Nu kan IoT start-ups få hjælp til at produktudvikle og bygge prototyper

inQvation
inQvation
Published in
3 min readJun 27, 2018

Som hardware/software ingeniør og selvstændig gennem 10 år er Henrik Ehlert vant til at hjælpe virksomheder og start-ups med at produktudvikle og løse de tekniske problemer, som andre endnu ikke har haft held med at knække koden på. Nu er Henrik blevet en del af inQvation, Danmarks nye IoT hub, hvor han bl.a. skal hjælpe inQvations beboere med at produktudvikle og bygge prototyper!

10 års erfaring med produktudvikling og nye teknologier
Innovative headsets, nytænkende audiosystemer, satellitter og interaktivt julepynt er blandt de mange produkter, som Henrik har været med til at udvikle gennem sin karriere som selvstændig IT-konsulent.

Her ses Henrik Ehlert i det nye tech lab, som han er ved at indrette med 3D-printer, laserskærer, CNC fræser, måleinstrumenter og andet elektronik.

Med sin nysgerrige tilgang til nye teknologiområder er Henrik specialist i at løse de teknologiske problemstillinger, som andre må opgive. For der er altid en løsning på problemet, hvis man tænker ud ad boksen — og især hvis man tænker langt nok ud ad boksen! Derfor har de produkter, som Henrik har været med til at produktudvikle, også været kendetegnet ved at gøre brug af de nyeste teknologier for hele tiden at lave nytænkende og innovative løsninger.

Det ideelle makerspace for IoT start-ups
Henriks primære arbejdsopgave i inQvation bliver at højne det teknologiske niveau — både fysisk i centret og blandt inQvations beboere, der primært består af start-ups, der arbejder med IoT. Og hvis man spørger Henrik, hvad han har glædet sig mest til i sin nye rolle hos inQvation, er det indretningen af et rum på 52 kvm.

Rummet bliver inQvations eget tech lab, hvor beboerne i inQvation får adgang til de nyeste maskiner, som kan hjælpe dem med at bygge prototyper eller teste og videreudvikle eksisterende hardware. Henrik har allerede indkøbt flere 3D-printere, en laserskærer, måleinstrumenter, en CNC fræser og diverse elektronik, der skal gøre det muligt og ikke mindst nemmere og hurtigere at bygge prototyper.

Laserskæreren fra BODOR er netop ankommet og er blandt de mange forskellige maskiner, som beboerne i inQvation kan benytte frit til produktudvikling.

IoT hub bliver endnu mere intelligent
Udover at assistere start-ups med at bygge prototyper, skal Henrik med sit kendskab til fremtidens teknologi også være med til at gøre inQvations fysiske rammer i Høje-Taastrup endnu mere intelligente. Forestil dig eksempelvis at din skrivebordslampe tænder automatisk, når du træder ind ad døren. Eller at kokken kan regulere mængden af frokosttallerkner grundet sensorer i bygningen, der konstant har tal på, hvor mange personer, der befinder sig i centret.

Henriks drømmescenarie er, at inQvation bliver stedet i Danmark, hvor man kan se, afprøve og udforske de nyeste teknologier herhjemme. Derfor vil han løbende udstille alt fra de nyeste maskiner til innovative robotter i den åbne hal, hvor beboere og gæster kan gå på opdagelse i nye trends og teknologier.

Vil du gerne se inQvations tech lab? Så book tid til en rundtur, hvor du også kan hilse på Henrik.

--

--

inQvation
inQvation

Welcome to inQvation. An ecosystem FOR entrepreneurs BY entrepre. Help us make entrepreneurship be about great visions, true innovation and honest improvements.