Innovaatiot liittyen coronavirukseen

Vapaa-ajallani pidän podcastia. Haastattelen muotoilijoita jotka tekevät social designiin liittyvää työtä espanjaksi. Olen tehnyt 14 coronavirus aiheista haastattelua viime viikolla. Tässä on kooste näistä.

Mariana Salgado
inland
3 min readApr 1, 2020

--

  1. Javier Zarracina(USA). USA today grafiikan osastopäällikkö. Hän teki datavisualisointia kertoakseen ihmisille miten tulisi toimia coronaviruksen aikana.
  2. Paloma Lucero (Ruotsi). Dagens Nyheters. Datan visualisointi. Hän teki grafiikkaa siitä miten voimme tunnistaa coronaviruksen oireet. Visualisointi on löytyy myös englanniksi.

3. Francisco Galán ja Daniel Torresburiel (Espanja). Frenar la curva (käyrän hillitsemiseksi). Kansalaisaloite joka kartoittaa erilaisia projekteja joiden tarkoitus on hillitä kasvukäyrää. Minkälaisia aktiviteettejä voi tehdä sisällä pienten lapset kanssa? Minkälaisia työvälineitä on etätyöskentelyä varten? Miten voimme ottaa huomioon naapurit ja toimia apukätenä tarpeen tullen? Miten voimme tukea kansalaisten hyvinvointia?

4. Diana Saimovici (Argentina). Kansallis chatbot joka antaa tietoa coronasta ja valtion viimeisistä ohjeistuksista: kenen tulee mennä töihin? Miten toimia sairastuessa? Chatbotin kanssa voi konsultoida Facebookin kautta tai valtion omilta nettisivuilta. Aikaisemmin he tutkivat että ainut tapa saada viesti syrjäytyneelle väestölle oli Facebookin kautta. Terveys Ministeriö kehittää tätä.

5. Emiliano Cosenza (Argentina). Buenos Airesin chatbot joka antaa tietoa siitä milloin täytyy mennä sairaalaan. Tekee “triage” ja arvio jos potilaan tarvitsee saada yhteys lääkäriin. Tämän jälkeen lääkäri voi ohjata sairaalaan. Toimii Whatsappin välityksellä. Lisää projektista tästä.

6. Dario Codner (Argentina). Yhteistyössä Buenos Airesin kunnan kanssa hän kehittää appia joka tukee terveysviranomaisia rekisteröimään coronavirus potilaita ja heidän tilannetta. Tämä on vasta prototyyppi vaiheessa. Appi tarjota myös karttaa jossa voi nähdä reali aikana missä tapauksia on.

7. Julia Inchauguerri (Argentina). Koulutus Ministeriössä hän kehittää nettisivua joka tukee etäkoulua. Tämän edesauttaa yhteistyötä opettajien kesken, ja opettajien ja opiskelijoiden välillä. Argentiinan opetussuunnitelmaa on käytetty tämän pohjalla.

8. Liliana Reyes (Chile). Nettisivu joka auttaa ihmisiä tunnistamaan milloin he tarvitsevat konsultointia lääkäriltä ja milloin heidän tulisi mennä sairaalaan. Triage käytössä.

9.Alejandro Repetto (Argentina). Crowdsourcing appi jossa kansalaiset voivat konsultoida jos heidän lennolla on matkustanut sairas henkilö, tai raportoida siitä.

10. Agustin Losso ja Carlos Cordoba Cely (Colombia/Argentina). Maker Spaces ja Fablabs jotka valmistavat erilaisia sairaalatarvikkeita kuten maskeja, tuulettimia ja venttiilejä.

11. Eduardo Mercovich (Argentina). Työkalupakki joka auttaa eri toimijoita tekemään yhteistyötä verkossa. Tämä on kehitetty eri muotoilu yhdistysten kanssa. Hän tukee erityisesti yliopiston henkilökuntaa etätöiden tekemisessä.

12. Santiago Alarcón (Colombia). Neuma Corp. SOME viestintää joka tarkistaa sisällön ja karsii siitä. @NeumaCorp. Tämä yhdistää naapureita ja tukea virallisen ja luotettavan tiedon kulun.

13. Judith Ruiz de Esquide (Espanja). Crowdsourcing työkalu joka visualisoi kartan kautta coronan leviämisen reaaliajassa.

--

--

Mariana Salgado
inland
Editor for

Senior Service designer at ICOS (Integrated Carbon Observation System) Host in Diseño y diáspora- the podcast on design for social change.