та заставне кредитування масовим явищем. Приватним чином обмінюйтеся, надавайте ліквідність, позичайте та займайте криптоактиви за допомогою програм DeFi від Sienna Network, що забезпечують конфіденційність.

SiennaLend буде запущено 29 квітня!

Про мережу Sienna

Sienna — це міжмережевий децентралізований фінансовий протокол, орієнтований на конфіденційність, побудований на Secret Network, який дозволяє використовувати фінансові інструменти, що не потребують довіри, такі як торгівля і кредитування, з повною конфіденційністю для декількох екосистем блокчейну. Конфіденційність як для окремих осіб, так і для організацій потрібна за законом і завжди повинна розглядатися як основне право людини.

Sienna прагне захистити вашу конфіденційність та PII (особисту інформацію).

Website | Discord | Telegram | Twitter | Reddit | Blog

Что дальше?

Якщо ви розробник, ви також можете ознайомитися з нашими останніми оголошеннями про новий фонд Secret Ecosystem у розмірі 225 мільйонів доларів, де міститься докладна інформація про те, як зв’язатися з командою SCRT Labs та іншою частиною нашої екосистеми розробників. Крім того, ознайомтеся з грантами Secret Network та почніть будувати сьогодні!

Ecosystem Fund | Build on Secret Network

Якщо ви зацікавлені, щоб користувачі Web3 мали захист конфіденційності даних, якого вони потребують і заслуговують, станьте Секретним Агентом. Наша місія полягає в тому, щоб переконатися, що децентралізована мережа, яку ми створюємо, справді розширює можливості та доступна для всіх.

https://scrt.network/get-involved/become-secret-agent

Вперед та вгору!

--

--