Eerste tien titels LIFF 2016

De elfde editie van het Leiden International Film Festival zal plaatsvinden van 28 oktober tot 6 november. Het volledige programma maken wij bekend op 12 oktober. De line-up voor de American Indie Competition 2016 is te bekijken en te beluisteren (Huh? Leg dat eens uit?) vanaf 4 oktober. Wil je als eerste op de hoogte zijn, volg ons dan hier.

Vandaag presenteren wij de eerste tien films van het komende festival. Stuk voor stuk Nederlandse premières waarvan wij trots zijn dat we ze naar Leiden zullen halen.

First Girl I Loved

First Girl I Loved

Twee jaar geleden maakten de makers van First Girl I Loved furore op het LIFF met de coming-of-age The Young Kieslowski. Nu zijn ze terug met dit high school drama over Anne, die verliefd wordt op het populairste meisje in haar klas.

Everybody Wants Some!!

In het ‘spirituele vervolg’ op Dazed and Confused (1993) verbeeldt regisseur Richard Linklater (Boyhood) één weekend op een Texaanse universiteit in de jaren 80. Vol muziek, feestjes, seks en onverwachts diepe levensinzichten. Alleen al om de soundtrack een aanrader.

A Monster Calls

Een jongen zoekt hulp bij een boommonster om met de terminale ziekte van zijn moeder om te kunnen gaan. Wat volgt is een adembenemend avontuur, gebaseerd op het bekroonde boek van Patrick Ness en prachtig verbeeld door regisseur J.A. Bayona.

American Pastoral

Het regiedebuut van acteur Ewan McGregor, gebaseerd op het ‘onverfilmbare’ boek van Philip Roth. De neergang van de Amerikaanse middenklasse wordt getoond middels een ogenschijnlijk perfecte familie waarvan de dochter zich bij een radicale politieke beweging aansluit.

Southside With You

In de zomer van 1989 gaan twee jonge advocaten samen op een eerste date in de achterbuurten van Chicago. Leuk om te weten: hun namen zijn Barack en Michelle. Uitstekend medicijn tegen het aanstaande afscheid van de Obama’s.

Indignation

Joods wonderkind Marcus Messner ontglipt in deze verfilming van Philip Roth’s roman de Koreaanse Oorlog doordat hij via een beurs op een prestigieuze Amerikaanse universiteit terechtkomt, maar ontdekt al snel dat hij daar niet aan alle gevaren kan ontsnappen.

Certain Women

Certain Women

De levens van drie vrouwen kruisen elkaar in een kleine stad in Amerika, waar ze elk een gebrekkig spoor achterlaten. Regisseur Kelly Reichardt kreeg verschillende nominaties voor dit minimalistische en poëtische drama met o.a. Kristen Stewart en Michelle Williams.

Kills on Wheels

Een gehandicapte jongeman sluit zich aan bij een gang van huurmoordenaars in rolstoelen. Moord na moord speelt deze actiecomedy met de grens tussen werkelijkheid en verbeelding, in de zoektocht naar vriendschap, afkomst en de zin van het leven.

Sing Street

Jongen begint band om meisje te imponeren. Een prachtige musical van John Carney (Once) over familiedrama, romantiek, Dublin in de jaren 80, en de magie van muziek maken. Met Aiden Gillen (Game of Thrones) en Maria Doyle Kennedy (Orphan Black).

Barakah Meets Barakah

De allereerste Saudi-Arabische romantische komedie biedt een uniek kijkje in het dagelijks leven van twee verliefde hipsters in een land dat geregeerd wordt door religieuze politie en geeft tussendoor ook nog wat politiek commentaar zonder te serieus te worden.


Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

De elfde editie van het Leiden International Film Festival zal plaatsvinden van 28 oktober tot 6 november.

www.leidenfilmfestival.nl