Til tross for en utfordrende tid, leverte JrC rekordsterke resultater

OJ
Junior Consulting
Published in
6 min readJan 19, 2021

--

Omsetningsrekord og en sterk prosjektportefølje

Tilpasningsdyktighet og initiativevne definerte høstsemesteret 2020. Selv om smitterestriksjoner skapte utfordringer, tilpasset de ansatte i Junior Consulting (JrC) seg situasjonen og leverte konsulentprosjekter av høy kvalitet. Den sterke evnen til å bevise kvaliteten i det gjennomførte arbeidet gjenspeiles i omdømmet JrC har i markedet. Konsulentene i selskapet har gjennom høsten levert prosjektarbeid av betydelig omfang for noen av Norges største selskaper.

Siden sittende partnergruppe overtok driften av selskapet i juli, har JrC omsatt for 1 411 237 kroner. Det er ny omsetningsrekord for høstsemesteret, og slår den tidligere rekorden fra høsten 2018 da omsetningen endte på 1 022 440 kroner. Gjennom høsten gjennomførte selskapets 36 ansatte hele 21 unike prosjekter, fordelt på selskapets tre avdelinger; strategi, tech og design.

Nye ansatte i avdelingene strategi, tech og design

Nye talenter har blitt en del av Junior Consulting fordelt på samtlige avdelinger. De nyansatte bringer med seg verdifull kompetanse og erfaringer til selskapet og etter å ha gjennomført onboarding har de på kort tid levert verdi i prosjektarbeid.

De nye konsulentene i Junior Consulting er:

Jesper Paulsen (5. klasse Datateknologi)
Anna Hermansen (5. klasse Datateknologi)
Magnus Schjølberg (4. klasse Datateknologi)
Frida Pedersen (4. klasse Industriell økonomi og teknologiledelse)
Mathis Tolnæs (4. klasse Industriell økonomi og teknologiledelse)
Maria Brenna (4. klasse Industriell økonomi og teknologiledelse)
Ida Marie Nagelhus Hernes (4. klasse Industriell økonomi og teknologiledelse)
Dina Westby (3. klasse Industriell design)
Wilfred Bartlett (3. klasse Økonomi og administrasjon)
Halvor Selnes (3. klasse Ingeniørvitenskap og IKT)

Utvalgte referanseprosjekter fra høsten 2020

Selv om en stor andel av prosjektene som gjennomføres av Junior Consulting er konfidensielle er det likevel en håndfull prosjekter hvor klientforholdet er regnet som offentlig. Et utvalg av høstens prosjekter presenteres derfor her for å gi innsikt i hvilket arbeid JrC leverer gjennom et semester. Klientene spenner fra oppstartsselskaper til større konsern og prosjektene inneholder både tverrfaglige team hvor samtlige JrC-avdelinger er representert og spissede team med spesialkompetanse tilpasset det aktuelle prosjektet.

🔋 Signering av rammeavtale med Freyr, en av Norges største battericelle-aktører
Freyr planlegger utbygging av en 32+2 GWh batterifabrikk i Mo i Rana, og er med det et av de største industriprosjektene i Norge i nyere tid. På vegne av Freyr tok JrC-alumni Eirik Rye kontakt med JrC høsten 2020 og ønsket bistand på informasjonsinnsamling og optimalisering av verdiforslaget til Freyr.

Strategikonsulenter fra JrC gjennomførte et forprosjekt hvor leveransen bestod av et oppdatert slide deck med underliggende rapport. Forprosjektet ble godt mottatt og Freyr ga raskt tilbakemelding om at JrC-leveransen skaper konkret verdi. Arbeidsforholdet med Freyr ble i løpet av høsten videreutviklet til en løpende rammeavtale med 300 timer i første call-off order. Et dedikert Freyr-team bestående av strategikonsulenter fra JrC har jobbet videre med en rekke ulike strategi-leveranser som har inkludert alt fra enkeltstående analyser og benchmarks til mer pågående arbeid.

Prosjektskisse av Freyrs batterifabrikk i Mo i Rana

🔋 Markedsrapport om det nasjonale og internasjonale batterimarkedet for Siva
Siva Eiendom er en del av det statlige foretaket Siva og søker å tilrettelegge for næringsutvikling og industrivekst gjennom blant annet eiendomsinvesteringer. Høsten 2020 mottok Siva Eiendom flere konkrete henvendelser om potensielle investeringer innen batteriproduksjon. I den forbindelse ønsket de hjelp fra JrC til å utarbeide en rapport med den hensikt å gi dem en bredere innsikt i markedet for batterier og batteriproduksjon. Hovedfokuset i rapporten lå på teknologityper, etterspørselsbildet i markedet og Norges rolle i verdikjeden for batterier.

🕷️ Utvikling av system for automatisk innhenting av kommunereferater i form av en webcrawler for KLP
KLP og JrC har gjennom mange år hatt et godt samarbeid og siste iterasjon av dette har tatt form gjennom forbedring av en av KLPs interne verktøy. KLP benytter seg av en teknisk løsning som søker i tilgjengelige kommunereferater, og sender aktuelle dokumenter som inneholder nøkkelord på mail ukentlig. KLP så verdien av en oppdatert løsning og JrC begynte arbeidet med utviklingen av en ny løsning sommeren 2020.

I ukene før jul 2020 ble prosjektet i sin originale form formelt levert til KLP, som for øvrig også har benyttet seg av systemet underveis med kontinuerlige utrullinger av systemforbedringer. Resultatet henter referater fra 95% av Norges kommuner og lagrer dem i søkbart format. Systemets responstid anslås nå til å være under timen og kjøres som en nettløsning.

Både KLP og JrC er godt fornøyd med prosess og resultat og prosjektet har blitt videreført med utvidelser.

💻 Utvikling av landingssiden til gründertjenesten Entrepedia
«Entrepedia» inneholder alt du trenger for å bygge et teknologiselskap, uavhengig av om du er en uvitende «gründerspire», eller en erfaren seriegründer. JrC hadde høsten 2020 i oppdrag å utvikle en ny og forbedret landingsside for Entrepedia. Innholdet på siden er rikt på detaljer og tidvis krevende, da det er skrevet for gründerne som ønsker å gå hele veien (med den kompleksiteten det medfører). Derfor har det blitt regnet som kritisk at selve landingssiden er så informativ og enkel som mulig, samtidig som den inviterer brukerne til å utforske resten av innholdet. Et tverrfaglig team bestående av konsulenter fra design og tech utviklet og implementerte landingssiden som i dag kan besøkes på entrepedia.com

Etter gjennomførte brukertester har det kommet frem at den endelige landingssiden på en god måte kommuniserer at Entrepedia er en tjeneste som hjelper deg med å bygge og skalere et selskap. Dette prosjektet inneholdt også en del teknisk funksjonalitet man ikke kan se med det blotte øyet. Blant annet er det implementert mulighet for at klienten på egenhånd kan gå inn og endre innholdet på siden fra et content management system.

Skjermdump av landingssiden til entrepedia.com

🛠️ Design av visuell helhetsoversikt for prosjekteringsverktøyet Cogito utviklet av TaskCtrl
Høsten 2020 fikk designere i JrC i oppdrag å designe en visuell helhetsoversikt for Cogito. Helhetsoversikten er en del av et større prosjekterings- og kontrollsystem Cogito leverer til byggebransjen. Målet med oversikten var å gi personell på større byggeprosjekter en enklere og mer intuitiv helhetsoversikt, slik at de raskt kan skaffe seg oversikt over progresjon og status på prosjektet. Dette gjøres ved å vise overordnede og underordnede oppgaver i forhold til hverandre, og sammenligner den reelle progresjonen med den planlagte. Designet fremhever også eventuelle forsinkelser, og hvordan dette vil påvirke prosjektet og andre avhengige oppgaver.

Ved å visualisere de forskjellige oppgavene, progresjon og forsinkelser, gjør det nye designet det enklere for prosjektledere å få rask oversikt over de forskjellige prosessene i prosjektet, og enkelt identifisere hvilke oppgaver som krever mer fokus, og raskere kunne revidere planen. Prosjektet har gitt stort læringsutbytte, spesielt innen design av komplekse systemer hvor det finnes enorme mengder informasjon. Designet er nå sendt til utviklerne som skal starte implementeringen av designet i det eksisterende systemet.

Trenger din bedrift hjelp til rådgivning, analyse, utvikling av en ny tjeneste eller noe annet? Junior Consulting består av dyktige studenter ved NTNU som leverer tjenester av svært høy kvalitet til gunstige priser.

Ta kontakt her🚀

--

--