Blogginlägg: WordPress 101

Design, funktionalitet och iInnehåll

Hej igen! Denna vecka kommer vi att ge dig en WordPress 101 kurs för att komma igång. En av de främsta styrkorna i WordPress är den användarvänligheten och intuitivt gränssnitt. Digital publicering är mycket lik till tidningen publicering. Viktiga saker i papper publicering är val av Design, funktioner och placeringen i tidningen och innehåll själv. WordPress består också av de centrala moduler. För att förstå detta, vi kommer att ge en primer på ämnet.

Design

Om du tecknar en målning vad är beslut, du måste avgöra innan du börjar den? Val av färger, bredd av papper eller kanvas, höjd för ramen, borstar används, stroke styrka och olika metoder för målning. Digitalt utrymme införlivar alla de design element i skärmen genom att ge dig verktyg för att göra exakt samma. Terminologier är dock olika. Vad kallar en kodare eller designer de för?

  1. Det första du måste välja efter medlemarskap är en WordPress tema för din blogg/webbplats. Ett tema är en samlingsterm för kolumner och rader och en mängd andra design element som du får välja bland annat
  2. En bok utan bilder ser ganska tråkig ut att vara ärlig. Det gör en hemsida också! Tack vara datorer du behöver inte teckna de på nätet. Du kan helt enkelt bädda in bilder, ljud, video och annat innehåll i en WordPress webbplats via ny beaver builder genom att dra och släppa ditt innehåll.
  3. en komplett guide om hur designerar man WordPress sida kan läsas här.

Funktioner

Funktioner är små koder i core eller externa plugins att utföra vissa uppgifter automatiskt. Ett exempel av det skulle vara förändring av standard längden för din post utdrag. Det finns två sätt att definiera funktionaliteten i din tema. För att hålla det enkelt för nybörjare kommer vi hålla det som icke-kunniga som det blir.

Core är WordPress egen kod som medföljer i paketet. Den innehåller alla de funktioner du får ur lådan utan att til tillägga något. Nya uppdateringar och releaser är tilläggen till den coren för att förbättra olika områden av funktioner t.ex. säkerhet, buggar, nya funktioner och förbättringar.

En annan metod för att bygga saker på WordPress Core kallas tillägg. En av de anledningarna varför WordPress har blivit ett populärt val för digital publicering är den friheten det ger användarna genom att vara en Open Source plattform. Det gör det möjligt för alla att bidra till den. Kreativa människor runt om i världen skaffar nya saker med hjälp av de kärn funktioner för att förbättra dess användbarhet. Några av de berömda plugins är WooCommerce, Jetpack, Contact form 7 och Yoast. Du kan läsa mer om funktionerna här.

Innehåll

Ett spektakulärt hus betyder ingenting om det är dåligt designerad insidan. Innehållet är något liknande till din webbplats. Dina idéer, så kreativa som de är kräver entusiastisk representation med hjälp av media och inbäddning verktyg. Inte allt innehåll är samma. En enkel blogg inlägg kan använda befintlig design utan att åter göra sidan och ett kontaktformulär ser annorlunda ut än en vanlig sida. Fil bilaga regler är olika för olika organisationer och meny struktur är något unikt för alla. För detta WordPress har fem innehåll huvud kategorier av standard typer.

III. Media handling:

  1. Revision
  2. Navigeringsmenyn

Även om dessa typer av innehåll kan servera grundläggande behov för alla nybörjare bloggare, finns där verktyg som kan användas för att skapa anpassade typer efter dina behov. Det finns vissa reserverade Post typer som behandlar WordPress Core också. Mer information om post typer, besök gärna denna sida.

Vi på WPKonsulterna inte bara förstå dessa begrepp, vi älskar att dela de med våra kunder. Vi kan erbjuda dig en bra WordPress lösning enligt dina behov så att du kan fokusera på ditt jobb. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov. Vi kommer gärna hjälpa dig.


Originally published at wpkonsulterna.se on February 10, 2016.