LIFF in de Buurt

Vier avonden gratis films in de hotspot van deze zomer

Wij houden van de Buurt. Al weken is de organisatie van het LIFF te vinden in het Stationsgebied van Leiden. Soms om te “vergaderen”, en soms enkel voor een portie teambuilding. Daarom zijn wij trots om de komende tijd het filmfestival naar de Buurt zullen brengen met vier avonden met de beste films waarin “de buurt” centraal staat.

Toegang is gratis. Voorpret, info, foto’s en napret zijn te vinden in het Facebook-event.

Het programma

22 augustus — Boyz n the Hood

‘The Hood’, De Buurt, de link is snel gelegd. Drie vrienden, de halfbroers Doughboy en Ricky Baker, en Tre Styles, groeien op in de achterbuurten van Los Angeles. Tre wordt opgevoed door z’n vader, Furious Styles, die hem normen en waarden bijbrengt. Ricky staat op het punt om een football-beurs te krijgen op een universiteit, terwijl Doughboy zich vooral met geweld en alcohol bezig houdt.

29 augustus — Rear Window

Klassieker van Hitchcock en één van de beroemdste films aller tijden. L. B. Jefferies (James Stewart) is een fotograaf die vanwege een gebroken been in een rolstoel zit. Om de tijd te doden kijkt hij, vaak met zijn telelens, door het raam naar de levens van zijn buren. Overtuigd dat een van zijn buren een moord gepleegd heeft schakelt hij de benen van vriendin Lisa (Grace Kelly) in om de zaak te onderzoeken.

5 september — La Haine

Helaas nog steeds actueel, dit Franse drama over politiegeweld en minderheden. Een Arabische jongen uit een Parijse voorstad wordt tijdens een verhoor zo hard aangepakt dat hij levensgevaarlijk verwond in het ziekenhuis belandt. Het gevolg is het uitbreken van rellen waarbij de politie slaags raakt met groepen jongeren. In het gewoel raakt een politieagent zijn pistool kwijt dat in handen van Vinz komt. Hij en zijn twee vrienden willen de gewonde jongen bezoeken, maar de politie stuurt ze weg. Vinz zweert dat hij de politieagent vermoordt als de jongen sterft.

12 september — Notting Hill

Deze klassieker (en Londense wijk) mag natuurlijk niet ontbreken! De beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott (Julia Roberts) komt per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker (Hugh Grant) tegen. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met één van de populairste vrouwen van de wereld blijkt voor William niet gemakkelijk.

De elfde editie van het Leiden International Film Festival is van 28 oktober tot 6 november.