Проектът MindHub @ School в 4 нови училища!

Polly Yankova
MindHub.bg
Published in
3 min readFeb 16, 2017
Новите членове на нашето иновативно семейство!

Преди известно време ви разказахме за инициативата MindHub @ School — проект, чиято основна цел е да даде възможност на училища с визия, сходна на нашата, да създадат клубове по програмиране за своите ученици.
В началото на месец Февруари, продължавайки работа по реализацията на този проект, стартирахме своята иновативна учебна програма по фундаменти в програмирането в няколко нови частни училища, които осъзнаха нуждата и добавената стойност от подобна дисциплина в учебната програма на техните ученици.

С много вълнение искаме да разкажем за новите членове на нашето иновативно семейство:

Повече от 130 ученици имат възможността да посещават клубове ни по програмиране и да развиват логическото си и аналитично мислене!

MindHub с клубове по интереси в “AAS”

AAS e третото училище, в което създадохме клубове по програмиране, по покана и препоръка на родители, чиито деца са посещавали наши занимания. Изключително иновативно настроените координатори на училището с радост приеха идеята и много бързо организирахме старта. Работим с 4 възрастови групи (1 до 4 клас), като учениците изучават фундаменти в програмирането изцяло на Английски език.

MindHub с клубове по интереси в “Училищен комплекс Азбуки”

Започнахме работа върху откриването на клубовете по програмиране в училищен комплекс “Азбуки” преди няколко месеца. Иновациите са част от визията и мисията на училището, което ни помогна бързо да осъзнаем сходството с MindHub и да предприемем следващи стъпки в развитието на нашето партньорство. Работим с различни на възраст ученици — от предучилищна група до 4 клас, разделени в две основни направления.

MindHub с клубове по интереси в Частно немско училище “Веда” и Частно училище “Дрита”

Частно немско училище “Веда” и Частно училище “Дрита” са другите две училища, с които започнахме работа от втория учебен срок. И двете учебни институции са изключително иновативно настроени и имат желание да дадат най-доброто обучение по фундаменти в програмирането. В двете училища работим с деца от 1 до 4 клас, разделение по направления и със занимания два пъти седмично.

Какво предстои за MindHub @ School?

Първоначалната ни цел от пет партньора вече е факт!

Проектът на MindHub продължава и продължаваме да търсим училища и учебни институции, жадни за иновации и промяна в учебната програма, разнообразяване на дисциплините, които изучават техните ученици.

Ако смятате, че вашето учебно заведение отговаря на това описание и имате желание да предоставите иновативна дисциплина по фундаменти в програмирането на вашите ученици, поднесена по забавен начин, не се колебайте исе свържете с нас на MindHub портала за партньори или на http://mindhub.bg/контакти.

--

--