Як обрати спеціальність: Київстар поділився досвідом з молоддю

Kyivstar Careers
Kyivstar Careers
Published in
2 min readJan 18, 2021

Київстар завершив чергову програму профорієнтації STARt Yourself для старшокласників та студентів 1–2 курсів. Цього разу лекції від Київстар прослухали 129 старшокласників і студентів Молодих людей зі своїми професіями знайомили керівники таких напрямків Київстар: BigData, маркетинг, Digital та SMM, веб-дизайн, юриспруденція та комплаєнс, фінанси та аудит. Спеціальності обрані не випадково — вони нині айпопулярніші серед українських абітурієнтів.

Спеціалісти Київстар поділились зі старшокласниками та студентами власним досвідом, ознайомили з особливостями професій, вказали джерела, з яких самі отримують нові знання, та порекомендували, що необхідно знати і вміти, щоб стати конкурентоспроможним фахівцем у галузі.

«Спрямувати молодь, допомогти зробити перший крок в професійному напрямку — це навіть більш відповідальна задача, ніж дати практичні навички роботи. Ми прагнемо до того, щоб молоді люди свідомо обирали професію та займались в результаті улюбленою справою», — коментує Оксана Олійник, директорка з управління персоналом та розвитку організації Київстар.

Через карантинні обмеження телеком оператор вперше за три роки реалізації проєкту проводив навчання онлайн. Формат виправдав себе і, попри відсутність спілкування віч-на-віч, мав переваги, адже долучитись до програми могли хлопці та дівчата з усієї України, не їдучи до офісу компанії в Києві. В результаті слухачі отримали відповіді на основні питання, які стосуються цікавих для них професій.

Студенти та старшокласники мали можливість відвідати всі цікаві їм лекції, для реєстрації вони подавали заявки. Участь у програмі безкоштовна, все що вимагалось від слухачів — реєстрація зі вказанням власних мотивів. В середньому один слухач реєструвався на 3–4 курси. Найпопулярнішими стали зустрічі зі спеціалістами з напрямків Web дизайн, SMM та маркетинг.

Лекції з профорієнтації — це лише один із напрямів програми стажування STARt Yourself, яку телеком оператор реалізує з 2018 року. Також програма має напрям стажування для студентів від 3 курсу. Компанія пропонує студентам отримати практичні знання, а також офіційне оплачуване працевлаштування і гнучкий розклад, щоб поєднувати роботу та навчання. Великою перевагою для студентів є те, що участь у проєкті відкриває для них можливості почати будувати кар’єру і, ще в статусі студента, стати затребуваним спеціалістом на ринку праці.

--

--