Збірник байок з НАБУ (Summer edition)

Никита Ковалёв
Life&Lies of Law Student

--

Ну що, все ще бідкаєшся на сумне літо? Насипимо тобі солі на ранку. Цього року ми стали частиною цікавого двіжу, на який ти зобов’язаний потрапити наступного року, хоч лоба розбий!

Criminal Justice in Action одна з небагатьох літніх шкіл, де збираються не просто нудні викладачі, які йдуть спатки о 22:00, а справжні гуру прикладного права, та інші титуловані особи.

З офіційної сторінки щодо школи інфа наступна:

40 учасників
13 українських та американських експертів
1 федеральний прокурор США
2 детективи НАБУ
1 спеціальний агент ФБР
2 прокурори САП

Пссс… це не повний список “крутих хлопців”, але про це не кажуть в голос) Сам перевір🧐.

На жаль, не все можна розповідати, бо “старший брат” стежить, але почнімо наші байки:

Приїзд до місця може трохи вивернути щелепу, там неймовірно:

“Лес с деревьями до луны…”, ой, щось я не туди.

Ну що, перейдемо до нудних занять? Ніт! На тебе очікує курс молодого бійця…

Ці та інші гіперактивності ніяк не пов’язані з заняттями (або 1001 спосіб приниження), але тімбілдінг ніхто не відміняв.

Тож поговоримо про весь курс навчання:

Day 1 — один з авторів сучасного КПК України розповість, що він думає про свій твір. Суддя новоствореного Антикорупційного Суду розкаже про те, як в муках створюється орган (а так можна казати? 😱). Прокурори САП та детективи НАБУ розповідатимуть, хто вони є та із чим їх їдять. Американські друзі доведуть про свою систему. І все це англійською OMG ти цього не очікував? Хутко починай вчити мову за серіалами 😜.

Day 2 — час взятися за справжню справу для крутих детективів, спробуй це кваліфікувати….

Що, такому на юрf*ckах не навчають?

Якщо не розрізнюєш привласнення від розтрати або заволодінням майном не відрізняєш від чогось ще, то тут фахівці за годину навчать відрізняти misappropriation, від embezzlement або conversion property by malversation від іншого.

А потім ти дізнаєшся як ФБР проводять розслідування, але все це суто за зачиненими вікнами та дверима. Гарячіше ніж у Голівуді 😈.

Day 3 — time for search апогея розслідування. Час спробувати себе у ролі детектива, оперативника, голови групи обшуку. Як себе поводити з несамовитим підозрюваним який їсть докази? Скажені адвокати, що заважають обшуку? Депутат ВРУ, який буде красти докази з під носу? Лікар, який буде утягувати підозрюваного? Все це типові будні детективів. Стрес — тест гарантований! І пам`ятай, обшук має бути в стилі “Surprise mothe@#$%kers!”.

Days 4–5 — найвідповідальніший час, mootcourts (а це що таке?!) вибір заходу забезпечення та вирок суду. Можливо, з’явиться Стокгольмський синдром і захочеться захищати підозрюваних? Чи ти адвокат диявола і тобі все одно хто твій клієнт, або найсуворіший прокурор, depends on you.

Unofficial part

Не дивлячись на високі посади, організатори, прокурори, детективи дуже людяні. Ну де ви ще поспіваєте з ними вночі під гітару? Де побалакаєте у вогнища про тайни без “краваток”? Де поснідаєте з федеральним прокурором? Де побігайте з ними з ранку у лісі?

Отже, що ми знаємо про цих “стражів закону”, крім крутого мерчу та гучних посад? Вони всі люди, вони мріють, жадають змін та роблять них сьогодні.

У чому посил всієї школи? НАБУ, САП, Антікор кричать як їм потрібна свіжа кров! Хто знає, можливо, вони чекають саме на тебе (але спочатку довчися)! Їм потрібні свіжі мізки🧟‍♂️, тож Keep calm and study CPC!

#CJinA2019 #LetJusticeRule

--

--