FACTO DELAFÉ Y LAS FLORES AZULES VS. EL MONSTRUO DE LAS RAMBLAS (2005), Facto Delafé y las Flores Azules

Primer treball d’aquest interessant grup barceloní que va irrompre en l’escena musical amb un estil eclèctic en el qual es barregen hip hop amb música indie pop i tocs electrònics suaus. Amb un resultat final molt agradable i prou refrescant.

Van començar a destacar i a donar-se a conèixer entre el públic fa més d’una dècada amb la cançó Mar el poder del Mar gràcies a l’anunci publicitari de primavera d’uns grans magatzems. A partir d’aquí van començar a fer bona música fins a dia d’avui en què només queda en el grup Delafé. Facto va marxar al 2010 i Las Flores Azules al 2015.

Vs. El Monstruo de las Ramblas està format per onze cançons entre les quals destacarem Enero en la playa i Mar el poder del Mar pel bon rotllo que destil·len les seves lletres i les seves melodies, que s’enganxen com una paparra al teu cervell. Perfectes per escoltar-les a l’estiu a la platja amb els col·legues i una bona cervesa. No es pot demanar més a la vida, oi?

La seva manera de fer música és molt elegant i cuiden les lletres al màxim. Estan plenes de vitalitat i de poesia, tot i què fan crítica social d’una forma molt respectuosa, s’allunyen de les crítiques ferotges i del mal gust d’altres grups musicals.

Respira a fons. La combinació de música i de vitalitat és evident. La música és això, ha de moure sensacions i coses…

Recomanat per Biblioteca Bellvitge.