Nieuw op LIFF: BONKERS!

Elf films in een nieuw programmaonderdeel, geschikt voor een zeer select gezelschap

Sorry To Bother You

Soms wil je op een filmfestival gewoon even een film zien waar je echt niets van begrijpt, een film die totaal BONKERS is. Daarom presenteren wij op LIFF 2018 een geheel nieuw filmprogramma, geschikt voor een zeer select gezelschap: BONKERS!

BONKERS! is een wervelende trip langs innovatieve, vreemde en bovenaardse films die de grenzen van genres doorbreken en zoeken naar nieuwe manieren om heilige huisjes op een eerbiedwaardige manier kapot te trappen. Soms absurd, soms schokkend, maar altijd goed, of in ieder geval goed voor een discussie achteraf. Ga mee het konijnenhol in en ervaar het filmfestival in zijn, laten we zeggen, puurste vorm.


Sorry To Bother You

Een zwarte telemarketeer ontdekt een magische sleutel tot zakelijk succes. Maar als hij eenmaal de top van de bedrijfshiërarchie heeft bereikt ontdekt hij bizarre dingen. Een politieke komedie met een hoog WTF-gehalte. Een compleet doorgesnoven Michel Gondry zou nog iets minder geks maken. Sorry to Bother You is ook de slotfilm van LIFF 2018.

Au Poste!

De koning van het absurdisme, Quentin Dupieux (Rubber, Wrong en Reality), is terug op het LIFF met Au Poste!. Een simpel getuigenverhoor mondt uit in misschien wel de meest bizarre ondervraging in de filmgeschiedenis. Een film in zijn eigen universum, maar wel eentje die je niet wil missen!

The Green Fog

The Green Fog

Deze caleidoscopische collage is een ode aan San Francisco en een van de beste films aller tijden. De filmmakers verzamelden fragmenten uit meer dan honderd films en televisieseries, die samen een speelse, alternatieve versie van Alfred Hitchcocks Vertigo vormen.

Panic Attack

Krankzinnige en tragische komedie die maar al te goed laat zien hoe eenvoudig onze hele wereld in korte tijd in elkaar kan storten. Zeven verhalen die elk op hun eigen manier ontsporen. Aanrader voor liefhebbers van Wild Tales, Burn After Reading en valium.

The House That Jack Built

The House That Jack Built

‘Enfant Terrible’ Lars Von Trier shockeert wederom met The House That Jack Built. Een duistere, komische en zeer bloederige inkijk in het leven en de psyche van een seriemoordenaar. Wees gewaarschuwd, niet voor tere zieltjes!

Gräns

Douaneofficier Tina heeft een zesde zintuig voor het herkennen van smokkelaars. Wanneer ze de eerste persoon ontmoet van wie ze niet kan bewijzen dat hij schuldig is, wordt ze geconfronteerd met beangstigende onthullingen over zichzelf en de mensheid.

This Magnificent Cake!

Vijf losse verhalen die zich allemaal afspelen in koloniaal Afrika eind 19de eeuw vertellen samen over het begrip en het belang van een persoonlijke geschiedenis. Bijzonder: gemaakt met poppen en compleet in stop-motion.

Suspiria

Suspiria

Een jonge balletdanseres ontdekt dat er iets aan de hand is op haar dansschool wat het daglicht niet kan verdragen, in deze hommage aan Dario Argento’s horrorklassieker uit 1977. Geregisseerd door Luca Guadagnino (Call Me By Your Name), met de allereerste soundtrack van Radiohead-frontman Thom Yorke.

The Man Who Feels No Pain

Een man, geboren zonder het vermogen pijn te voelen, gaat op een missie om 100 vijanden te verslaan in deze over-the-top actieknaller die het beste van Bollywood, superheldenfilms en martial arts op geniale en ludieke wijze combineert. Terechte winnaar van Midnight Madness in Toronto.

Assassination Nation

Assassination Nation

Wanneer een heel stadje wordt gehackt, worden in de chaos die ontstaat vier meisjes aangewezen die, door hun social-media-presence, de uitgelezen zondebokken kunnen zijn. Een bloederig gevecht ontstaat dat raast en tiert op het doek. Harde actie wordt afgewisseld door bijtende sociale kritiek.

Anna and the Apocalypse

High School Musical meets The Walking Dead meets A Christmas Carol in Anna and the Apocalypse! Wanneer het slaperige stadje Little Haven tijdens Kerstmis belaagd wordt door een zombieplaag, moet Anna met haar schoolvrienden vechten, zingen en dansen om de horde ondoden te overleven.


Op de hoogte blijven van al het moois van LIFF? Schrijf je HIER in voor onze nieuwsbrief.

De dertiende editie van het Leiden International Film Festival zal plaatsvinden van 2 tot 11 november.

www.liff.nl

Posters LIFF 2018