İletişim Atölyesi 2024

Medya Fab Ekibi
İletişim Atölyesi
3 min readFeb 9, 2024

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 13. kez gerçekleştirilen Lise Öğrencileri İçin İletişim Atölyesi, 16–17 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleşti. Lise öğrencilerini iletişim dünyasıyla tanıştırmayı amaçlayan etkinlikte yeni medya, sinema ve reklam atölyeleri düzenlendi.

Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi, Narlıdere Özel Uğur Okulları, İstek İzmir Anadolu Lisesi, Gelişim Koleji, Mev Koleji, İzmir Saint Joseph Lisesi, Eraslan Anadolu Lisesi, Bornova Uğur Okulları’ndan öğrenciler iki gün boyunca stüdyolarımızda hocalarımız ve görevli öğrencilerle beraber iletişim dünyasını deneyimlediler.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün düzenlediği Yeni Medya Atölyesi’ne katılan öğrenciler, İletişim Fakültesi Stüdyoları’nda program yapımını, yeşil ekran, kamera, ışık ve mikrofon kullanımını, yapay zekayla görüntü üretimini ve radyo stüdyosunda podcast için ses kaydı yapmayı deneyimlediler.

Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nün düzenlediği Bir Sahnenin Anatomisi Atölyesi’ne katılan öğrenciler kendilerine verilen önceden hazırlanmış bir senaryo üzerinden; senaryo yazım kurallarını, senaryo görüntüye aktarılırken geçilen ön-yapım aşamalarını, senaryo aşamasından kamera arkasındaki iş bölümüne, oyunculuktan post prodüksiyona kadar olan tüm süreci deneyimlediler.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün düzenlediği Yapay Zeka Destekli Kampanya Tasarımı Atölyesi’ne katılan öğrenciler; reklam sektörünün gelişen yeni teknolojilerle nasıl entegre olabileceğini öğrenirken, marka iletişimi, tüketici içgörüleri, kampanya tasarımı konularında aldıkları kavramsal altyapılarla birlikte bir reklam kampanyası tasarımı gerçekleştirdiler.

Atöyelere katılan öğrencilerden Ayaz ve Deniz, üniversitede geçirdikleri iki günü “Beklediğimden çok daha kapsamlı, değişik bir deneyim oldu benim için, o yüzden mutluyum. Daha sunum odaklı bir etkinlik olur diye düşünüyordum ancak hocalar bakış açımı değiştirdi. Ses ve çekim stüdyolarını gördüm ve deneyimledim. Gayet kapsamlı ve geliştirici bir eğitimdi bizim için” diye değerlendirdi.

Öğrenciler atölyede geçen iki günün sonunda, süreç boyunca yaptıkları çalışmalarını sundular. İletişim Fakültesi’nde aldıkları teorik eğitimler ve yürüttükleri çalışmalar neticesinde katılım sertifikası almaya hak kazandılar.

--

--