İletişim Atölyesi 2015: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Ezgi Yaparsoy
İletişim Atölyesi
2 min readJul 26, 2017

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde iletişim atölyesi etkinliği düzenlendi. Etkinliğe 60. Yıl Anadolu Lisesi ve TAKEV Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. “İletişim Atölyesi”nde, halka ilişkiler ve reklamcılık seçen lise öğrencilerini atölyelerinde çalışırken ziyaret ettik. Öğrenciler, iki gün süren bu etkinlikte neler yaptıklarını ve etkinliğin onlara neler kazandırdığını anlattı.

Küey: “Zor bir bölüm olduğunu biliyorum ancak fırsatım olursa halkla ilişkiler ve reklamcılık okumak isterim”

İlk olarak öğrencilerden Veysel Kaan Batı “İletişim Atölyesi”ndeki kazanımlarını bizlerle paylaştı. Batı: ” Bu atölye sayesinde reklamın tarihçesi, reklamın ne gibi şartlar altında yapıldığını ve bir ürün üzerinden nasıl kampanya çalışmaları yapıldığını öğrendik” dedi.

İkinci röportajımızı da Can Küey arkadaşımızla gerçekleştirdik. Atölye çalışması hakkındaki düşünceleri ve atölye çalışmasının onun meslek seçimini etkileyip etkilemeyeceğini sorduk. Can, reklamcılığı zor bulduğunu ama buna rağmen bu bölümü sevdiğini, bölümün yaratıcılık gerektirdiğini ve bu yaratıcılığın da hayatın her yerinde olması gerektiğini söyledi. Bölümü seçme konusunda ise zaten kafasında bu bölümün uzun zamandır olduğunu ve bu atölye çalışması sayesinde bu düşüncesinin daha da kuvvetlendiğini, fırsatı olursa kesinlikle halkla ilişkiler ve reklamcılık okumak istediğini ifade etti.

Öğretim görevlileri de atölyeyi faydalı buluyor

Öğrencilerin ardından, halkla ilişkiler ve reklamcılık öğretim görevlisi Haluk Mesci ve Medya İletişim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Karanfil’den “İletişim Atölyesi” etkinliği hakkında bilgi aldık.

İlk olarak Halkla ilişkiler ve reklamcılık öğretim görevlisi Haluk Mesci ile röportaj gerçekleştirdik. Mesci, Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünü kurarken öğrencileri daha mezun olmadan iş hayatında deneyimli bireyler olmalarını hedeflediklerini ve bu yüzden atölyeyi kurduklarını ifade etti. Bu atölye etkinliğinin de lise öğrencileri için faydalı olduğunu belirterek bu sayede öğrencilerin geleceklerini planlarken daha bilgili olacaklarının altını çizdi.

Karanfil: “Etkinlik hem bizler hem de öğrenciler için son derece keyifli”

Son olarak Medya İletişim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Karanfil’e “İletişim Atölyesi” etkinliği hakkındaki sorularımızı yönelttik. Karanfil: “Biz bu programı dört senedir gerçekleştiriyoruz ve gönüllü öğrencilerin bu etkinliğe katılımı bize her seferinde ayrı bir heyecan veriyor. Bu etkinlik hem bizler için hem de öğrenciler için son derece keyifli gerçekleşiyor. Bu etkinlikte para talebi olmadığı için daha çok lise öğrencisine ulaşabiliyoruz. İleriki yıllarda da iletişim atölyesi etkinliğine devam etmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümü öğrencileri öğretim görevlileri Meriç Akyürek ve Haluk Mesci ile birlikte “uçan kaykay”ı ele aldılar. İki gün süren çalışmalaırnın ardından öğrenciler yaptıkları sunumla birlikte atölyeyi sonlandırdılar.

--

--