Як конфіденційність змінює Secret Gaming

Дізнайтеся, чому конфіденційність має значення, які можливості відкривають Secret контракти для розробників ігор і як їх можна використовувати для створення найкращих блокчейн-ігор нового покоління.

У Secret Network, ми любимо розважатися. А яким може бути найкращий спосіб розважитися, як не пограти в ігри?! Продовжуйте читати, щоб дізнатися все про Secret Gaming і чому приватна мережа Secret за замовчуванням ідеально підходить для створення ігрових програм.

Що таке Secret Gaming?

Secret Gaming включає всі ігри, які використовують Secret контракти, які зберігають конфіденційність, для частини своєї ігрової логіки. За допомогою Secret контрактів ви можете вибирати, яку інформацію розкривати, не розкриваючи її у публічній книзі. Ця можливість дає розробникам блокчейн-ігор свободу створювати ігровий досвід, який вони хочуть, та захищає гравців від суперників, які використовують аналіз блокчейну для отримання переваги. Ви можете використовувати Secret контракти для створення внутрішньоігрового видобутку, зброї, карт та багато іншого.

Чому конфіденційність має значення в іграх на блокчейні

Більшість блокчейнів загальнодоступні за замовчуванням, і ви можете знайти всі дані за допомогою блокчейн-провідника. А тепер уявіть, що станеться, якщо ви створите карткову гру. Ваша колекція карт була б видимою для всіх, з якої досвідчені гравці могли б отримати вашу колоду.

Блокчейн покаже ваші стратегії, склад вашого персонажа, улюблену зброю та рухи — деталі, які ваші опоненти можуть використовувати, щоб отримати стратегічну перевагу.

Кілька прикладів:

  • У грі Clan vs Clan найкращі гравці та склад клану можуть бути відомі — навіть часовий пояс клану, дивлячись на позначки часу активності ланцюга
  • У іграх PvP запеклі гравці можуть перевірити ваше спорядження та склад персонажа, щоб оптимізувати свою стратегію
  • У онлайн-покері суперники можуть перевірити, які карти у вас у руках, і побачити, чи справді ви блефуєте

Як налаштування конфіденційності змінює ігри

На Secret смарт-контракти зашифровані за замовчуванням; Вхід, вихід і стан мережі не можна прочитати в реєстрі. Але ви можете поділитися деталями за допомогою клавіш перегляду — те, що ми називаємо настроюваною конфіденційністю. Ця функція захищає дані гравців і робить перемогу знову питанням ігрових навичок, а також дає дизайнерам ігор свободу створювати гру, яку вони хочуть.

https://docs.scrt.network/dev/secret-contracts.html

Розглянемо приклад карткової гри. Гра може бути розроблена таким чином, щоб розкривати ваше ім’я та рівень, а ваша колода залишається закритою. Залежно від вашої стратегії ви можете відкрити карти супернику, але не раніше.

Розробники блокчейн-ігор можуть вирішувати, яка інформація буде показана на якому етапі гри. Ви можете ретельно вводити інформацію, щоб гравці знаходили або використовували та створювали потрібний вам досвід. Ви можете створювати лутбокс або приховані функції, які виявлятимуться на основі досвіду гравця, кількості перемог або будь-якого іншого типу події. Гравці (і їхні опоненти) не можуть дізнатися, що це таке, окрім як продовжити гру.

Як працює Secret Gaming

Secret Gaming використовує Secret контракти —смарт контракти із зашифрованими введенням, виведенням і станом за замовчуванням. Secret контракти можна використовувати для вибіркового приховування та розкриття даних. Розробники і гравці можуть використовувати ключі перегляду, щоб відкривати дані кому завгодно.

Хоча вхід, вихід і стан можуть бути приватними, код у Secret контрактах є загальнодоступним. Якщо щось здається підозрілим, будь-хто може ще раз перевірити базу коду та переконатися, що ігровий процес чесний.

Використання Secret NFT у Secret Gaming

Secret NFT — це застосування Secret контрактів. Вони відрізняються від «традиційних NFT» (ERC-721) тим, що мають приватні метадані та поля власності. Їх можна використовувати, щоб приховати адресу гаманця власника та закрити доступ до версій із повною роздільною здатністю або прихованих функцій.

Використання Secret генераторів випадкових чисел (ГВЧ)

У загальнодоступних ланцюгах початкове число, викликане смарт-контрактом для генерації випадкового числа, видиме для всіх і може бути наближено. Ця видимість стає проблемою під час тасування стопки карт під час гри. Гравці могли стрибати в провіднику блоків і вгадувати порядок карток з більшою точністю.

Secret вирішує цю проблему за допомогою приватної генерації номерів у мережі. Оскільки стан RNG-контракту зашифровано, початковий код невидимий, і неможливо використати це на свою користь.

Приклади Secret Gaming в дії

Secret Gaming — це не банальна штука. Уже існують блокчейн-ігри, які використовують секретні контакти, показуючи, як їх можна використовувати для вдосконалення ігрової механіки. Тут ми обговоримо кілька прикладів:

Secret Dreamscape

Secret Dreamscape схожий на суміш скраблу та покеру — гра, у якій сила вашої руки залежить від слів, які ви можете створити за допомогою своїх карт.

За замовчуванням у гру грають без NFT, а картки є зашифрованими бітами даних у ланцюжку. Однак якщо у вас є картка «R», тобто NFT, слова, які ви граєте, будуть позначені на ній як приватні метадані.

Ви можете використовувати цей NFT, щоб отримати приз у лотерею, якщо він містить одне з виграшних слів. Ви надсилаєте ключ перегляду, який розкриває ці слова, до смарт-контракту лотереї, який перевіряє, чи збігається якесь із ваших слів.

Secret Heroes

Secret Heroes — це гра, заснована на блокчейні, у якій ви боретеся проти інших зі своїми героями. Кожен герой є Secret NFT і має чотири навички з різними рівнями. Під час гри один із чотирьох навичок вибирається випадковим чином. Перемагає гравець із героєм, який має найвище значення цієї навички.

Ім’я кожного героя є відкритим і доступним для опонента. Однак рівні навичок секретного героя зберігаються як приватні метадані, тому лише власник знає про силу героя.

Order of the Mystic Skulls

The Order of the Mystic Skulls — це гейміфікований проєкт NFT, де ви дізнаєтеся більше про потойбічне життя свого черепа, пройшовши сюжетну лінію. Рішення, які ви приймаєте, розкривають приховані особливості та можуть змінити ваш череп на краще чи на гірше. Ви можете будь-коли продати свій череп — ви самі вирішуєте, коли це найкраще.

Кожна з прихованих функцій зберігається як особисті дані SVG, які не може переглянути навіть власник черепа. Отже, власник не може заздалегідь знати, які риси ще належить розкрити. Або, як тільки почнеться алхімія, які риси можна створити, застосовуючи знайдені вами зілля.

Ігри на Secret(s)

Secret Dreamscape — це багатокористувацька карткова гра, яка поєднує в собі захоплюючу природу створення світу та соціальні відтінки кращих ігор.

Orbem Wars — це повномасштабна P2E-гра Tower Defense з секретними NFT.

Legendao — це платформа play-to-mint, яка пропонує унікальний ігровий досвід для отримання ексклюзивних NFT.

Будуйте з конфіденційністю

Розпочніть розробку Secret Contract і зробіть конфіденційність частиною свого ігрового стеку.

--

--

Secret Network Ukrainian
IGC Secret Network Translated Archives part 4

Платформа конфіденційності даних для Web3 — щодо створення та використання блокчейн-додатків, які не вимагають дозволу та зберігають конфіденційність.