Kako najti ljubezen?

Iskanje ljubezni je ena od glavnih sestavin našega življenja. Preko mladinskih in odraslih revij, interneta ter youtuba nam ljudje svetujejo marsikaj. Navadno najdemo neke sorte praktične prijeme, kako napraviti make-up, kakšne fraze naj uporabimo, kako lahko osvojimo lepotico,…

Vendar nas neke tehnike in triki ne bodo zadovoljili. Lahko nam sicer pomagajo v kaki situaciji. Problem pa je, da se večinoma koncentrirajo le na površino.

Površinskost in goli nasveti nam ne bodo dali ljubezni.

S še toliko dobrimi nasveti ne moremo najti ljubezni, če prej ne poznamo osnov. V nadaljevanju se bomo dotaknili temelja, ki je odgovoren za ljubezen v našem življenju.

Imamo dobro novico zate!

Prave ljubezni ti ni treba iskati. Niti se ti ni treba na vse pretege truditi, da bi zadostil tisoč in eni zahtevi, kakšen moraš biti in kaj vse narediti, da boš našel pravo ljubezen.

Ljubljen si že z brezpogojno in popolno ljubeznijo, ki ti jo podarja Bog. Na tebi je le, da to ljubezen sprejmeš, da se trudiš verjeti, da si za Boga res čudovit in dragocen prav tak, kakršen si. Če slučajno dvomiš v to dejstvo poglej sliko križanega.

Bog te je želel imeti prav takšnega kot si. (Sicer bi te ustvaril drugačnega).

Ta zavest, to izkustvo Božje ljubezni, ti lahko pomaga, da se sprejmeš, da spoštuješ samega sebe, da se zavedaš svoje neizmerne vrednosti, da se ceniš in da se ne zadovoljiš s smetmi, če bi lahko imel bisere. Ja, tudi zveza s punco ali fantom je lahko tako dragocena in lepa kot biseri.

Ja, obstajajo zveze, v katerih se fanta in punca resnično sprejmeta, si zaupata, zmoreta biti iskrena drug z drugim, sočutna, se skupaj truditi za dobro, rasteta drug ob drugem, se podarjata, veselita sebe in drugega, sta varna,… in ju tudi konflikti, bolečine le še dodatno zbližajo.

Kako priti do takšne zveze, do takšne ljubezni?

Tukaj je nekaj (malo drugačnih) nasvetov:

  1. Zaupaj, da te Bog ljubi takšnega kot si. Zaupaj da ve, česa si želiš, kaj je dobro zate in da bo poskrbel zate. Ob svojem času.
  2. Trudi se sprejeti sam sebe in delovati tako, da bo tvoja lepota in vse dobro, ki ga nosiš v sebi, prišlo še bolj do izraza.
  3. Pri odločanju o načinu ravnanja, govorjenja, oblačenja, vstopanja v odnose … imej v mislih, kaj je tisto, kar si resnično želiš in kaj te bo oz. te ne bo pripeljalo do tja?

(Primer: Te bo izzivalno oblačenje res pripeljalo do fanta, ki te bo imel rad zaradi tvoje osebnosti? Ali boš na žuru lahko spoznal-a dobrega fanta oz. punco? Se bo nekdo zaradi tebe za vedno spremenil za 360⁰? Če boš uspel/a osvojiti neko dekle/fanta- te bo to res za vedno zadovoljilo (ljubezen je veliko več)? Ali romantika za eno noč res zapolni naše življenje, ali ga izprazni? Ali bi rad videl, da ljubljena oseba vedno samo čaka, kaj ji boš ti dobrega pripravil, kako jo boš ljubil? Ali bi raje videl, da se tudi on/ona zna trudit za odnos?)

  1. Potrudi se, da že zdaj čim bolj živiš vrednote, ki si jih želiš živeti v zvezi in da rasteš ter napreduješ v svoji moškosti/ženskosti, očetovstvu/materinstvu.
  2. Z Bogom si bodi blizu in se potrudi tudi za svoje duhovno življenje.

Odnos z drugim je sicer tisti del, ki zahteva vlaganje truda. A vedno moramo naše iskanje ljubezni začeti pri enostavnem sprejemanju.

Like what you read? Give Ljubim s čistim srcem a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.