Warm de herfst in met de eerste 10 titels van LIFF 2018!

Grote winnaars, kleine parels, regiedebuten en oude bekenden

Wildlife

Ben jij met dit weer maar vast in een preventieve winterdepressie geschoten (ondanks dat je het de hele zomer te heet vond)? Snappen we best, maar dat is allemaal nergens voor nodig. Want van 2 tot 11 november is het alweer tijd voor de dertiende editie van het LIFF, en vandaag maken we alvast 10 titels bekend waar je sowieso weer warm van gaat worden.

Dit jaar hebben we mannen om van te houden (Guy) en vrouwen om te bewonderen (Girl, Becoming Astrid). We hebben innovatief (Profile), compleet gestoord (Panic Attack, Le Monde est Ă  toi), familie in alle vormen (Shoplifters, Wildlife, Thunder Road ) en natuurlijk heel veel LIFF-de, eh: liefde (Cold War)!

Thunder Road

Het is geen gemakkelijke opgave om een grafrede zowel hilarisch als emotioneel te maken. Maar het lukt Jim Cummings in de openingsscène van Thunder Road, en die balans bewaart hij op indrukwekkende wijze tijdens de gehele film. Lachen, huilen, huilen van het lachen: terechte winnaar SXSW 2018.

Wildlife

In dit innemende regiedebuut van Paul Dano lijkt de 14-jarige Joe het enige redelijke lid van zijn familie. Een ontroerend familiedrama met ijzersterke acteerprestaties van Carey Mulligan en Jake Gyllenhaal.

Girl

Lara zoekt de grenzen van haar lichaam op om ballerina te worden, maar wacht tegelijkertijd op het begin van haar geslachtstransformatie. Dit indrukwekkende drama won maar liefst 5 prijzen in Cannes en is de Belgische inzending voor de Oscars.

Girl

Guy

Popster, stijlicoon en chansonnier extraordinair: we hebben het natuurlijk over Guy Jamet. Ga mee op afscheidstournee met deze Franse Topper en geniet van tijdloze hits als “Dadidou”, voor het eerst op het witte doek. Magnifique. Superbe. Formidable. Touchant. Hilarant.

Le Monde est à toi

Domme criminelen, ambitieuze plannen, familieproblemen. Mix deze ingrediënten met de soundtrack van Jamie XX en de gelikte stijl van Romain Gavras en je krijgt een telkens verrassende actiefilm die doet denken aan Snatch en Lock, Stock & Two Smoking Barrels.

Profile

Een Britse journaliste doet onderzoek naar de manier waarop IS vrouwen werft. Wanneer een extremistische recruiter op haar Facebookprofiel reageert, komt het proces wel heel dichtbij. Deze nagelbijter speelt zich volledig af op computerschermen, wat het geheel nog beklemmender maakt.

Profile

Cold War

Elk shot is een meesterwerk in dit sfeervolle drama dat zich afspeelt in een verdeeld Europa. Zula en Wiktor beleven een hevige romance maar worden zowel door politieke omstandigheden dwarsgezeten als door zichzelf. Na Ida weer een beeldschone film van Paweł Pawlikowski.

Becoming Astrid

Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter, de Gebroeders Leeuwenhart: de verhalen van Astrid Lindgren hebben onze jeugd gemaakt. Maar wat is haar eigen verhaal? Becoming Astrid volgt de ingrijpende gebeurtenissen die haar als persoon en als schrijver hebben gevormd.

Becoming Astrid

Panic Attack

Krankzinnige en tragische komedie die maar al te goed laat zien hoe eenvoudig onze hele wereld in korte tijd in elkaar kan storten. Zeven verhalen die elk op hun eigen manier ontsporen. Aanrader voor liefhebbers van Wild Tales, Burn After Reading en valium.

Shoplifters

Wie Our Little Sister en Like Father, Like Son op eerdere edities van het LIFF heeft gezien, wil deze film niet missen. Wie weet dat Shoplifters de Gouden Palm in Cannes heeft gewonnen, ook niet. Voor de rest, neem het maar van ons aan: dit prachtige familiedrama is Ă©Ă©n van de beste films van het jaar.

Shoplifters

Op de hoogte blijven van al het moois? Schrijf je HIER in voor onze nieuwsbrief.

www.liff.nl