George Clooneys Suburbicon opent 12e editie Leiden International Film Festival

LIFF 2017 — 27 oktober tot 5 november

Het Leiden International Film Festival opent op 27 oktober haar twaalfde editie met Suburbicon. Met deze film van regisseur George Clooney wordt, vanuit de Stadsgehoorzaal in Leiden, het tiendaagse festival ingeluid. Suburbicon zal hiermee zijn Nederlandse première in Leiden hebben. Het script van Suburbicon is geschreven door de broers Joel en Ethan Coen.

Over de film

Suburbicon is een lieflijk Amerikaans stadje met deftige gezinnen, prachtige tuintjes en mooie huizen. Gardner en Rose Lodge (Matt Damon en Julianne Moore) wonen er samen met hun tienjarige zoon. Wanneer op een dag een gewelddadige overval bij de familie Lodge plaatsvindt, blijkt dit modelgezin een groot geheim te verbergen. Chantage, verraad en wraak nemen de overhand in Suburbicon, en dat is nog maar het begin… Suburbicon tekent, in de beste Coen-stijl, een hilarisch, gewelddadig en absurd beeld van wat er gebeurt als ’gewone mensen’ een misdaad beramen.

Over LIFF

Sinds de oprichting in 2006 is het Leiden International Film Festival uitgegroeid tot één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. Het programma bevat rond de 100 films van over de hele wereld. Centraal op LIFF staat de American Indie Competition, waarin opkomende Amerikaanse filmmakers worden voorgesteld aan een Nederlands publiek.

Suburbicon wordt in Nederland uitgebracht door distributeur The Searchers en draait vanaf 16 november in de bioscoop.

Bekijk hier de trailer:


Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

De twaalfde editie van het Leiden International Film Festival zal plaatsvinden van 27 oktober tot 5 november.

www.liff.nl