De laatste lange wandeling voor de aankomst : naar Monte Sacro !

Na een lange nacht konden we vanmorgen na een goed verzorgd ontbijt omstreeks 8.30 uur Monterotondo verlaten in de richting van Monte Sacro dat al een deel van Rome is .Vandaag zouden we de stad dus eindelijk moeten zien liggen in de verte en dat was dus het geval. De grote koepel van Sint-Pieter was van ver duidelijk te zien.

Meteen na het verlaten van de stad zaten we op de juiste route die ons door een golvend landschap in de richting van een mooi natuurpark bracht. Op één ogenblik was de instructie niet duidelijk en de markering liet ook te wensen over. Na wat zoekwerk en het gebruik van de stafkaart zaten we vrijwel snel op de route. In het mooi groene natuurpark kwamen we vooral mountainbikers tegen en tegen het einde ook wat joggers en wandelaars. Maar vooral zagen we veel families die in het park gebruik maakten van de vele houten tafels om hun 1 mei te vieren met een BBQ en leuk gezelschap. De enige werkende Italiaan die we vandaag gezien hebben was een herder die zijn schapen aan het melken was…het geblaat was op een grote afstand te horen. Toen we uit het park waren stonden we plots tussen de hoogbouw, liepen we langs brede wegen en over brede voetpaden. Na goed 6 km kwamen we aan in het hotel.

Daarna zijn we vlug iets gaan eten maar vandaag zaten de restaurantjes ook vol en door de vele communiefeesten was het een drukte van belang. Ondertussen kregen we een berichtje dat Martien en An al in de trein zaten van de luchthaven naar het station Termini.

Na een stevige wandeling van 20 minuten bergop kwamen ze aan bij de Suore Francescane della Croce, dicht bij Trastevere. Ze zullen goed uitgeslapen moeten zijn en vroeg opstaan als ze ons morgenvroeg bij onze eindbestemming in Sint-Jan van Lateranen willen zien aankomen! :-) Wij kijken er al naar uit alvast!

Pace en bene!

Danny e Fred

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Danny Huijsmans’s story.