İletişim Atölyesi 2015: Haber ve Yayıncılık

Ezgi Yaparsoy
İletişim Atölyesi
2 min readJul 26, 2017

İzmir Ekonomi Üniveristesi İletişim Fakültesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ‘İletişim Atölyesi’ etkinliği 21–22 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi. Öğrencilerin üniversite eğitimi hakkında bilgi sahibi olmalarını, medya ve iletişim alanında yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarını hedefleyen etkinliğe, 60. Yıl Anadolu Lisesi ve TAKEV öğrencileri katıldı.

İletişim Fakültesi Stüdyoları’nda ilk gün

Atölye çalışmasının ilk gününde saat 09.30’da sinema salonunda toplanan öğrenciler burada öğretim görevlileri ve asistanlarla tanışıp sohbet etti. Daha sonra öğrenciler ilgi alanlarına göre; medya, halkla ilişkiler ve sinema olmak üzere üç gruba ayrıldı. Gruplar ilk olarak öğretim görevlileriyle beraber bu iki gün içinde neler yapacağını kararlaştırdı. Etkinliğin ilk gününde öğrenciler, radyo ve televizyon haberleri oluşturup bu haberleri sundu. İlk görevleri haber oluşturmak olan gençler bunun için gerekli araştırmaları yaparak, derledikleri haberlerle beraber radyoya çıktı. İki kişinin sunduğu radyo bülteninin ardından sıra televizyon yayınındaydı. Öğrenciler bu sayede kamera önünde ve arkasında edindikleri deneyimi uygulama koyma fırsatını edindi.

Web siteleri açıldı

İkinci gün tekrar aynı saatte İletişim Fakültesi Stüdyoları’nda toplanan öğrencilerin ilk işi gün içinde yapacaklarını kararlaştırmak oldu. Programlarının öncelikli olarak web sitesi açmak olan öğrenciler, site için tanıtım videosu hazırlayarak videolarını fotoğraflarla süsledi. Muhabirliğini Onur Baskın’ın yaptığı Medya grubunun tanıtım videosunda kameraman olarak Begüm Kam, fotoğrafçı olarak Sıla As görev yaptı.

Bir sonraki adım röportajlar oldu

İlk röportajını Ege Yetimalar ile gerçekleştiren Medya grubu, Yetimalar’a “Medya Atölyesi”ni nasıl bulduğunu ve bu etkinlikten ne gibi kazanımları olduğunu sordu. Yetimalar, bu etkinliğin gayet iyi gittiğini ve memnun olduğunu söyledi. Bu iki günün onun için çok yararlı olduğunu çünkü kendisinin sinema ile ilgilendiğini ve gelecekte bu işle uğraşmak istediğini belirtti. Bu sebeple bu etkinliğin kendisi için çok iyi bir tecrübe olduğunu ve bu alanda bir çok bilgi edindiğini dile getirdi.

“Kafamızdaki soru işarelerini giderdik”

Medya grubunun bir sonraki röportajında mikrofonlarını “belgesel ve kısa film” grubuna uzattı. İletişim Atölyesi’ni nasıl buldukları sorusuna öğrenciler “Teknik açıdan çok şey öğrendik. Tecrübe edemeyeceğimiz bir çok şeyi burada gerçekleştirme fırsatı bulduk” yanıtını verdiler.

Son olarak öğrenciler: “Eğer bize sorarsanız, biz bu iki gün içinde gerçekten çok iyi vakit geçirdik. Bu bölüm hakkındaki kafamızda olan soru işaretlerini gidermiş olduk.Bizim için çok faydalı olan bu etkinliği düzenleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne ve İletişim Fakültesine çok teşekkür ediyoruz ve seneye bu etkinliğe katılacak olan arkadaşlarımıza iyi eğlenceler diliyoruz” şeklinde konuştular.

--

--