Bij Leukeleu is iedereen een nummer

Mensen zullen je niet snel zeggen dat ze een nummer zijn. Maar wij weten beter. Kijk maar eens wat er schuil gaat achter de talloze websites waarop we informatie achterlaten. Die databases staan vol met cijfers.

Bij Leukeleu zijn we een beetje data-fetisjisten. Die cijfers vertellen ons namelijk hoe we een website nog beter kunnen maken. Meer bezoekers, betere conversie, prettiger in gebruik.

Er is dus niks mis mee; een nummer zijn. Bij Leukeleu zijn we er zelfs een beetje trots op. Daarom hebben we hieronder onszelf maar eens laten zien zoals we zijn. In nummers.

Wat doen Leukeleu het liefst

Bij Leukeleu maken we websites, zoals je vast wel weet. En dat vindt iedereen hier geweldig om te doen. Van voor tot achter. Want een website bestaat meestal uit een frontend deel (zeg maar de code in je webbrowser) en een backend deel (zeg maar de code op de webserver).

De laatste jaren verschuift de focus bij het ontwikkelen steeds meer naar frontend, en dat zie je hier ook terug in de cijfers.

Iedereen bij Leukeleu doet zowel frontend als backend werk. Gemiddeld is een voorkeur van 66% voor frontend en 34% voor backend. Maar een gemiddelde zegt niet álles. We hebben namelijk iemand die sterk afwijkt van de heersende voorkeuren.

Bart krijgt zijn eigen plekje in de grafiek. Zijn verhouding is 10% front en 10% back. De verdeling is voor hem dus fifty-fifty. Maar hij is wel voor de volle 100% toegewijd!

Wat drinken Leukeleu tijdens werktijd

Na werktijd mogen we graag een biertje tappen uit onze eigen tap, een Whisky drinken of een Metaxa (een obscure Griekse likeur die alleen door Bram gewaardeerd wordt). Tijdens werktijd houden we het braaf op koffie, thee en water.

Eerlijk gezegd waren we een beetje teleurgesteld dat de uitkomst zo braaf was. We zijn toch code-cowboys? Waarom drinken we geen whisky of Metaxa tijdens het werk? Daarom zijn we een onderzoekje gestart en hebben we in kaart gebracht welke ideeën er ontstonden na het nuttigen van whisky of Bram’s Metaxa.

Enfin, je zult begrijpen dat we het bij koffie en thee houden.

Waar luisteren Leukeleu naar

Om helemaal “wired in” te kunnen zijn luisteren we graag naar onze eigen muziek tijdens het werk. En de muzieksmaken zijn nogal divers. Het is een wonder dat we allemaal bij hetzelfde bedrijf werken en een ruimte met elkaar kunnen delen. De liefde voor code overwint alles blijkt maar weer.

Natuurlijk is het grote voordeel van deze grote diversiteit is dat je bij een avondje uit naar een concert de garantie hebt dat je geen collega zult tegenkomen en dus even lekker weg bent van je werk.

Wat hebben Leukeleu om hun nek

Als we naar een conferentie gaan komen we graag netjes voor de dag. En dus doen we een pak aan en een das om onze nek. Of een strik. Een heldere verdeling dus. Al dachten sommigen dat ons onderzoekje een strik-vraag betrof. Maar dat idee hebben we direct de das om gedaan.

Hoe goed zijn Leukeleu in hun werk

Bij Leukeleu willen we graag dat iedereen kan excelleren in waar hij of zij het beste in is. Dus hebben we een rondvraag gedaan hoe goed iedereen is in zijn werk. Bij het uitwerken van de grafiek dachten we een foutje gemaakt te hebben. En dus hebben we nog een rondje gedaan, met een andere vraagstelling. Weer dezelfde uitkomst. Nadat we dit goed hebben laten nakijken door buitenstaanders konden we de robuustheid ervan niet langer ontkennen.