Как да възродим любовта в една връзка

Любовта, която получаваш, е равна на тази, която даваш. Нещо такова е приказката и този пост е за мъжката аудитория. Жената е по-различна от нас, функционира по друг начин и никой от нас не разбира как мисли. Няма и да разберем, но трябва да намираме начини да и даваме любов, първо за да не ни напусне, второ — за да ни обича обратно. Понякога връзката трябва да се подхранва и това е постоянен процес — без някакъв край. Нещата не стават от само себе си, или ако стават, това са редки случай.

Жените в България често казват, че не са останали мъже, или някакви такива изказвания от рода на загубили сме си джентълменството. Съгласен съм, че видимо има спад, но ето какво мога да направя по въпроса.

Ето един кратък, ежедневен списък от всекидневни практики и правила, които биха възпламенили и развили обичта в една връзка, които аз съм събрал от тук от там, и съм филтрирал нещата, които не правят смисъл и логика. Мъже сме и разбираме, когато има смисъл и логика. Аз не съм експерт, написаното е като за малоумници с примери, така че и най-дървеният от нас, мъжете, да може да постигне резултати. Това би трябвало да е нещо като “relationships for dummies”.

За всекидневно приложение са следните:

- Отделяй време за нея *всеки ден*. Да, всеки ден. Ако ти трябва някакво правило или схема, която да следваш, започни с 1 час внимание на ден и преструктурирай схемата според ситуацията.

- Жените изискват редовен контакт. Редовният контакт през деня означава много за нея. Прати и СМС, че я обичаш — не е никакъв труд, не отнема време, струва едно 25 стотинки, може да го направиш между две срещи, но ефектът е огромен — тя ще го оцени. Правиш почти нищо и постигаш резултат.

- Малките, но чести жестове, също означават много за нея. Жените така са устроени. Разгледай/проучи за как мъжете и жените раздават точки на Марк Грунгор и ще откриеш логиката в това правил. Жените дават по 1 точка за всеки малък жест, както и по 1 точка за всеки голям жест. Малките са лесни и не изискват *никакви* усилия. Може да я побъркате от кеф, без практично да правите нещо съществено — например, остави картичка в бездънната и чанта с ръчно написано „Обичам те“. Това струва най-много 2 лева и отнема 15 минути. Има картички в пощата, цветарските магазини, Била и Фантастико, така че е трудно да се оправдаеш, ако не го правиш. Друг пример — купи и съвсем малко шоколадче и го остави някъде, където не очаква. Може тъмен шоколад или млечен шоколад. Като цяло жените биха яли всякакъв шоколад (особено преди цикъл!) и би било много трудно да сбъркаш. Бонус точки ще имаш ако знаеш какъв обича. Трябва да знаеш. Има шоколад във всички магазини, така че и това е лесно и не струва повече от два лева.

- Разговаряй с нея, като влизате в по-дълбоки дискусии. Когато разговаряш с нея, не трябва да мълчиш като пукал. Бъди уверен мъж и води разговора, и я гледай в очите. Изслушвай я. Примерно, като я питаш „как е?“ и как и е изминал денят и, слушай я с интерес, след това продължи разговора в някаква тематика за да продължиш дискусията. Не е трудно, все пак си с нея защото тя те интересува. Очеваден извод, нали? D&M разговори — deep and meaningful — могат само да ви сближат. Като правило, жената приказва 15 000 думи на ден, мъжа 5 000. Затова тя говори с приятелките си, с майка си, с други роднини — ти и даваш само 5 000 и другите 10 000 трябва да ги избълва на някого. Златното правило е да запазиш 1 000 думи за нея всеки ден. В кофти положение си ако тя споделя повече с колегата на работа отколкото с теб.

- Гледай я в очите, това е много важно. Ако не знаеш как, пробвай да и видиш мозъка през очите, ама не прави странни физиономии и не мижи. Разгледай и зениците без да губиш фокус от дискусията. Друг известен трик е, да си я представяш голя и да я гледаш така сякаш искаш да и правиш любов — тя ще го усети и оцени, а може и да отговори подобаващо.

- Демонстрирай и привързаност и обвързаност, защото това ще я прави сигурна. Тук нямам кой знае какви практични съвети, освен да включваш такива елементи в диалозите с нея. Ако сте от скоро и не сте говорили по темата за обвързаност — тя ще иска да знае намеренията ти, така че не и го спестявай. Не я карай тя да инициира тази дискусия!

- Покажи и всекидневно признателност за всичко, което тя прави, за да сте по-добре заедно. Това също е много лесно, просто и казваш „благодаря ти“ и си готов. Предимството тук е, че можеш да го правиш много пъти на ден и за всеки път ще печелиш по една точка.

- Прави планове с нея, като вземаш участие в правенето на тези планове. Не оставяй всичко на нея. Ако тя уреди нещо, следващия път си ти. Отнема 45 минути най-много и се случва няколко пъти в годината + по време на задължителните празници. Виж препоръчаните дни за вземане на почивни дни и я питай дали може да си вземе отпуск тогава.

- Често и припомняй, че си изпълнен с радост, благодарение на нея и си доволен от начина, по който показва, че те обича. Единственият логичен следващ ход е тя да продължи да го прави.

- Джентълменско е мъжа да инициира и да прави първите крачки редовно. Увереният мъж знае какво иска и действа. Ако не знаеш как да инициираш, пробвай с „какво мислиш за…“ и „искаш ли да обсъдим…“, като това може да се прилага за всичко. Изисква много малко усилия, но ти излизаш като инициатора. Работи дори да нямаш никаква представа от тематиката. Ще се научиш в хода да нещата.

- Откривай себе си пред нея всекидневно, тя ти е половинката. Това само би ви сближило — не те прави слаб и уязвим. Ако тя ти изиграе номер — зарежи я и я забрави, не си е струвало. Споделяй и когато ти е кофти, както и защо. Така и ти по-лесно ще го преодолееш. Не е яко да си вечно крив и ядосан, нали живеем за да сме щастливи. Избягвай да грухтиш и пуфтиш непрекъснато.

- Правете семейни неща през уикенда. Измисли как да отделяш някакво време и кажи и какво е това време, за да може и тя да си прави плановете. Тук нямаш много избор ако имате деца.

- Прави компромиси всеки ден. Хората са различни и е нормално да има разминавания в някой отношения. Бъди пръв в компромисите и не искай признание и оценка. Все пак я обичаш и трябва да даваш без да искаш. Тя няма да го пропусне и ще ти върне жеста съвсем скоро. И на мен ми е трудно понякога, но преглъщам и отстъпвам. Обикновено е за дребни кахъри, така че така или иначе няма значение.

- Помни датата на рождения и ден. Ще те мисли за глупак ако това не може да го направиш. Бонус точки ако помниш и тези на братята и сестрите, както и някакви други важни за нея дати, като например от кога сте заедно. Или ги помни, или си ги сложи в календара.

- Спазвай поне минимална дневна хигиена. Един мъж може да бъде достатъчно противен както си е, а пък ако е и мръсен — съвсем бие на зле. Д***** на М***** му е казала, че не може да спи със същата фланелка, с която излиза през деня. Най-вероятно не ги переш ти, така че смяната на тениска не би трябвало да е трудно. Мий си ръцете като влизаш от вратата, все пак я прегръщаш с тях 😊 Къпи се, това е добро начало.

- Участвай във домашните ангажименти — пазаруване, чистене, пране, гладене, простиране. Хвърляй ти боклука, малко да се раздвижиш. Тук трябва баланс — тя също работи и сигурно гледа деца. Хвърляй си чорапите в коша за мръсни дрехи, например. Гащите също. Буквално никакви усилия, но води до резултати.

- Обичай децата и, дори да не са от теб. Това няма как да го замажеш, никакъв шанс да излъжеш една майка. Ако не можеш — продължи напред. Децата са най-важното нещо за нея — и би трябвало и за теб! Ако това за теб не е така — някъде бъркаш. (Казано от човек, който не е правил деца!).

- Участвай в личните и планове за самата нея, подкрепяй я в начинанията и. Тя също е човек и иска да се развива. Жената винаги търси подкрепа и обича тези, които я подкрепят. Това трябва да е ежедневно. Започни с въпроси от рода на „как вървиш с …“ и „искаш ли да ти помогна с …„.

- Също така, влагайте постоянно и всекидневно внимание в личното си развитие, но не прекалявайте с работата. Аз съм си патил от това. Жените са привличани от интелигентни мъже, но остават щастливи с последователни, разумни и стабилни мъже. Не работи 24/7, защото това не е интелигентно и работата не е по-важна от семейството. Търси баланс и показвай, че успяваш да намираш този баланс, защото това те прави по-успешен от този, който работи 24/7.

В джентълменския код, мъжете се подкрепят един друг. Затова ги споделям и тези неща. Докато горните неща са всекидневни, ето и някой глобални правила, които никога не бива да нарушаваш. Не се прилагат лесно всеки ден, запомнят се и се следват като нагласа. Винаги ще клоните към тях ако ви влезнат в съзнанието като принципи.

- Не я обиждай и критикувай, не я гони никога, не псувай пред нея, не използвай просташки думи и като цяло бъди възпитан и свестен. Съвсем забрави за викане. Все пак ще възпитаваш децата и, бъди добър пример.

- Не я обсебвай, дай и да диша и да прави каквото прави.

- Бъди по-добър от конкуренцията и непрекъснато се адаптирай спрямо наличната конкуренция. Тя се променя с времето и е нормално да трябва да се бориш за нея. Нищо няма да те притеснява, ако за нея си по-добър от конкуренцията.

- Не и давай противоречиви сигнали. Или я искаш или не. Разбери себе си преди да я занимаваш с неразбрания себе си.

- Преглътни миналото и, или я остави. Каквото се е случило — случило се е преди теб. Тя е имала други мъже, освен ако не сте с други разбирания. Приемаш, че някой я е задоволявал по-добре от теб и толкоз. Ако я накараш да те обича дълбоко — тя ще го промени това. Не е лесно, но няма друг начин.

- Не прехвърляй твоите проблеми и чувства на несигурност върху нея. Оправи си ги тези проблеми докато не си е тръгнала.

- Не крий от нея. Бъди честен и открит. Това е много джентълменско и може да разтопи сърцето на всяко едно момиче.

- Няма да я направиш щастлива с пари и сила. Може да е с теб заради парите ти или мускулите ти, може да правите рутинен секс, но няма да е щастлива и това ще се отрази и върху теб.

- Не оставяй сексуалния живот да се превърне в еднообразен, телесен ангажимент. Вкарвай разнообразие и внимание *върху нея*. И това е тема за друг пост, ако събера достатъчно лайкове, но тази част от връзката също си изисква вниманието.

- Никога не бъркай компромис и примиряване. Избягвай да се примиряваш ако искаш да си щастлив.

- Ако тя сгреши, бъди твърд, но намери начин да простиш. Прецени си колко пъти си готов да прощаваш и за какво, и сложи тези карти на масата. За някой неща е ОК да не искаш да простиш — кажи и го. Обаче сложиш ли ги тези карти на масата — трябва да ги спазваш, иначе изглеждаш като неориентирана кифла. Редно е да искаш, когато даваш.

Ако спазваш тези правила, природата и биологията, както и химията, и физиката която ги следва, ти гарантират, че жената ти ще търси начин обратно да допринася и отвърне същата любов към теб, каквато и даваш, и отношенията ви ще са здравословни. Няма нужда да го разбираме, просто е така.

Искам тук да посоча факта, че един мъж може да накара всяка една жена да го обича. Това е лесна задача и правилата горе са чудесно начало. Трудната е, да я накараш въобще да ти обърне внимание и да задържиш това внимание. Ако емоцията в една връзка спада — най-вероятно не правите нещо като хората.

Не забравяме и факта, че всеки е различен. Тъй като никога няма да знаем жената какво иска и какво мисли — всекидневната, редовна грижа и пренастройването на извършваните от нас дейности, е единственият начин, по който ние можем да успеем с нея. Тези бележки по-горе са просто начална точка и „схема“, с която всеки неориентиран може да започне, ако вече не го прави. Винаги анализирайте резултатите и модифицирайте практиките за да се поддържа нужният резултат. Имате пълното право да не сте съгласни с мен, нито съм психолог, нито мачмейкър, нито експерт по темата — аз съм просто един мъж, който обича жената до себе си.

Ради Атанасов. Всички права запазени. Този материал не може да се разпространява без разрешение от автора.

--

--