Якщо хочете поїхати на глобальну технологічну конференцію, або чому планувати завжди корисно

Vira H.
ihub-lviv-blog
Published in
3 min readOct 5, 2017

Третій день IT Arena 2017 пройшов у форматі мітапів, на один з них потрапили і ми. Ukrainians at Tech Events of the World meetup#4 Lviv edition – це одна із зустрічей спільноти #UTEW для обміну досвідом українців, які відвідують глобальні технологічні конференції, де спікери діляться своїми кейсами відвідування таких подій та дають поради новачкам у цій справі.

Якщо вам не вдалось потрапити цього разу не засмучуйтесь. Ми підготували для вас короткий перелік лайфхаків від спікерів, якщо ви хочете відвідати таку конференцію.

#1 Визначтесь з метою поїздки

Важливо розуміти для чого це вам:

  • для пошуку клієнтів;
  • дослідження ринку;
  • пошуку інвесторів/партнерів.

Повне розуміння власної мети — це перший крок до успішної поїздки на конференцію такого типу.

Джерело: http://bit.do/dPdV9

#2 Плануйте свою подорож на івент

Як кажуть, диявол в деталях, тому навіть такі на перший погляд дрібниці як вибір місця проживання, чи вдало придбані квитки можуть зіграти ключову роль у вашій поїздці. Наприклад, завчасний вибір готелю ближче до місця проведення конференції значно скоротить час добирання до івент-майданчика, або є шанс дізнатись, де буде жити топ-спікер і забронювати той самий, чи якийсь поруч.

#3 Продавати — природно

Не треба дивитися на продажі як на щось зле, хитре, підступне. «Продажі — це про те, як розповісти людині, що у вас є щось класне, що їй насправді дуже потрібне», — розповідав Ярослав Ажнюк, CEO & Co-Founder of Petcube. У вас має бути позитивний підхід до ситуації і правильна мотивація. Правильна мотивація в продажах — допитливість. Якщо зі щирістю підходити до людей — то все вийде!

Джерело: http://bit.do/dPdWf

#4 Надсилайте follow up

Познайомились з кимось на конференції? Не забудьте нагадати про себе. На це у вас є плюс мінус два тижні після. Чому? Бо це якраз те “вікно”, коли люди ще обговорюють та приблизно пам'ятають, кого бачили на івенті. І навіть, якщо не знайомі, — теж можете надсилати follow up. Справа в тому, що більшіть не пам'ятає точно, з ким вони знайомились на конференції, і вам може пощастити знайти нових клієнтів, чи партнерів. Така маленька хитрість від Олени Занічковської, Founding Partner, Director of Product Management at The Gradient.

#5 Будьте наполегливими!

Ризикуйте і досягайте поставленої мети — ось мото цієї п’ятої поради. Це історія про те, як здійснювати свої мрії, навіть якщо вони здаються нереальними, наприклад, автограф Gary Vaynerchuk, як це було у випадку Богдана Янатьєва, Founder at Everything Content, на Web Summit 2016. Сотні фанатів, стільки ж охорони, чималий шлях по павільйону конференції та дві суцільні смуги на дорозі не зупинили Богдана, щоб отримати автограф людини, яка його надихає. Саме це він подолав, щоб підписати книжку в Gary. Ще було чимало рукостискань, щоб отримати з ним відео, але то вже зовсім інша історія.

«Не бійтесь ставити собі амбітні цілі і робити неможливе!» — як казав Богдан на мітапі.

Плануйте, не бійтесь продавати, будьте щирими, нагадуйте про себе та ставте перед собою недосяжні на перший погляд, але такі важливі для вас цілі.

А щоб отримати ще більшу порцію натхнення та корисних порад, радимо долучитись до спільноти #UTEW.

Відвідуйте конференції з користю ;)

--

--