Yazılıma başlama serüveni: Hi-Kod

Burak Akbulut
Kodluyoruz
Published in
3 min readSep 8, 2022

Arkadaş ortamında sohbet ederken herkesin farklı ilgi alanları olduğunu fark edersin. Kimi konuların seni heyecanlandırdığını hissetmişsindir. İşte tam böyle bir durumda, arkadaşından yardım alarak hiç bilmediğin bir ilgi alanını merak edip öğrenmeye başladın mı?

Bir düşün. Mesela, arkadaşın hobi olarak müzik aleti çalıyor. Onun elinden alıp çalmaya çalıştığın oldu mu hiç? Birkaç deneme sonrası keşke ben de senin gibi çalabilseydim hissi. İyi de ama nereden başlayacağım? Yapabilecek miyim? Hangi müzik aletini çalacağım? Aklında deli sorular 💃

Şimdi kendine bir bak, deneyimli olduğun alana başlarken aklına takılan soruların aynısı. İlk zamanlar aklın çok karıştı, “Acaba gerçekten istediğim alan bu mu” diye düşündün ama azimle çabaladın ve sonunda başardın! Buradaki anahtar kelimeyi görüyorsun değil mi? Disiplin.

Peki, yazılım öğrenmeye başlarken bu soruların aklında dolanması çok normal değil mi 🙂 Yazılıma nereden başlamalıyım? Daha önce hiç kod yazmadım başarabilecek miyim? Hangi programalama dilini öğrenmeliyim? Hiç merak etme. Tüm bu sorularının cevabı Hi-Kod’da.

Birden fazla kaynaktan yazılım eğitimleri almış olabilirsiniz. Artık bilgiye ulaşım çok kolay. YouTube’dan, Udemy’den binlerce kursa ulaşabilirsiniz. Hi-Kod’da size teorik atölyelerin yanında eğlenceli bir arkadaş ortamı sunuyoruz. Kim istemez ki eğlenerek bir şeyler öğrenmeyi 🏄

2021 yılının eylül ayında başladık Hi-Kod’a. Onlarca hikaye ve operasyonlarda yaşadığımız başarılı, başarısız deneyimler... Mezun olan öğrencilerimizin yeni gelenlere mentor olma iştahı ise ayrı bir zevk 🧡

Bol öğrenmeli bir sene geçti benim için. Mini bir seri ile Hi-Kod sürecini ve karşılaştığımız deneyimleri aktaracağım sizlere. Bu çerezlik yazıyı öğrencilerimizden aldığımız datlu mu datlu geri bildirimler ile bitireyim.

Beyza:

“Öncelikle Hi-Kod benim oyunlara olan bakış açımı değiştirdi. Oyunlara dışarıdan bakıp yalnızca kodlamadan ibaret olduğunu düşünürken, Hi-Kod sayesinde takım olmanın önemini ve yaratıcılığın ne kadar ön planda olduğunu öğrendim. Hi-Kod süresince en ilgimi çeken kısım level design’dı ki bu alanın biraz üzerine gittim ve kendi oyunlarımı tasarladım. Upwork’ te tasarladığım oyunları paylaştım ve iş teklifi aldım. Kısacası, Hikod bana oyun yapmanın bir ekip işi olduğunu ve öğrenmeyi bilen her insanın oyun yapabileceğini öğretti.”

Özlem:

“Hi-Kod benim için gerçekten çok keyifliydi. Süreç boyunca HTML — CSS — JAVASCRIPT öğrendim. Öğrendikçe de arka planda kendimi geliştirmeye devam ettim. Aynı zamanda tüm bu öğrenme sürecini YouTube’dan yalnız başıma yapmak yerine aynı seviyede bir ekiple birlikte yapmak oldukça motive ediciydi. Süreç boyunca birbirimizden öğrendiğimiz pek çok şey oldu. En temelden bilmediğimiz konular hakkında nasıl araştırmalar yapmamız gerektiğinden başladık. İyi ki katılmışım dediğim atölye Hi-Kod!”

Emirhan:

“Kodluyoruz’da Veri Bilimi eğitimimi tamamladıktan sonra adeta hayata farklı bir pencereden bakmayı öğrendim. Eğitimden sonra katıldığım Tübitak, Teknofest ve Uluslararası Robot yarışmasında gerek proje dosyasında kullandığım veri görselleştirmeler gerekse kişisel projelerimde kullandığım verilere bakarak yorumlama imkânı buldum. Ve bu eğitimin Tübitak, Teknofest ve Uluslararası Robot yarışmalarında aldığım derecelere çok büyük katkısı oldu. Bana kattığı her şey için Kodluyoruz’a minnettarım.”

--

--

Kodluyoruz
Kodluyoruz

Published in Kodluyoruz

Kodluyoruz; gençlerin kodlama becerilerini geliştirerek, Türkiye’yi dünya çapında bir yetenek merkezi haline getirmeyi hedefleyen bir STK. Bu blogda ise; hem şirketlerin yazılım ekipleriyle ilgili sorularını yanıtlıyor hem geleceğin yazılımcılarıyla bildiklerimizi paylaşıyoruz.