GOD VISJON = GOD INNOVASJON

Tar vi på oss Converse fordi vi skal på rockekonsert, eller går vi på rockekonsert fordi vi går med Converse?

Mangel på gode visjoner

En god regel er at produkter skal bygge merkevaren. Vår erfaring er at dette ikke er normal praksis. For skal det lykkes, må man ha en visjon og drivkraft som er noe å strekke seg etter, som gir inspirasjon til innovasjon. De fleste visjoner gjør ikke det, de sier noe om å tilføre verdier til eiere og være attraktive i markedet. Man kan ikke skape ideer fra det. Faktisk vet produktutviklere lite om visjoner og merkevarebygging, selskapets visjoner og verdier er sjelden inkludert i produktutviklingsmetodene.

Revurder produktutviklingsmetodene

Er det ikke rart at mange ikke har en tydelig visjon eller et statement som forteller alle hva de driver med, hvilken retning de tror på, som de blir engasjert i, som genererer kommersielle ideer til vekst og orginalitet? Er ledere så redde for å tro på noe at de velger å ikke tro på noe?

Hva vi tror på: At flere ledere motiverer folk til å utvikle ideer som strekker seg etter tydelige visjoner og verdier, selv om det er fare for motstand. Faktisk bør de søke motstand for det er der innovasjon er. Vi har ikke lest veldig mange selskapsstrategier eller produktutviklingsverktøy som er rustet for å inspirere. Men, det går an å gjøre noe med det. Det er til og med mulig å vurdere om visjonene har markedspotensial, og det er enkelt å inkludere visjoner og verdier i produktutviklingsverktøyene. Skriv det inn i brief og evalueringskriteriene som følger produktutviklingen fra A til Å.

Mange opplever at de har et ideproblem — løsningen er meningsfulle merkevareplattformer

Consumers want brands to be more responsible.» Jan Zijderveld, Europa-sjef i Unilever

75% av lederne i verden er bekymret for å ikke ha nok gode ideer (PwC). Det betyr at det er behov for å skape verktøy som genererer flere ideer. Vi håper flere selskaper utvikler verdier og drivkraft som betyr noe, som folk vil strekke seg etter og finne ideer til. Da får de nok ideer på bordet, og de vil være fremtidsrettet. Og du skal ikke google lenge før du finner ut at selskaper med meningsfulle verdier er en av hovedkriteriene for unge topputdannende kandidater. Og, selskaper med meningsfulle forretninger presterer bedre enn andre, mye på grunn av bedre innovasjon.

Les mer om innovasjon