Контент — король. А, може, нi?

Kateryna Abrosymova
Kaiiax Consulting
Published in
3 min readJun 5, 2016

Коли люди кажуть “контент маркетинг”, вони, зазвичай, мають на увазі ведення блогу та соціальних мереж, завдяки яким генеруються ліди та збільшуються продажі. Я працюю у компанії, для якої контент маркетинг носить саме таке визначення. І все було б чудово, якби не одна річь: контент не збільшує продажі.

Контент ніякий не король. (Хоча всі кажуть, що король).

Король

Насправді, контент — лайно. Саме так радить назва статті у Harvard Business Review. Але чомусь, це “лайно” є валютою сучасного інтернету.

Коли я тільки починала писати статті для блогу Yalantis, не так багато схожих агенцій спирались на контент у своїй стратегії генерації лідів. Але зараз, таке враження, наче кожна компанія робить контент маркетинг. Дивно, але незважаючи на те, скільки грошей ці компанії готові інвестувати у створення контенту, більшості з них не вдається отримати жодного листа до скриньки “нагенеровані ліди”. Компанії не отримують лідів через три найбільш поширені помилки:

1) Вони відносяться до контенту як до товару

2) Вони копіюють більш успішні компанії

3) Вони зосереджуються на збільшенні трафіку, виробляючи стільки контенту, скільки це можливо, за найнижчою вартістю.

Контент маркетинг успішний, коли він будує бренди

Самуєль Скотт, у своїй статті на TechCrunch під назвою “Все, що тех світ говорить про контент маркетинг, невірно”, пропонує нам, контент маркетологам, звернутися до основ маркетингу. Іншими словами, ми повинні розробити свої власні стратегії із метою побудувати бренди.

Побудовано з метою

CopyBlogger, наприклад, саме це і робить: використовує контент маркетинг, щоб побудувати власний бренд. Copyblogger створює контент про те, як створювати контент. Так вони просувають свої продукти та курси із контент маркетингу до цільової аудиторії — людей, які шукають знання з контент маркетингу, щоб досягти власних бізнес-цілей.

Для Buzzfeed створення контенту — це бізнес модель. 260 мільонів відвідувачів щомісяця — реклама, про яку можна тільки мріяти. Які ще докази вам потрібні, аби запевнитися, що Buzzfeed дасть вам траффік, якщо ви дасте йому трохи грошей за розміщення статті?

General Electric володіє п’ятьма контентними проектами: GE Reports, Ecomagination, Healthymagination, Txchnologist та GE.com. Статті, які пише General Electric, ілюструють нові розробки компанії в авіації, енергетиці, охороні здоров’я та транспортній промисловості. Через контент General Electric повідомляє значимість своєї компанії та демонструє цінність свого бренду.

Наведені приклади доводять:

Контент маркетинг збільшує попит і стимулює продажі лише тоді, коли допомагає будувати бренд, а не тоді, коли намагається “налити” трафік.

Ваш контент маркетинг буде успішним, коли ваша бізнес мета буде відповідати стратегії вашого бренду.

Як побудувати контент маркетингову стратегію?

Перед тим, як ви почнете думати над назвами статей для блогу та над постами у соціальних мережах, задайте собі три питання:

  1. Чому я створюю контент?
  2. Для кого я створюю контент?
  3. Як мій контент допоможе людям?

Щоб відповісти на ці три питання, ми пройдемо через п’ять кроків, про які я розповіла ось тут.

Чекають наступних статей

Не переключайтесь ;)

Підписуйтесь на мій Telegram канал @sketch_box, де я пишу практичні рекомендації для англомовних копірайтерів в IT:

https://t.me/sketch_box

--

--