Wij ontwikkelden het beste medicijn tegen museumbenen

Want te lang in het museum zijn is voor niemand leuk

Louise Bourgeois, Maman, 1999. Collectie Guggenheim Bilbao Museoa

Museumbenen. Dat zijn die verschrikkelijke dingen onder je romp als je te lang hebt rondgelopen in een kunsttempel. Ze worden loom en zwaar en als je even niet oplet, verpest het je hele bezoek. Je vergeet alle fantastische dingen die je hebt gezien, omdat je nog maar met twee dingen bezig bent: wegwezen en appeltaart in het museumcafé.

Doodzonde vinden wij. Daarom: #stopmuseumbenennow

Om museumbenen tegen te gaan hebben we een formule ontwikkeld. Met deze formule kun je uitrekenen hoe lang je maximaal in een museum mág blijven. Want dat is voor iedereen anders. Als je langer bent, mag je langer blijven dan je vrienden met korte beentjes. Als je ouder bent, mag je ook langer blijven.

Bereken nu je eigen maximale museumtijd.

Is je tijd om? Snel naar buiten!

Rekenvoorbeeld 1:

Bertie is 59 en 1,65 lang. Het is ondanks haar leeftijd pas haar eerste museumbezoek. Maakt niet uit, Bertie. Je bent nooit te oud en voor alles is een eerste keer. Sowieso megalekker bezig. Bertie wil weten hoe lang zij mag blijven in een museum.

( (59 / 2) + (165 / 10 ) ) x 2 =

( (29,5) + (16,5) ) x 2 =

46 x 2 =

92 minuten.

Rekenvoorbeeld 2:

Winston is 22 en begint net een beetje lol te krijgen in het bezoeken van musea. “Leuk man”. Hij is een opvallende verschijning met zijn 2 meter 2. Ondanks dat mensen vaak naar hem kijken, gaat hij toch gewoon naar het museum. “Tuurlijk, je gaat toch voor jezelf?” Winston wil weten hoe lang hij mag blijven in een museum.

( (22 / 2) + (202 / 10) ) x 2 =

( (11) + (20,2) ) x 2 =

33,2 x 2 =

66 minuten en 15 seconden.

En geen seconde langer dus.

Reken snel uit hoe lang jij mag blijven in het museum. En probeer je daar je volgende museumbezoek aan te houden. Die zal gegarandeerd museumbeenvrij zijn!


Deze formule werd je aangeboden door Kunst Kijken met Ko & Kho. Goed idee? Dan vind je onze maandelijkse nieuwsbrief vol kunsttips waarschijnlijk ook leuk. Abonneren is gratis en kan hier. Of volg ons op Instagram. Of op Facebook.