AKP’li Facebook gruplarına girme fikri ilk olarak Twitter’daki bir erkek kullanıcıdan çıktı. Zaman içinde Twitter’daki mizahın dozu arttıkça akım sosyal medyada mizahı önceden beri yapılan dayı avına evrildi. Hesaplar anonim veya sahte kadın profilleriyle gruplara üye olmaya başladı.
Trend Seçimi Etkiledi mi?
Sosyal medya aktivitesi tek bir şeyle sınırlı kalmıyor. Troll akımlar da kolaylıkla ergen kitleleri içine aldığı için yayılırken mizahın ulaşmaya çalıştığı hedeften sapabiliyor.
Twitter’da trende katılan binlerce kullanıcı vardı. Akım sadece akıma katılanların arasında gizli kalmadı. Böylece akım Twitter’da 2 hafta boyunca seçimle ilgili en konuşulan trend oldu.
Twitter’da 2 hafta boyunca seçimle alakalı devamlı bir gündeme dönüştü. O sırada seçim propogandası yapan AKP’li kullanıcılardan kötü yorumlar aldı. Siyasilerin bahsettiği bir konu haline gelmedi.
Twitter’ın Türkiye’de ne kadar kullanıcısı olduğu önemli değil. Herkes sosyal medya kullanmasa bile kullananlardan sirayetle gündelik yaşamımızı etkiliyor. Siyasilerin seçim propogandalarının da seçim boyunca zaman zaman sosyal medyadan etkilendiği oldu.
Akım başlangıçta zararsız ve eğlence amaçlı gibi gözüken troll’lüğün, yani bir şeyi kaale almayarak sosyal medyada ofansif mizah yapmanın zararlıya dönüşebileceğini tekrar gösteriyor bize.