MGStaking
Published in

MGStaking

Elrond: Cum să faci Stake prin DM, Web Wallet și Maiar

Datorită tool-urilor puse la dispoziție de către developerii din echipa Elrond oricine poate să facă staking în câteva zeci de secunde din câteva click-uri. Decizia de a face staking ar trebui să fie una informată, atât cu privire la înțelegerea funcționării rețelei și importanța staking-ului, cât și la alegerea unui staking provider.

Încă nu ai înteles pe deplin ce este staking-ul și ai unele întrebări? Citește mai multe despre rețeaua Elrond, ce este staking-ul și de unde vin recompensele în articolul următor:

Pentru început, ai nevoie de un wallet la care deții cheile private. Poți crea unul pe (compatibil și cu ) sau pe .

Rețeaua Elrond face posibil transferul de valoare oriunde în lume în câteva secunde sub costuri insignifiante. Toate aceste funcționalități vin însă și cu responsabilitatea securității propriului wallet. Salvează în siguranță (plus back-up) și nu trimite nimănui seed phrase-ul (cele 24 de cuvinte pentru recuperarea wallet-ului) sau fișierul json și parola în cazul în care accesezi web wallet-ul. Accesează doar sursele oficiale și verifică mereu de 2 ori dacă sursele pe care le accesezi sunt cele corecte.

Având un wallet creat și fonduri deja transferate putem să trecem la metodele prin care se poate face Staking pe Elrond.

Metoda 1. Delegation Manager

Cea mai rapidă metodă din momentul în care există loc liber la un provider este cea prin Delegation Manager deoarece își face update la cache cel mai rapid.

Pasul 1: Conectarea la wallet

Link-ul pentru accesarea Delegation Manager-ului agenției MGStaking este .

Click pe butonul Wallet și o să te redirecționeze către web wallet-ul oficial.

La pasul următor ai de ales între 4 variante de conectare: Keystore prin json și parola, Ledger, PEM și Maiar prin Wallet Connect.

Pasul 2: Pagina Delegation Manager-ului și Delegarea

În această pagină poți vedea balanța disponibilă a adresei tale, toate informațiile pool-ului (adresa smart contract-ului, cantitatea totală stake-uită în pool, numărul de delegatori, numărul de noduri active, APR, service fee și delegation cap) și informații despre stake-ul propriu dacă ai delegat deja.

Pentru a delega apasă Delegate.

Introdu cantitatea de EGLD pe care vrei să o delegi și apasă Continue.

În continuare, la fel ca la momentul în care te-ai conectat la wallet, o să te redirectioneze către web wallet, unde o să găsesti o fereastră cu toate informațiile tranzacției (adresa contractului, suma delegată și comisionul tranzacției).

Dacă totul este în regulă apasă Confirm.

Procesarea tranzacției durează câteva secunde. În momentul în care tranzacția s-a realizat cu succes o să te redirecționeze la Panoul Delegation Manager-ului.

Pasul 3: Gestionarea Stake-ului

În pagina Delegation Manager-ului poți observa cantitatea pe care o ai la stake, recompensele claimable și ai acces la butoanele Undelegate si Claim rewards.

Daca te hotarasti să dai Undelegate perioada de unbonding este de 10 zile. La terminarea celor 10 zile butonul Withdrawal se deblochează și după ce realizezi cu succes tranzacția monedele scoase de la stake o să ajungă în balanța disponibilă a wallet-ului.

Metoda 2. Web wallet

Pasul 1: Conectarea la wallet

Asigură-te mereu că accesezi link-ul corect al web wallet-ului →.

Așa cum am văzut in metoda precedentă, web wallet-ul oferă 4 opțiuni de conectare.

Pasul 2: Delegarea

În pagina principală poți accesa Staking Dashboard-ul apăsând butonul Stake din meniul din stânga sau poți delega direct prin apăsarea butonului din dreapta Stake now.

După apăsarea butonului Stake Now o să îți apară rând pe rând, fereastra în care alegi providerul, cea în care selectezi cantitatea pe care vrei să o delegi și în final fereastra în care trebuie să semnezi tranzacția.

Pasul 3: Gestionarea stake-ului

În pagina Staking Dashboard găsesti în partea de sus informații despre situația stake-ului pe rețea, iar la mijloc și în partea de jos informații cu privire la stake-ul propriu. Tot aici găsești butoanele pentru Claim Rewards și Unstake.

Dacă te hotărăști să dai Unstake perioada de unbonding este de 10 zile. La terminarea celor 10 zile butonul Finalize Withdrawal se deblochează și după ce realizezi cu succes tranzacția monedele scoase de la stake o sa ajungă în balanța disponibilă a wallet-ului.

Metoda 3. Maiar App

Pasul 1: Descărcarea aplicației și setarea wallet-ului

este disponibilă utilizatorilor Android (), iOS () și Huawei (). La prima interacțiune cu aplicația ai posibilitatea de a crea un wallet sau importa unul prin cele 24 de cuvinte.

Pentru a vedea fiecare pas din acest proces iți recomand să urmărești :

Pasul 2: Delegarea

În meniul Vault apasă Earn.

În fereastra Earn găsești toate informațiile despre stake-ul tău. Pentru a delega apasă Stake.

Alege providerul MGStaking și apasă Continue.

Introdu cantitatea pe care vrei să o delegi și apasă Continue.

Confirmă tranzacția apăsând Stake.

În momentul în care tranzacția s-a realizat cu succes poți observa stake-ul în fereastra Earn. Tot aici găsesti butoanele pentru Claim Rewards și Unstake.

Dacă te hotărăști să dai Unstake perioada de unbonding este de 10 zile. La terminarea celor 10 zile butonul Finalize Withdrawal se deblochează și după ce realizezi cu succes tranzacția monedele scoase de la stake o să ajungă în balanța disponibilă a wallet-ului.

Ne găsești și pe:

--

--

We are a highly motivated, technology focused team with more than 11 years experience in the IT Industry, focusing right now on the growth of the Elrond Network ecosystem and to provide staking services for the most advanced blockchain protocol in the world.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store