Burn Your Maps wint Leiden International Film Festival 2016

LIFF Publieksprijs voor Toni Erdmann

Burn Your Maps

Burn Your Maps van regisseur Jordan Roberts heeft de American Indie Competition op de elfde editie van het Leiden International Film Festival gewonnen. Dat maakte de organisatie bekend op de slotavond van het festival. Met een gemiddelde waardering van 4,15 uit 5 liet de winnaar de 11 andere competitiefilms achter zich. De publieksprijs ging dit jaar naar Toni Erdmann van regisseur Maren Ade met een waardering van 4,63 uit 5.

Het Leiden International Film Festival mocht dit jaar ruim 35.000 bezoekers in Leiden verwelkomen. Directeur Alexander Mouret is blij met dit resultaat. “Het festival groeit nog elk jaar. Door de nieuwe samenwerking met de NRC en de nieuwe tweedaagse conferentie Brave New World kwamen onze bezoekers dit jaar vanuit het hele land naar Leiden.”

Toni Erdmann wordt in Nederland uitgebracht door September Film Distribution en draait vanaf 10 november landelijk in de bioscoop. Burn Your Maps wordt vooralsnog niet uitgebracht in Nederland.


Over het Leiden International Film Festival
Het Leiden International Film Festival is opgericht in 2006 en is tegenwoordig een van de belangrijkste filmfestivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. De elfde editie van het festival startte met de Nederlandse première van Arrival. Centraal op het LIFF staat de American Indie Competition, waarin opkomende Amerikaanse filmmakers worden voorgesteld aan een Nederlands publiek.

www.leidenfilmfestival.nl
www.bravenewworld.nl