İlk Köy Ziyaretimizi Gerçekleştirdik.

Köy Okulları Değişim Ağı
kodegisim
Published in
3 min readMar 5, 2019

Topluma Hizmet Dersi kapsamında Samsun’daki köy okuluna gitmek üzere maratonumuz sabahın erken saatlerinde başladı. Yolculuğumuzda KODA proje sorumlumuz Gökçen Abla da bize eşlik etti ve ziyaret sırasında doldurmamızı istediği formları dağıttı.

(köye gidiyoruuz ! :D)

Heyecanlı ve meraklı geçen yolculuğumuzun ardından köye ulaştık. Okulun girişinde okul velisi Sönmez Bey ve diğer velilerimiz bizi sevinçle karşıladı. Doğrusu bu kadar ilgiyle karşılanmayı beklemiyordum. Köye girdiğimiz andan itibaren etrafımız öğrenciler ve velilerle çevrelendi. Okul öğretmenlerimiz Merve Hanım ve Zeynep Hanım da aynı ilgi ve alakayla bizimle teker teker görüştü.

İlk dikkatimi çeken şey köyün tuvaletinin dışarıda oluşu ve okul bahçesi içerisinde ineklerin dolaşıyor olmasıydı. İşte köyde görebileceğimiz manzaralardan biri. Okul iki derslikten, bir öğretmen odasından ve bir mutfaktan (evet küçük bir mutfakları var :D)oluşuyordu. İki sınıf öğretmeni bir tane de anaokulu öğretmeni olmak üzere üç öğretmenli bir okuldu.

Sınıflara girdiğimizde önce teker teker öğrencilerle tanıştık. Pırıl pırıl bakan gözlerle bizi selamladılar. O anki duygularımı tarif edemem.

Sonrasında ilk olarak veli görüşme formunu doldurduk. Bu görüşmede sorularımı yanıtlayan Sönmez Bey’e buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçek bir samimiyetle ve istekle sorularıma cevap verdi. Eğitime bu kadar önem veren bir babayla tanıştığım için çok mutluyum.

Velilerle görüşmemizi yaptıktan sonra sıra öğretmen görüşme formuna geldi. Bu görüşmede hem Merve Öğretmenimizin hem de Zeynep Öğretmenimizin cevaplarından yararlandık. Benim açımdan ziyaretin en verimli kısmı oldu diyebilirim. Aklımda bulunan birçok sorunun cevabını alma fırsatım oldu. Kâğıdıma da notlar düştüm:

Birleştirilmiş sınıfların büyük artıları olduğunu düşünüyorum.

Birleştirilmiş sınıfların programlarının ayrı olması gerekiyor.

Veli-öğrenci-öğretmen işbirliği çok önemli.

Velilerimizle aile olduk.

Köy okulunda saflık, temizlik, merhamet, vicdan var.

Malzemelerin hiçbiri sıfır değil. Polyanna olmak birinci adım.

Şartlardan ziyade yapabildiklerinizle mutlu olursunuz.

Bunlar sorularımıza yanıt veren Merve Öğretmen’in ve Zeynep Öğretmen’in cevaplarının sadece bir kısmı. Çıkartılan ders: Bardağın dolu tarafını gördüğünüz sürece mutlu olursunuz.

(Merve Öğretmen, Melek Hocamız, Zeynep Öğretmen, Gökçen Abla)

Köy gezisini yapmadan önce veliler bizim için hazırlamış oldukları yiyecekleri ikram etti. İşte şimdi sıra midemizin bayram etmesindeydi. Tüm hazırlıkları için minnettarız.

Ziyaretin sonlarına yaklaşırken kısa bir köy turu yaptık. Şehirden uzak doğayla iç içe. Yolda bizi sevinçle karşılayan köpek dostumuza da selam olsun. (Kızların ne kadar iyi çığlık attıklarını test etmiş olduk :D)

Ayrılmadan önce hatıra kalması için toplu bir fotoğraf çekindik. Aşağıda da sizinle paylaşacağım. Bu güzel gün için KODA’ya, proje sorumlumuz Gökçen Abla’ya, bizi KODA’yla tanıştıran Melek Hocamıza, ayrıca bizi sevgiyle karşılayan köy sakinlerine, Merve Öğretmen’e ve Zeynep Öğretmen’e teşekkürlerimi sunmak isterim.

Gezinin vermiş olduğu mutlulukla, heyecanla ve tatlı yorgunlukla .. Atölye çalışmalarında görüşmek üzere !

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencisi

Özge Nur KOT

--

--

Köy Okulları Değişim Ağı
kodegisim

Köylerde değişim yaratmak için köylerde görev yapan öğretmenlerle eğitim gönüllülerinin ortak girişimi…