Eerste uitreiking Cinema Brewers Film Fondsprijs op het Leiden International Film Festival

‘Import’ van Ena Sendijarevic wint prijs van €2.500,-

De prijs van 2.500 euro werd vanmiddag na de screening van de ‘Cinema Brewers Short selection’ op het Leiden International Film Festival uitgereikt door de voorzitter van de jury, actrice Tamara Brinkman. De prijs van 2.500 euro moet besteed worden aan een volgend filmproject. De prijs wordt gefinancierd door de bierdrinker: vijf cent per Cinema Brewers biertje komt ten goede aan het fonds en zo is, sinds de oprichting van het fonds afgelopen februari tijdens het filmfestival in Berlijn het bedrag van 2.500 euro opgespaard.

De winnaar van de eerste editie is de korte film ‘Import’, van regisseur Ena Sendijarevic, een komisch drama over een gezin uit voormalig Joegoslavië dat in een Nederlandse wijk terecht komen. De film viel op door een authentieke visuele stijl, de actuele thematiek, intrigerend acteerwerk en het vermogen van de maker de kijker mee te slepen in een vervreemdende wereld.

Import — teaser trailer

Volgend jaar zal er wederom een geldprijs worden uitgereikt. De hoogte van het bedrag hangt dan ook weer af van de hoeveelheid gedronken biertjes.


Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

De elfde editie van het Leiden International Film Festival is van 28 oktober tot 6 november.

www.leidenfilmfestival.nl