Μια Μέρα που θα Θυμόμαστε: Job Shadowing στο Thinktank Digital Agency

Ο χώρος του ψηφιακού μάρκετινγκ εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, και το να είσαι στην πρώτη γραμμή απαιτεί κάτι παραπάνω από γνώση: χρειάζεται πρακτική εμπειρία. Η εμπειρία μας στο project job shadowing στο Thinktank Digital Agency μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πώς λειτουργεί μια μικρή αλλά επιτυχημένη εταιρεία στο χώρο αυτό. Υπό την καθοδήγηση της Έλενας Ζάχρα Μπουί και του Σάββα Ασκόπουλου, βιώσαμε από πρώτο χέρι τις προκλήσεις και τις καινοτομίες του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Η Εμπειρία στο Thinktank

Από τη στιγμή που μπήκαμε στα γραφεία της Thinktank, ήταν ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη εταιρεία. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και γεμάτη δημιουργικότητα. Οι μέντορές μας, η Έλενα Ζάχρα Μπουί και ο Σάββας Ασκόπουλος, αντιπροσωπεύουν το πνεύμα καινοτομίας και αφοσίωσης που χαρακτηρίζει τη Thinktank.

Η Έλενα, η Μάνατζερ Ψηφιακού Μάρκετινγκ, εργάζεται στην εταιρεία πέντε χρόνια. Ξεκίνησε ως διαχειρίστρια των social media και εξελίχθηκε σε ηγετικό ρόλο. Η προσέγγισή της στην ηγεσία, σε συνδυασμό με το χιούμορ και την προσγειωμένη προσωπικότητά της, την καθιστούν την ιδανική μέντορα. Διαχειρίζεται πολλαπλές ευθύνες, από την εσωτερική διοίκηση και την επικοινωνία με τους πελάτες, μέχρι την ανάπτυξη στρατηγικών και την αξιολόγηση έργων. Η ικανότητά της να χειρίζεται τόσα πολλά με ευκολία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Ο Σάββας Ασκόπουλος, ιδιοκτήτης της Thinktank, είναι πρωτοπόρος στο SEO και το ψηφιακό μάρκετινγκ από το 2011. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Μάρκετινγκ, το πάθος του για την τεχνολογία και το μάρκετινγκ τον οδήγησε στο ψηφιακό πεδίο αυτό. Η εξειδίκευσή του στο SEO και το Google AdWords, μαζί με το στρατηγικό του όραμα, έχουν καταστήσει το Thinktank ηγέτη στον κλάδο.

Βουτιά στον Κόσμο του Ψηφιακού Μάρκετινγκ

Η διήμερη εμπειρία μας ήταν γεμάτη ευκαιρίες μάθησης. Μάθαμε για τις στρατηγικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, τη διαχείριση κοινωνικών μέσων, το SEO, τη δημιουργία περιεχομένου και τη διαχείριση πελατών. Η Έλενα και ο Σάββας μας έδειξαν πώς η Thinktank προσαρμόζει τις υπηρεσίες της για να καλύψει τις ανάγκες κάθε πελάτη.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ήταν η παρατήρηση του συνεργατικού περιβάλλοντος στην Thinktank. Η επίπεδη οργανωτική δομή προάγει την ανοιχτή επικοινωνία και την ομαδική εργασία. Η Έλενα και ο Σάββας ενθαρρύνουν την ομάδα τους να μοιράζεται ιδέες και να συμβάλλει στα έργα, δημιουργώντας μια κουλτούρα αμοιβαίου σεβασμού και καινοτομίας.

Ηγεσία και Καθοδήγηση

Η προσέγγιση της Έλενας στην ηγεσία είναι τόσο εμπνευσμένη όσο και διδακτική. Πιστεύει ότι για να καθοδηγεί σωστά την ομάδα της πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα ενώ για εκείνη είναι πολύ σημαντικό να ενδυναμώνει την ομάδα της αφήνοντας να ληφθούν πρωτοβουλίες. «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μαγική συνταγή για κάθε πελάτη. Πρέπει να είσαι ευέλικτος, να έχεις ιδέες και να μαθαίνεις εύκολα… Έτσι το βλέπω για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις!» μας είπε. Η προθυμία της να μοιράζεται τις γνώσεις της και να καθοδηγεί την ομάδα της ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στη Thinktank.

Το στυλ ηγεσίας του Σάββα συμπληρώνει τέλεια αυτό της Έλενας. Τονίζει τη σημασία της συνεχούς ενημέρωσης για τις τελευταίες τάσεις και εργαλεία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. «Στο μέλλον, θα είμαστε περισσότερο διαχειριστές παρά εκτελεστές όπως είμαστε τώρα», παρατήρησε. Ο Σάββας πιστεύει ότι οι digital marketers θα αναλάβουν όλο και περισσότερο διοικητικούς ρόλους, επιβλέποντας την εκτέλεση των καμπανιών από εργαλεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και διασφαλίζοντας τον έλεγχο της ποιότητας.

Προκλήσεις και Ανταμοιβές

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Έλενα και ο Σάββας είναι πολλές, αλλά η ανταμοιβή της δουλειάς τους είναι εξίσου σημαντική. Η επικοινωνία με τους πελάτες, η διαχείριση των προσδοκιών τους και η εκπαίδευση τους για την κατανόηση του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι μερικές από τις βασικές προκλήσεις. Ωστόσο, η ικανοποίηση από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και η αναγνώριση από τους πελάτες είναι οι κύριες ανταμοιβές που τους δίνουν κίνητρο να συνεχίσουν.

Συμπέρασμα

Η εμπειρία μας στο Thinktank Digital Agency ήταν ανεκτίμητη. Μάθαμε από τους καλύτερους στον χώρο και αποκτήσαμε πολύτιμες γνώσεις για το ψηφιακό μάρκετινγκ. Η Έλενα και ο Σάββας μας έδειξαν την αξία της ηγεσίας, της συνεργασίας και της καινοτομίας. Είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία αυτή και ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε στις δικές μας επαγγελματικές διαδρομές.

Τα μέλη της ομάδας μας “parADOx” :

Μαρία Ελένη Ματσώτα

Αλεξάνδρα Κολομπούρου

Αντιγόνη Παπακώστα

Ιωάννα Μαρία Σιούτου

Professor: Dimitra Iordanoglou

Special thanks to: ThinkTank

--

--