Pasen vieren in Assisi, wat een mooie dag!

Reeds vroeg na het ontbijt, de refter zat helemaal vol met 42 mensen, trokken we richting de San Francesco. We hadden nog geen bezoek aan de benedenkerk gebracht, wel de Goede Vrijdagviering meegemaakt. Maar we konden dit niet meteen doen omdat er een passviering bezig was. Dus trokken we naar de prachtige bovenkerk waar we een mooi statement zagen van de Franciscaanse gemeenschap. Er ligt een bootje waar 9 mensen de overtocht naar Lampedusa wilden maken… mensen op de vlucht, mensen op zoek naar vrede! En in tegenstelling tot sommigen maakt het hen niet uit welk geloof deze mensen aanhangen…mensen zijn mensen!

We besloten dan maar om de bovenkerk te bezoeken. Een Franciscaanse minderbroeder zegende ons en we zetten ons neer op een bank in de basiliek om de prachtige fresco’s van o.a. Giotto, die het leven van Franciscus uitbeelden, te bewonderen. Omdat we de paasviering van half elf wilden bijwonen waren we goed op tijd want daarna stroomde er gewoon een massa volk toe. Het was een zeer mooi viering opgeluisterd door de Capella Papale! Achttien minderbroeders deelden de communie uit om de vele Paasgangers te bedienen. Omstreeks 12 uur was de viering gedaan en zijn we een bezoek gaan brengen aan de tombe van Franciscus en het koor van de onderkerk. Wat is die mooi! Natuurlijk gingen we onze pelgrimsstempel vragen. Dan trokken we richting San Pietro waar we eerst iets aten en afgesproken hadden met Andreas. We dronken een lokaal biertje is een bar in de buurt, ontmoetten Francesco die we sinds Sansepolcro uit het oog verloren waren en kozen voor een siësta. Om half vijf hadden we terug een afspraak aan de San Francesco waar we ons Testimonium bij minderbroeder Jorge konden gaan ophalen. We moesten minstens 100 km hebben afgelegd maar met onze 319 km tot op heden was dat geen probleem en we moesten ook aan de hand van onze pelgrimskaart aantonen dat we voldoende stempels hadden verzameld onderweg. Dus zo fier als een gieter namen we dit officiële document plechtig in handen. Daarna was er op het plein nog leuke muziek en dans en deelden de minderbroeders hardgekookte eieren en gebak uit. Samen met Adreas bezochten we nadien nog de Bovenkerk die we vanmorgen na de viering wegens de drukte moeilijk verder konden bezoeken, gingen we een kijkje nemen in het huis waar Franciscus is opgegroeid en bezochten we de Maria Maggiore kerk. Rond 20 uur zijn we nog samen iets gaan eten en was het daarna tijd om te gaan slapen want morgen moeten we via de Carceri (kluis) over de Subasio naar Spello en dat wordt terug een onderneming om u tegen te zeggen.

Morgen nemen we afscheid van de mooie en warme plek en Sint-Franciscus en gaan we op weg naar Rome en Paus Franciscus :-) .

Grazie mille!

Paxet bonum!

Danny e Fred

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Danny Huijsmans’s story.