9 accions del programa de Junts per Tiana per millorar el consultori local de salut

Recull de mesures sobre salut pública del programa electoral de Junts per Tiana

http://www.juntstiana.cat/serveis-publics/

Som gairebé 9.000 habitants i necessitem uns serveis de qualitat a mida. El consultori mèdic local de Tiana manté els serveis de fa 17 anys, quan al poble hi havia 6.000 habitants. Té la consideració de consultori rural i l’aforament del centre és de només 70 persones. Necessitem més prestacions i millorar serveis com el de pediatria.

  1. Defensar un sistema públic de salut de qualitat.
  2. Defensar i protegir, dins de l’àmbit d’actuació local, la qualitat dels serveis públics, base de l’estat del benestar.
  3. Defensar els interessos dels tianencs i tianenques a les administracions supramunicipals, especialment en matèria d’educació, sanitat, serveis socials, atenció a la dona, ocupació o transport públic.
  4. Reclamar augmentar les hores del servei de pediatria al Consultori local de Tiana.
  5. Fer una auditoria de les prestacions actuals del consultori local. Avaluar si els recursos humans i les prestacions en especialitats mèdiques i d’infermeria són les adequades pel nombre d’habitants de Tiana.
  6. Valorar aplicar la clàusula de la modificació del conveni amb el CatSalut per la qual l’Ajuntament pot proposar millores en les prestacions de serveis o activitats de caràcter sanitari.

AUGMENTAR LA PROMOCIÓ DE LA SALUT

7. Engegar un Pla Municipal de Salut Pública, que impliqui totes les regidories, vinculat amb el poble educador, a partir de tallers i campanyes de sensibilització.

8. Treballar aspectes de millora de la salut com l’obesitat infantil, la dieta mediterrània a les escoles, l’activitat física o prevenir les drogaddiccions.

9. Promoure programes d’educació en la salut sexual i afectiva als centres escolars.