Един ден в лятната ни академия — MindHub Summer Camp

Hristiana Andreeva
MindHub.bg
Published in
3 min readJun 22, 2017

Вече трета седмица в MindHub посрещаме умни и креативни деца в нашата лятна академия по програмиране. За това време взеха участие повече от 70 деца на възраст между 6 и 11 години, с които се научихме да измисляме и създаваме игри, да програмираме поведението на различни роботи, изпълнявахме Звeздни мисии и участвахме в грандиозни Робобитки!

Направление Middle след успешно измислена и изпълнена мисия

В MindHub Summer Camp малките програмисти работят над разнообразни задачи, разделени в 10 независими тематични дни. Академията ни предоставя възможност за записване, както за цял така и за половин ден, от напълно начинаещи до напреднали в програмирането. Полудневните занимания са изпълнени с цели четири часа програмиране и забавления, а в целодневната форма сме включили и английски език, архитектура за деца и забавна математика! Децата работят с различни среди за програмиране, създавайки и изразявайки себе си, изучавайки фундаменти в програмирането и развивайки логическото си и аналитично мислене.

За писане на своите програми децата използват drag-and-drop блокове с предефиниран код

Как изглежда MindHub Summer Camp отвътре? За жалост е възможно да споделим само малка част от силните емоции, които изживяваме всекидневно, но пък подбрахме любими моменти от часовете по програмиране. Предлагаме една по-различна статия, под формата на история в снимки, за да прекара всеки читател един ден в MindHub Summer Camp! :)

Първа мисия на най-малките програмисти в направление Junior. Боулинг може да се играе и с роботи!
Когато роботите изнасят общ концерт, всеки отбор следи внимателно за изпълението на своята част от програмата, за да няма грешки.
В някои мисии отборите трябва да създадат алгоритъм за най — кратък път за възможно най-кратко време. А в това състезание кой ли стана пръв? :)
Понякога робота Dash слага наметалото на супергерой, за да спаси малкия робот Dot от злодеите в историята — роботите Ollie (в жълто)
За всички фенове на играта Clash Royal създадохме и робо-версия: Dash Royal! На снимката високата синя кула тъкмо е съборена от катапулта на противниковия отбор, което предизвика нови кодинг битки между клановете на програмистите в Senior направление.
Щом дойде ред на щитове и войници— роботите получават допълнителна броня от Лего, а стратезите в отборите са отговорни за издръжливостта им.
Войските са готови, кулите на място — старт!
А когато софтуерът, който са създали се окаже успешен и роботът уцели целта — децата викат с цяло гърло! :)
В MindHub децата програмират на специално разработени Kano компютри, на които създават нови игри за своите приятели.
Друга любима част от тематичните дни в Академията са пресъздаване на истории и създаване на анимации чрез писане на код
А в някои дни прекарваме време заедно и играем бордови игри (на които децата, оказва се, са по-добри и от менторите си!) :)

Така протичат дните в MindHub Summer Camp — изпълнени с игри, забаления, много програмиране и нови приятелства!

Екипът ни с нетърпение очаква всички деца, които искат да се присъединят и да приемат предизвикателствата на лятната академия, да програмират своите първи игри и да срещнат нови съмишленици, които да споделят техния интерес към програмирането и дигиталния свят! Ако искате да научите повече за нашата лятна академия, посетете ни на https://mindhub.bg/summer-camp :) :)

--

--