Email kampányok fontos statisztikái

A Litmus felmérése alapján

A Litmus nemrég publikálta éves jelentését az email marketing és a kapcsolódó fejlesztési témák aktuális állásáról. A Litmus fő szolgáltatása az, hogy a rendszerükön keresztül elérhetővé tesznek rengeteg email klienst (a régi Outlooktól kezdve a mobil és online levelezőkig), és ezekben meg tudod nézni a lebuildelt eDM-ed, és kiderül, hogy szétesik-e vagy rendben van a kód.

A Litmus 2016-ban csak az email tracking szolgáltatása keretében közel 17 milliárd email megnyitását követte nyomon. Bár globálisan ez nem mondható reprezentatívnak, de statisztikáik azért így is sokat mondanak, előrevetítenek piaci trendeket. Mivel megállapításaik saját tapasztalatainkkal is egybevágnak, ezért ebben a posztban kigyűjtöttük a leglényegesebb irányokat, amikre érdemes odafigyelni.

Mobil vs. desktop

2016-ban a mobilplatformok térnyerése megtorpant, persze még így is jelentős arányban képviselik magukat a desktop és webmail kliensek mellett (itt fontos kiemelni, hogy desktop alatt az asztali számítógépeken futó natív alkalmazásokat értjük, ilyen pl. az Outlook vagy a Lotus Notes).

A vizsgált időszak nagy nyertese a webmail, ami a natív kliensektől vonzott (és azóta is vonz) át újabb felhasználókat.

A Microsoft és a Google is jelentős erőforrásokat áldoz felhőalapú levelezési szolgáltatásainak fejlesztésére, ami egyelőre a Google számára tűnik kifizetődőnek: 2016 harmadik negyedévében jelentős növekedést értek el a webmail megnyitások területén (is). A vállalat 2016-os közlése szerint a Gmailnek havi 1 milliárd felhasználója van, hatása a globális statisztikákra és trendekre egyértelmű.

Top 10 email kliens

Ha a weboldalak frontend fejlesztése során azt mondjuk, hogy időről időre kihívást jelent a rengeteg kliens megfelelő szintű kompatibilitásának biztosítása, akkor ez a HTML eDM üzenetek esetében hatványozottan igaz.

Sajnos a 2016-os év sem hozta meg az áttörést, az elérhető kliensek továbbra is különbözőképpen értelmezik ugyanazt a HTML-kódot, de szerencsére fejlődés azért történt a piacon, ma már a kliensek többsége kezeli a reszponzív emaileket.

A dobogó első 3 fokán nincs változás a 2015-ös rangsorhoz képest, de érdemes kiemelni, hogy a Gmail és az Outlook.com is erősítette pozícióját, feltehetően a felhőalapú levelezési szolgáltatások előretörésének köszönhetően. A Windows 10 egyenesen a lista 9. helyére húzta fel a Windows Mailt, ezzel a Thunderbird kiszorult a 10-es listából.

Mobil, mobil, mobil

A mobilplatformok — elmúlt években tapasztalható — térnyerésének ez az egyenes következménye, mindenkinek közös célja volt (ill. még mindig az), hogy az emailek jól nézzenek ki kis képernyőn is. A Gmail tavaly őszi frissítése a postafiókok 75%-át repítette a reszponzív levelek világába, ezzel kijelenthető, hogy email marketing szempontból is beléptünk a mobil érába.

Miben fejlődtek a meghatározó szereplők

Gmail

Mint az e-mail piac vezetője, szinte elvárható volt a Google-től, hogy végre tisztességes reszponzív email támogatást vezessen be. A 2016 őszén elindított webmail és mobil kliensek frissítései az elvárásokat túlteljesítve érkeztek meg a felhasználókhoz. Az új verziók nemcsak a reszponzivitás alapjait jelentő (media query) funkciókat támogatják, hanem egy sor egyéb, de nagyon hasznos HTML képességet is. A beágyazott stíluslapok támogatása például lehetőséget ad a CSS inlining teljes elhagyására, ezzel a levelek méretét drasztikusan csökkenteni tudjuk, ami jótékony hatással van többek közt a levél spam besorolására is.

iOS Mail

Az iOS beépített levelező kliensének frissítése a legtöbb felhasználó számára annyit jelent, hogy végre eltávolítható az alkalmazás, és külön helyet kapott a beállítások között. Ez kinek hasznos, kinek nem, számunkra inkább az email marketinget érintő fejlesztések az érdekesebbek: az új verzió támogatja a natív hírlevél leiratkozási funkciót (ún. Mailto unsunscribe útján), valamint a HTML5 beágyazott videókat is.

Yahoo! Mail Android alkalmazás

Teljesen érthetetlen az oka, de a Yahoo Android appja kitörli a HTML levelek <head> és <style> elemeit, ezzel nemcsak a reszponzív emaileket, de egy sor hasznos fejlesztési lehetőséget is kivett a fejlesztők kezéből — növelve a kódolásra és tesztelésre fordított időt is.

Windows Mail

A Microsoft új desktop klienst vezetett be a Windows 10-zel együtt: az új Windows Mail felhasználói szemmel nézve egy rendkívül könnyen használható levelező, azonban email marketing és fejlesztés szempontjából sajnos ugyanazokat a hagyományos és megmagyarázhatatlan hiányosságokat örökölte, mint elődei.

+1: Mito Weekly stat

Saját tudásmegosztó hírlevelünk, a Mito Weekly megnyitási statisztikáin is jól látszik a nagyobb levelező kliensek dominanciája. Olvasóink túlnyomó többsége Gmailt használ, második helyre szorítva az iOS beépített levelezőjét. Az Microsoft jó öreg (inkább öreg, mint jó) Outlook verzióit 5% használja, míg nálunk 2%-ával a Thunderbird befért a még szemmel látható részesedésűek közé. Hírleveleink 1,7%-át Chrome Mobile-on olvassák, a Yahoo! Mail, Windows Phone és Hotmail mind 1% alatt marad.

SPAM

A kéretlen levelek okozta frusztráció 2016-ban sem hagyott alább, inkább további érdekes jelenségeket generált. A Litmus egyik kutatásában a hírlevél-leiratkozókat és a spam-bejelentőket kérdezte döntésük okairól. Az eredmények abba az irányba mutatnak, hogy ma már elég egy félresikerült vagy mobilon nem tökéletes felhasználói élményt produkálni, az olvasók már ezt is irritálónak találják, és spam-jelöléssel büntetik. Sőt, még ha az email helyesen is jelenik meg, az is komoly frusztrációt okozhat, ha a landingoldal nem mobilbarát. Érdemes a folyamat elejét és végét is mobilbaráttá tenni — csak az egyikkel foglalkozni ablakon kidobott pénz.

Spam témakörben mindenképp meg kell még említeni, hogy a natív leiratkozás (List-Unsubscribe fejléc) egyre szélesebb támogatottságával egyidejűleg javasolt az email marketing üzenetekben is kihasználni ezt a lehetőséget. Elsőre őrültségnek tűnhet az olvasó orra elé dugni egy könnyen hozzáférhető linket, de hosszú távon kifizetődő: bizalmat épít, tisztítja a címzett-adatbázisunkat, és visszajelzést ad az email marketing teljesítményünkről.

Jogi környezet — GDPR

Hosszú évek vitáját követően tavaly májusban hatályba lépett az új európai adatvédelmi rendelet, amelyet külön-külön az Európai Tanács és az Európai Parlament is megszavazott. A rendelet végrehajtása csak 2018-ban kezdődik, addig van ideje a gazdaság szereplőinek alkalmazkodni az új szabályokhoz. A hatályos magyar szabályozás már ma is elég szigorú, de azért érdemes átnézni minden érintettnek a változásokat.

A rendelet többek között a marketing célú email küldést is szabályozza, és világos szabályokat fektet le, konkrét megvalósítási lehetőségeket kínálva: a feliratkozás során egyértelmű, kifejezett és tevőleges hozzájárulást kell begyűjteni, ennek javasolt módja a checkbox, amely nem lehet előre bepipálva. Itthon ez már nem újdonság, de a GDPR is kiemeli, hogy a begyűjtött hozzájárulásokat úgy kell nyilvántartani, hogy pontosan visszakövethető legyen, mikor és milyen körülmények között kerültek rögzítésre. Fontos kitétel, hogy a rendelet hatályba lépésekor már csak tiszta feliratkozásokat lehet felhasználni, a korábban hozzájárulás nélkül gyűjtött email címeket nem.

Piaci mozgások

A 2016-os évben két olyan akvizíció is történt, ami az email marketing világra nézve érdekes lehet a közeljövőben.

Microsoft > LinkedIn

A Microsoft belengette, hogy a felvásárlás után — többek közt — szeretné kiterjeszteni LinkedIn funkciókkal az Outlook és az Outlook 365 platformot egyaránt.

Verizon > Yahoo!

A Verizon 2015-ben az AOL-t, 2016-ban az addigra már nem túl csillogó állapotban lévő Yahoo!-t vásárolta fel. Pont a tárgyalások közepén robbant a hír, hogy 1,5 millió fiók kompromittálódhatott egy biztonsági rés miatt, de állítólag ez nem akasztotta meg a folyamatot. Érdekes terv lehet, ha a Verizon összeházasítja a két levelezőt, és így futnak neki a Gmail mögötti második helyezésért.

Konklúzió

A Gmail a reszponzív emailek támogatásával nagyot lendített a mobilélmény elterjedésén, és néhány kivételtől eltekintve az iparág is ebbe az irányba halad. Mára a webes alkalmazások tervezésénél a mobile first gondolkodás teljesen természetes, és szerencsére a 2017-es évre már úgy tudtunk ráfordulni, hogy ez a gondolkodás az eDM kampányok esetében is megszokottá kezd válni.

A felhasználók ma már elvárják, hogy mobilon is jól nézzenek ki az emailek.

Ha növelni akarjuk kampányaink megnyitási arányait és konverziós rátáját, akkor mindenképpen törődnünk kell a reszponzív megjelenéssel is.


Jön: A Nagy eDM Összehasonlítás

Tanácsadó csapatunk tavaly augusztusban feliratkozott több mint 200 márka hírlevelére — az azóta eltelt időben közel 8 000 emailt kaptak, és a legjobb, hogy ezeket ki is elemezték jó alaposan. A tapasztalatokat rövidesen publikálják itt a Mediumon. Kövess minket, ha nem szeretnél lemaradni róla!


Rólunk

A Mitóban az ügynökségi munkák mellett komoly fejlesztéseket is végzünk, büszkék vagyunk rá, hogy többek közt az OTP Bank, a Magyar Telekom, a Deutsche Telekom, a Wizz Air, a Szerencsejáték Zrt., valamint az izlandi lottótársaság számára szállíthatunk webes és mobil megoldásokat.

http://mito.hu és http://mito.hu/jobs