Kako lepa si, moja draga

Pred časom sem brala eno izmed Evertovih knjig, zdi se mi, da je bila Prava ženskost ali pa Prava ljubezen.

Tam je Evert predlagal zanimivo stvar; da naj preberem Visoko pesem iz Svetega pisma — vendar le zaročencev del- in ga berem tako, kot da to Bog govori meni.

Haha, to bo še zanimivo, si rečem, in pričnem brati.

‘’Z žrebico med faraonovo konjenico bi te primerjal, moja draga…’’- Ha Bog! To bi me naj očaralo? Malo za časom je..

‘’Tvoji lasje so kot čreda koz, ki se zgrinjajo z gileadske gore…’’ — Kaj naj bi pa to pomenilo? Sem skuštrana? Malo bolj se boš moral potruditi, Bog..

‘’Tvoji zobje so kakor čreda ovc, ki so priše s kopanja…’’- O Bog! Resno?!

In tako sem prebrala Visoko pesem (zaročencev del) do konca. Vsak dan enkrat, cel teden- kot je predlagal Jason Evert. Začuda, se je v meni nekaj spremenilo.

‘’Kako lepa si, moja draga, kako lepa!… Kot škrlaten trak sta tvoji ustni, tvoja usta so ljubka’’ Ni bilo več važno, kakšne natanko so besede, ampak sem za njimi čutila, da me ima Bog rad. Da gleda mene, ki me je ustvaril kot žensko in občuduje svojo stvaritev. Ter da želi, da vem, da sem čudovita.

Med tem, ko sem brala Visoko pesem, sem se včasih ustavila, dvignila pogled- in se srečala z Jezusovim na nasprotni steni v moji sobi. Gre se za to sliko:

Zdi se mi, da te Jezus na tej sliki tako občudujoče gleda.. Kot da pogleda v tvojo dušo in reče ‘’Uaaau’’. Preko tega majhnega projekta molitve, ki ga je Evert priporočal, sem se spet zavedla svoje vrednosti in lepote. Imam ju preprosto zato, ker sem Božja stvaritev in ker Bog tako gleda na svojo hči :)

Priporočam tale ‘molitveni projekt’ tudi vam.

Kristina Z.