Don’t Like and Drive

DNB, Sparebank1 og Schibsted setter i gang gjennomgripende endringer for å møte konkurransen fra teknologigigantene. Amazon mener alvor med droner. Og selvkjørende biler kommer raskere enn du tror. Les om dette og andre aktuelle saker i skjæringspunktet mellom teknologi og mobilitet i denne ukens nyhetsbrev.

Men først: Høstens favoritt er Fords Instagram-kampanje “Don’t Like and Drive” — Det store, hvite hjertet illustrerer på en glimrende måte oppmerksomheten du tar bort fra veien når du bruker mobilen samtidig.

Husker du Bilbelteløftet til Statens Vegvesen? Kanskje på tide med et løfte om å ikke bruke mobil i bil?

I løpet av den siste uken har vi sett en rekke nyheter om digital disrupsjon fra bank- og mediebransjen. Sterkt utfordret fra teknologigiganter i et synkende annonsemarked, og truet av Fintech, hhv kunne vi lese følgende:

  1. SpareBank 1-bankene etablerer innovasjonsselskap for å vinne digitale kunder.
  2. Lokomotivet i bankalliansen, SR-Bank, er i gang med å rulle ut roboter.
  3. DNBs Trond Bentestuen varsler om En ganske ekstrem utvikling og føler seg truet av teknologibedrifter innen lån, betaling, finansiering og handel. Jeg ville lagt til valuta, sparing og investering. Noe igjen da?
  4. Schibsted lanserer ny organisering i jakten på flytige Enhjørninger, og spisser seg ved å bygge nasjonale datadrevne økosystemer for sine tjenester.

Nevnte mediegigant lanserte nylig andre utgave av Future Report. Etter å ha kjørt 60% av veien på autopilot til jobb i dag, synes spørsmålet “Når kommer selvkjørende biler?” noe passé, men ellers er rapporten verdt en titt.

Og a propos roboter: Amazon mener alvor med droner. Se Jeremy Clarkson forklare hvordan i filmen om Amazon Prime Air nedefor.

Under tittelen Verden trenger ikke flere biler i forrige uke skrev jeg om det Bill Ford sa på Web Summit i november. Under forberedelsene til en presentasjon om mobilitetsteknologi et par dager senere fant jeg en illustrasjon over utfordringen de tradisjonelle bilprodusentene møter. I det ublide møtet med forbrukerteknologien mangler bilprodusentene nøkkelingredienser for å konkurrere i fremtiden.

Et bilde som illustrerer utfordringen er (noen av) leverandørene nevte Bill må involvere for å levere noe vesentlig nytt til markedet.

(Noen av) Leverandørene til 2015 Ford F series.

Dagens (og i enda større grad morgendagens) konkurrenter tenker og handler som programvarehus. Nedenfor Teslas Elon Musk som heller enn å banke stålplater litt raskere, rekrutterer systemutviklere for å aksellerere utviklingen selvkjørende biler.

Kanskje verdens kuleste jobb for systemutviklere om dagen?

Det er mange som har meldt seg på i konkurransen. Tesla har som mål å realisere helt selvkjørende biler langt raskere enn tidligere planlagt.

3 kjappe:

  1. Forventningene til iBeacons var stor da Apple lanserte teknologien for 2 år siden. Hvorfor tok det ikke av? Og kan det hende at Google lykkes bedre (hint: uten apps).
  2. Mobiltrafikken på Black Friday passerte desktop for første gang. IBM gir deg detaljene.
  3. Hyper Island har publisert sin Changes of tomorrow. Les om dele-økonomi, online-relasjoner og usynlig teknologi (Takk til #skvulp-redaksjonen for denne).
Show your support

Clapping shows how much you appreciated David Baum’s story.