Какво ново предстои в MindHub през учебната 2019/2020 година?

Yana Aleksandrova
MindHub.bg
Published in
6 min readSep 1, 2019

След като споделихме с вас радостта от сътрудничеството си с Училищната Телерик Академия, дойде ред да ви разкажем и какви промени и подобрения ще настъпят в MindHub през новата учебна година. Изгаряме от нетърпение да се гмурнем от септември в това ново приключение, което е толкова вълнуващо и интересно за нас, колкото и за децата!

Наред с разширената ни и подобрена програма и въвеждането на нови възрастови групи, стартираме нови фантастични еднократни събития, както за начинаещи, така и за напреднали, чрез които за няколко часа, всяко дете ще може да се наслади на цялостно, вълнуващо преживяване в света на програмирането в удобно за родителите време. Разширен и подобрен е и нашият родителски профил, чрез който лесно и бързо ще можете да следите прогреса на вашето дете и да се записвате за различни събития и курсове.

Ето и повече подробности за всички тези страхотни новости:

Добре дошли на по-големите!

Вече споменахме, че от септември 2019 откриваме нови групи за деца между 12 и 15 години и даваме повече възможности на децата от 6 до 11 години, разширявайки портфолиото си с допълнителни обучения, организирани по материалите и програмите на Училищна Телерик Академия. Това ни прави много щастливи, защото най-сетне ще можем да кажем желаното “ДА!” на всички родители на по-големите ентусиасти програмисти, които биха искали децата им да се обучават при нас, и наред с това ще можем да предложим и на по-малките още повече възможности. Групите за деца от 12 до 13 години и от 14 до 15 години ще бъдат част от четвъртия и петия сегмент в новата ни сегментирана програма. Първите три сегмента, които вие познавате като Junior, Middle и Senior, ще продължат да съществуват като групи за деца — от 6 до 7 години, от 8 до 9 години и от 10 до 11 години. В досегашните ни програми няма да настъпят промени, с изключение на допълнителните нива и възможността за профилиране, за която ще ви разкажем по-долу. Така, според възрастта си, децата вече ще се записват в един от следните 5 сегмента:

  • 6–7 години
  • 8–9 години
  • 10–11 години
  • 12–13 години
  • 14–15 години

Уникално изживяване за всеки ученик

Всеки от петте сегмента е специално насочен към участниците от съответната възрастова група, като похватите и инструментите, които се използват са съобразени изцяло с техните интереси и възможности. След успешното преминаване през определен брой задължителни нива, чиито брой се определя според възрастта на участниците, всяко дете ще може да избере една от няколко възможни области, в която желае да задълбочи своите знания. Те ще включват създаване на мобилни приложения с App Inventor, запознаване с технологиите на браузъра HTML5 и CSS3, програмиране с Python, създаване на игри с JavaScript и Phaser. Част от новите нива и възможностите в сегментираната ни програма се осъществяват по програмата на Училищна Телерик Академия. Така всеки ентусиаст програмист ще може да намери своята страст и да придобие знания по свой собствен избор, развивайки уникалните си таланти и извличайки максимални ползи от обучението си с MindHub.

Какво включва едно ниво?

Всяко ново ниво в подобрената ни програма ще запази структурата на досегашните — ще се състои от 4 модула, всеки модул ще се преподава в рамките на 4 занимания от по 2 астрономически часа. В рамките на тези модули, децата поетапно ще се запознават с основни понятия и похвати в програмирането, надграждайки над знанията и практическите си умения с все по-сложни концепции и предизвикателства. При завършването на едно цяло ниво, всяко дете ще получи заслужен сертификат, както и определен брой бонус точки. Какви са тези точки? Това е най-забавната част!

“Всички са в играта!”

Една от любимите ни новости е превръщането на всички дейности на MindHub в голяма игра! За всеки модул от редовната програма, който преминат, както и за всяко друго събитие, което посетят, децата ще могат да получават точки. Колкото повече точки съберат децата и техните родители, до толкова повече страхотни неща ще получат достъп срещу тях, като например — награди, отстъпки, подаръци и други… Планираме дори специални турнири, в които ще могат да се включат според ранга си! С тази нова система искаме още по-силно да мотивираме нашите програмисти, да създадем по-сплотена общност, въвличайки всички в обща приятелска надпревара, и да ги наградим за труда, ентусиазма и непрекъснатото вдъхновение, което получаваме от тях.

Еднократните ни събития — кратки, но богати на ползи и позитивни емоции!

Освен стандартните ни курсове, тази година ще предоставим възможността дори на най-заетите деца, които не могат да посещават редовно часовете ни, да се учат на програмиране с MindHub, благодарение на разнообразна програма от независими, тематични, еднократни workshop събития (работилници)! Целта ни е те да се организират в удобно за родителите време, за да се впишат в графика на всяко семейство. В рамките на 3.5–4 часа, тези събития ще предлагат на детето цялостно изживяване в света на програмирането, по време на което то да се забавлява и да придобие знания, върху които може да надгражда с други workshop събития или включвайки се в редовната ни програма. Темите ще бъдат интересни и разнообразни и няма да се препокриват със стандартната програма. Всяка такава работилница ще бъде предназначена за определено ниво — от начинаещи до напреднали — както и съобразена отново с възрастта на участниците. Така и деца, посещаващи стандартните часове на MindHub, ще могат да се насладят на този по-различен тип занимания, включващи не само програмиране, но и креативни задачи, свързани с декора и сценария на всяко събитие. Независимо от нивото си, всички деца ще имат възможността да упражняват уменията си и, разбира се, да печелят точки! Освен тях, за награда, участниците ще получават сертификати и подаръци за постигнатите успехи. Какво по-прекрасно от това да си осигуриш няколко свободни часа, същевременно подарявайки на детето си не само нови знания по програмиране, но и шанс да развихри въображението си и да си създаде страхотни спомени?

Мислим и за родителите!

Както децата ни са деца на 21 век, така и ние сме родители на 21 век — заети, забързани, непрекъснато в движение, но винаги най-ангажирани с щастието и успеха на децата си. Затова в MindHub искаме да направим и преживяването на родителите възможно най-лесно и безпроблемно. Разширеният ни родителски профил ще ви дава бърз и лесен достъп до изчерпателна информация за всички ваши дейности, свързани с MindHub, данни за плащания и записвания, посетени събития, както и за прогреса и успехите на вашите деца и събраните от тях точки. Искрено вярваме, че чрез този профил ще можем да общуваме едни с други с лекота и че информацията в него ще ви носи гордост от постигнатото от вашите млади програмисти и вълнение за следващите върхове, които те ще завоюват.

И така, виждате, че никак не сме мързелували цяло лято. Въоръжени с всички тези страхотни новости и подобрения, MindHub се впуска в една нова учебна година, която, убедени сме, ще бъде най-веселата, най-любознателната и най-успешната досега! Готови… СТАРТ!

Повече информация за разширената ни програма можете да намерите на нашия сайт: https://mindhub.bg/

--

--