TRAINSPOTTING (1996), banda sonora original

Amb la recente estrena de T2: Trainspotting al nostre país, pot ser un bon moment per a refrescar la primera part, estrenada al 1996 (sí, ja fa 20 anys!), i perquè no fer-ho a través de la seva banda sonora, que va ser tan exitosa com la pel·lícula.

Basada en la novel·la homònima d’Irvine Welsh, i protagonitzada per un jove Ewan McGregor, Trainspotting ens endinsa en la sordidesa del món de les drogues a l’Edimburg dels anys 90.

A la seva banda sonora hi trobem artistes de la talla d’Iggy Pop, Lou Reed, Blur, Pulp, Damon Albarn, David Bowie o New Order entre d’altres, bona part d’ells britànics.

Una de les escenes més conegudes de la pel·lícula és la primera, amb un monòleg del Marc, el protagonista, sonant el vigorós “Lust for life” d’Iggy Pop, pura energia.

La Suite n.2 de l’òpera Carmen de Georges Bizet posa la música a la mítica escena en què una tassa de vàter engoleix un addictíssim Ewan McGregor, passant immediatament per “Deep blue day” de Brian Eno mentre hi neda a dins, un dels pocs temes tranquils de la banda sonora.

Però un dels temes més sentits de la pel·lícula en el seu moment, si no el que més, va ser “Born slippy” d’Underworld, acompanyant l’escena final i que aixeca l’ànim de qualsevol.

Esperem que la banda sonora de la segona part no ens decebi, perquè si és del nivell de la primera, l’expectativa és ben alta.

Recomanació feta per la Biblioteca Central Tecla Sala.