История за едно нестандартно коледно парти — в MindHub умеем да програмираме и да се забавляваме

Ivana Shopova
MindHub.bg
Published in
3 min readDec 22, 2016

На 18.12.2016г. MindHub за първа година организира Коледно парти за част от децата, които посещават нашите курсове по програмиране. На събитието присъстваха около 130 деца, които със своята енергия и знания превърнаха неделния ден в приключение, което дълго време ще ни носи топли спомени, усмивки и позитивизъм!

Идеята се породи от коледното настроение и дух, които бяха обзели нашия екип и всички деца. Имахме голямо желание да вземем участие в коледните им вълнения и те да помнят този ден като специален, затова и решихме да провокираме тяхната креативност, която да накара Коледата да оживее. В тяхната коледна приказка участваха различни роботи и дронове, а децата влязоха в ролята на джуджетата на Дядо Коледа.

Парти зоната се разпростираше в няколко зали като децата получиха коледни мисии, които изискваха от тях съвместна работа и умения да пишат код, за да успеят да завършат своите цели. Коледните мисии, които зададохме включваха екипна работа и координация на усилията на всички отделни отбори, което даде възможност на деца от различни възрасти да работят заедно.

Работилницата за подаръци на Дядо Коледа оживя благодарение на креативните идеи и сръчността, с която те изработиха костюми и подаръци за любимите Dash и Dot.

Фактът, че децата разполагаха с ограничено време и въпреки това успяха да напишат програми на роботите и да покажат завидно въображение в работилницата за подаръци ни впечатли изключително много. Горди сме с Вас!

Жури избра краля на Коледния маскарад за роботи — Party Dash, който получи любовта на публиката и донесе шоколадово щастие на екипът, погрижил се за неговата маскарадна визия.

За музикалния фон на празника се погрижи Dash бенд, на който малките програмисти бяха заложили да изпълнява коледни мелодии.

След усиления труд дойде и моментът да подкрепим тялото и духа с хапване и танци. DJ програмата буквално разтърси “Залата”, а децата пяха заедно с джуджанки и снежанки коледни песни с модерно звучене.

Заредихме се с много положителни емоции, детско настроение и енергия, които вярваме — ще ни топлят чак до следващата Коледа. Сигурни сме, че купонът е бил така забавен и приятен както за нашия екип, така и за децата.

Благодарим на всички тях, че ни дадоха доза от своето коледно настроение, а ние обещаваме, че ще се погрижим за още много поводи за празнуване в бъдеще!

--

--