Една вълнуваща и успешна 2017 година в MindHub!

Polly Yankova
MindHub.bg
Published in
3 min readJan 12, 2018

Изминалата година беше ключова и важна за целия екип от професионалисти, който стои зад MindHub. Случиха се редица събития, които бяха от огромно значение за нас и децата, които с амбиция, хъс, желание и упоритост успяхме да въведем в дигиталните технологии и програмирането.

Ето само малка част от случилото се през 2017 година:

През 2017 година срещнахме над 1500 деца със света на програмирането!

Гордеем се и сме щастливи, че успяхме да срещнем над 1500 деца през изминатала 2017-та година със света на програмирането чрез нашите демонстрационни занимания, а към момента успешно обучаваме над 750 малчугани в 5 града на страната.

Програмирането е забавно и увлекателно и за най-малките ни ентусиати.

Дадохме старт на нашата иновативна онлайн платформа за работа с ученици и техните родители.

Комуникацията на нашите ментори с най-малките и техните родители, както и тяхното обучение, са основните приоритети при процеса на работа и постигане на желаните резултати. Затова създадохме платформа, чрез която обратната връзка се осъществява много лесно, бързо и ефективно — изпращаме известия към родителите, споделяме събития, както и цялостен обмен на информация относно учебната програма и процеса на обученията.

Организирахме MindHub Summer Camp — десетдневната лятна академия по програмиране за деца в MindHub.

Най-значимите инициативи през 2017-та година бяха нашата искрена мотивация да продължим напред с нови идеи и сили и през тази година.

Силен летен старт имахме чрез десетдневната лятна академия — MindHub Summer Camp, в която близо 400 деца имаха възможност да създават игри, да комуникират със свои връстници и получиха базови знания по програмиране. Част от програмата включваше занятия, свързани със забавна математика, уроци по английски език, както и архитектурна работилница, в която децата имаха възможността да развихрят своето въображение.

MindHub Summer Camp — едно невероятно изживяване за децата и нашият екип.

Участвахме във фестивала “София диша” и в инициативата “Kids in tech”.

Успяхме да вземем участие в две поредни издания на фестивала „София диша“, в началото и в края на изминалото лято, където проведохме срещи и разговори с родители, а децата се запознаха отблизо с роботчетата Dash & Dot,Ollie, Sphero, както и с други занимателни и образователни технологии и среди за програмиране.

Два поредни пъти се включихме и в инициативата “Kids in Tech” — първото ни участие беше в Kids in Tech 2, а в края на лятото, заедно с малчуганите направихме свои умни домове в изданието — Kids in Tech Smart Home. Всичко това, защото вярваме, че доброто и успешно бъдеще на децата се гради с постоянство, много усилия и амбиция за успехи.

Класирахме се в “Топ 5 социални проекта” в акселератора на “Промяната”.

Постигнахме успех и с това, че сме в „Топ 5 социални проекта“ част от най-голямата социално отговорна инициатива на Нова телевизия — „Промяната“, съвместно с фондация „Reach for change”. Бяхме избрани измежду 204 претенденти, а най-добрите извоюваха своето място на финала, в това число и MindHub. Кампанията цели да подобри живота на децата, които са бъдещето на България. Нашето активно участие е именно, защото вярваме, че заедно можем да помогнем на повече деца да развият своите умения за успех в професиите на бъдещето .

“ПРОМЯНАТА”, Най-голямата социално отговорна инициатива на НОВА ТВ

Какво следва през 2018 година в MindHub! :)

Една от водещите цели, която си поставяме тази година, е да образоваме и научим още повече деца на фундаменти в програмирането и изчислително мислене, отключвайки тяхната кративност, аналитично мислене и умения за работа в екип. Специален фокус отделяме на развиването на нашата платформа, с която ще подпомогнем дейността на повече български училища, стартирайки още тази година!

С нетърпение очакваме предизвикателствата и изненадите на настоящава 2018-та година. През цялото това време ще останем верни на целите и мечтите си, в които децата са най-важното. Не забравяйте, че успехът започва с MindHub!

--

--