Vejledning i at præsentere med Swipe

Swipe er et online præsentationsværktøj, hvor du kan live streame dine præsentation til dine tilhøreres enheder.

1. Opret konto

  • Gå ind på https://www.swipe.to og tryk på “Sign up for free”. Udfyld formularen og tryk “Sign up”.

Du skal huske at bekræfte din konto ved hjælp af den mail, Swipe sender dig umiddelbart efter din oprettelse. Hvis du ikke bekræfter, kan du ikke se det indhold, der er delt med dig.

2. Opret din første præsentation

  • Når du har oprettet din konto kommer du ind på dit Dashboard. Det er her alle dine projekter vil ligge og herfra du kan redigere, dele og styre præsentationerne. Første gang du kommer ind på Dashboardet vil du finde nogle grundlæggende vejledninger til de enkelte funktioner.

I Swipe hedder en præsentation et “deck”, som er samlingen af pdf, fotos, video og afstemninger.

  • For at lave en ny præsentation skal man trykke på den grønne knap med “+” tegnet.
  • Når du har trykket på den grønne plus knap åbner der sig et nyt vindue med en tom præsentation. Du tilføjer billeder og PDF’er ved at trække dem ind eller trykke på “select files to uploade”. Derefter vil du kunne se dem alle som individuelle slides og trække dem rundt i den rækkefølge, du vil.
Hvis din PDF fil har mange sider, vil du se dem komme frem én for én umiddelbart efter, du har tilføjet den.
Hvis du vil tilføje en PowerPoint præsentation skal du først gemme den som en PDF og derefter tilføje den. Se vejledningen i, hvordan du gemmer en PowerPoint som en PDF fil, længere nede på siden.

5. I toppen vil du se en boks med et lille grønt kryds i. Ved at trykke på den og vælge tjeneste kan du tilføje Vimeo og YouTube videoer. Det gør du ved at kopiere linket ind i den boks, som kommer frem, når man trykker på f.eks. YouTube.

Du sletter et slide ved først at klikke på det og derefter klikke på den røde “Delete” knap. Det er også på den måde, du kan få et preview af et slide.

6. Hvis du vil lave en afstemning skal du også klikke på boksen i toppen af siden. Når menuen åbner, klikker du på “Poll” og udfylder de felter, som kommer op.


Del din Swipe præsentation

Når du vil dele din præsentation kan du gøre det ved at sende et link ud til dem, du gerne vil præsentere for.

  1. Det første du skal gøre er at ændre “Private” indstillingen til “Public”, så de studerende kan se præsentationen.
  2. Derefter er det bare at kopiere linket og sende det til dem på en mail eller via Blackboard.

Hvis præsentationen skal forblive privat kan du give adgang ved at taste de studerendes email ind. Derefter kan præsentationen kun ses af modtagerne. Hvis der er mange, der skal se præsentationen er det dog nemmere at ændre privatindstillingen til “public” og derefter tilbage til “private” umiddelbart før og efter forelæsningen.

Når du tilføjer brugere med deres email, kan du samtidigt vælge, om de også skal have adgang til at redigere eller præsentere. Dette er smart, hvis der er flere, som skal ind over præsentationen. Hvis en person ikke længere skal have adgang til at redigere osv. kan du altid ændre indstillingerne eller helt slette vedkommende fra listen.

Administrer dine “decks”

Når du klikker på “Home” i toppen eller når du logger ind, kan du se en liste over alle dine præsentationer, eller decks som de kaldes i Swipe. Her kan du hurtigt ændre privatindstillingerne, eksempelvis efter en forelæsning. Du kan også hurtigt få adgang til flere indstillinger ved at trykke på knappen med de tre prikker. Når du har klikket på den kommer fire nye knapper frem så man kan “pinne” decks placeringen i listen, lave en “clone” (en nøjagtig kopi af en eksisterende fremlæggelse), arkivere eller slette helt.


Når du skal præsentere

Når du er klar til at præsentere er det bare at bede de studerende i timen om at åbne det link, som de har modtaget.

Når du har åbnet din præsentation skal du bare trykke på den orange knap “control live”. Præsentationen er nu kontrolleret af dig, men de studerende kan stadig bladre frem og tilbage. Når du skifter slide vha. piletasterne sker det samme på de studerendes enheder, på samme tid.

Hvis den studerende f.eks. sidder og kigger på noget midt i præsentationen vil Swipe skifte slide til den, du er på, når du trykker frem eller tilbage. Og når du starter en video, vil den starte på alle enheder.

Når du kommer til en afstemning, vil de studerende have mulighed for, via deres egne enheder, at stemme på de svarmuligheder, du har lavet. Du kan bestemme, om de skal have resultatet, efter de selv har stemt, eller om de først skal se resultatet, når du mener, at alle har stemt.

Når du er i kontrol-mode og styrer præsentationen, vil knappen være erstattet af en, der hedder “View live results”. Når du har trykket på den, kan du se, hvordan afstemningen går og når du vil, kan du trykke “Show results to everyone”.

Hvis du skal bruge præsentationen igen, kan du samme sted som du redigerer et deck trykke på afstemningen og “Reset results”. Så er den nulstillet til næste gang, du skal bruge den.


Tilføj PowerPoint til Swipe

For at tilføje en PowerPoint (Eller Keynote) skal du eksportere den til en PDF fil. Hvis du ikke ved, hvordan man gør, får du her en hurtig guide.

NB.: Det er det samme man skal gøre i Keynote.

1. Åben din PowerPoint i selve PowerPoint programmet og vælg muligheden “Gem som..”

2. I det vindue, som kommer frem, skal du give den et navn og under format skal du ændre den fra PowerPoint til PDF.

3. Derefter vælger du, hvor på computeren du vil gemme den nye PDF fil og trykker gem.

4. Nu er du klar til at tilføje din præsentation til Swipe ved at uploade din nye PDF fil til dit Swipe Deck.