O nas

Ljubezen je v današnjem času zelo svobodna. Še posebej v naši zahodni kulturi. Čustva in svoboda izbire so postali zelo pomemben standard. Zdi se, da sedaj končno živimo neke vrste pravo življenje, v katerem lahko uresničimo svoje sanje in svoje želje. Sploh v stvareh, ki se tičejo ljubezni.

A če pogledamo na to, kar se okoli nas dogaja, opazimo, da nekaj ni v redu. Ljudje postajamo vedno bolj nezadovoljni. Vedno več družin je nestabilnih in veliko jih razpade. Mladi se bojimo odgovornosti in predanosti drugim. Vsi si želimo in iščemo pravo ljubezen, a je dostikrat ne znamo najti.
Kako to, da smo v tem svobodnem svetu tako velikokrat razočarani?

Svoboda, ki se sedaj promovira, nas dostikrat vodi v egoizem. Orientira nas na moje želje, moja čustva, moja pričakovanja, moje čustvene in spolne potrebe, jaz, jaz, JAZ.

Če pa vsi živimo egoizem … Kdo potem še ostane, da nas bo nesebično ljubil?

Ljubiti s čistim srcem pomeni resnično ljubiti, brez egoizma.

Mladi, ki sodelujemo pri Ljubim s čistim srcem, odkrivamo kaj je prava, čista ljubezen.

Verjamemo, da mora za ljubezen obstajati svoboda izbire.

Prava svoboda človeka je v tem, da je sposoben izbrati najboljšo možno pot zase in za ljubljeno osebo in da ga pri tem nič ne ovira.

Verjamemo, da nam skrivnosti prave ljubezni lahko razkrije Bog.

On je edini, ki nam jo lahko da v popolnosti. On ima načrt za naša življenja, za našo ljubezen, tudi za našo spolnost, ki je neskončno boljši od vsega, kar nam ponuja svet.

Mladi v Ljubim s čistim srcem se skupaj trudimo najti resnico, jo živeti ter podati naprej. Učimo se iz raznih knjig, predavanj, medsebojnih pogovorov in molitve. Svoje znanje z veseljem posredujemo naprej preko vikendov in delavnic, ki jih pripravljamo. Ekipo projekta sestavljamo mladi iz katoliške skupnosti Mladi odrasli za Kristusa (SFL).

Raziskujemo tematike kot so

  • Teologija telesa Janeza Pavla II.
  • Pomen čistosti in spolnosti
  • Moda in spodobnost
  • Moški in ženske
  • Biologija teologije telesa

Čista, Božja ljubezen je težka. A se ves trud, ki ga vložimo, splača. Imeti čisto srce ni le modna muha, je eden od temeljev krščanskega življenja. Poklicanost k čisti ljubezni je del naše identitete in dostojanstva, ki ga imamo kot Božji otroci.

Seveda pa tega ne zmoremo sami. V tem svetu se je skoraj nemogoče držati Božjih standardov.

Kaj pa, če bi število ljudi, ki bi se zavzemali za čisto ljubezen, naenkrat naraslo?

Kaj bi se zgodilo, če bi drug drugega spodbujali k življenju v čistosti, skupaj iskali odgovore in sodelovali? Potem pa to ni več tako hudo težko.

Zato vse zainteresirane fante in punce, moške in ženske, duhovnike in laike, skratka VSE, ki bi z nami radi odkrivali načrt, ki ga ima Bog za našo spolnost, vabimo k sodelovanju.

Kontaktirajte nas preko ljubim.s.cistim.srcem@gmail.com, če imate za nas kakšno vprašanje, potrebujete molitev, bi se nam radi pridružili ali objavili svoj prispevek na naši spletni strani. Pripravljeni smo tudi pripraviti delavnico za vašo birmansko, mladinsko ali študentsko skupino (vsebino prilagodimo glede na starostno skupino in zanimanje), vsako leto pa izvedemo tudi vikend, na katerem še podrobneje raziskujemo in se učimo kako ljubiti s čistim srcem.