Інтеграція Darwinia XCM об’єднує екосистеми Moonriver і Moonbeam для кросчейн взаємодії

ExtezyMr
Moonbeam in Ukrainian
3 min readOct 18, 2022

--

Сінгапур — 18 жовтня 2022 р. — Moonbeam, найкраще місце для додатків, підключених між мережами, оголосило про інтеграцію XCM із Darwinia, що дозволить підключеним контрактам на Moonbeam спілкуватися через Універсальну Кросчейн мережу обміну повідомленнями Darwinia після ввімкнення віддалених викликів EVM через XCM. Крім того, це з’єднає будь-який контракт у Moonbeam із будь-якою мережею за межами екосистеми Polkadot, як-от Ethereum, Avalanche та інші, після об’єднання кросчейн протоколу обміну повідомленнями Darwinia на основі Light-Client та XCM. Для початку інтеграція XCM дозволить переміщувати RING, токен Darwinia, як XC-20 у широкій екосистемі dApp Moonbeam.

Darwinia — це узагальнена мережа доставки повідомлень на основі легкого клієнта та парачейн Polkadot, який забезпечує високозахищену та програмовану структуру мосту між мережами Polkadot і EVM, такими як Ethereum, Polygon, BSC та іншими, а також надає SDK для спрощення процесу розробки. і створює безперебійну взаємодію з користувачами, особливо під час транзакцій між кількома мережами.

З’єднання Moonbeam XCM із платформою смарт-контрактів Darwinia надасть Darwinia Universal Cross-Chain Message SDK для використання в розробці кросчейн мостів активів, а також кросчейн доступ до активів для використання в якості застави на віддаленому блокчейні та дозволить обмінюватися активами між мережами. з однією транзакцією в майбутньому. Ці інтеграції з нетерпінням чекають можливості переміщення NFT між кількома мережами та уніфікованого управління кількома мережами без необхідності переміщення активів до центральної мережі голосування.

Цей зв’язок із Darwinia зміцнює надання Moonbeam кросчейн підключених додатків, які функціонально об’єднуються в мережах Polkadot і Kusama та поза ними. Darwinia SDK дозволяє використовувати випадки крос-чейн, одночасно покращуючи спрощення взаємодії з користувачем шляхом абстрагування всіх проміжних маршрутів і трансляцій протоколів на цьому шляху, навіть якщо існує кілька мережевих переходів.

Загалом екосистеми Polkadot і Kusama співпрацюють із парачейнами, такими як Moonbeam і Darwinia, щоб посилити та захистити зв’язок, використовуючи зростаючу бібліотеку опцій безпечного обміну повідомленнями між мережами. З’єднання між Kusama та Polkadot на додаток до зовнішніх з’єднань через Moonbeam з Axelar, Layer Zero, Wormhole і Hyperlane сприяють наступному поколінню програм для просування Dotsama.

Про Moonbeam Network

Moonbeam — це платформа смарт-контрактів для створення кросчейн додатків, які мають доступ до користувачів, активів і послуг у будь-якій мережі. Об’єднавши функціональні можливості Ethereum, Cosmos, Polkadot, тощо, в єдину платформу, Moonbeam вирішує сьогоднішню фрагментарну взаємодію з користувачами, розблоковуючи справжню сумісність і прокладаючи шлях для програм наступного покоління. Платформа Moonbeam використовує інтегрований кросчейн обмін повідомленнями, щоб дозволити розробникам створювати смарт-контракти, які отримують доступ до послуг у багатьох віддалених блокчейнах. Цей підхід, а також зручна для розробників платформа EVM Moonbeam, широка підтримка інструментів і сучасна архітектура Substrate створюють ідеальне середовище розробки для створення підключених програм.

Про Darwinia

Darwinia — це кросчейн інфраструктура обміну повідомленнями, яка забезпечує легку клієнтську, програмовану універсальну мережу обміну повідомленнями для децентралізованих програм. Протокол кросчейн обміну повідомленнями легкого клієнта Darwinia (LCMP) використовується для перемикання кросчейн повідомлень між мережами субстратів, а також між мережами субстратів і EVM. Darwinia SDK дозволяє розробникам легко інтегрувати кросчейн можливості у свої Dapps, що матиме глибокі наслідки для кросчейн взаємодії, а Darwinia як кросчейн інфраструктура обміну повідомленнями сприятиме створенню гібридної кросчейн мережі для Polkadot.

Оригінал: https://moonbeam.network/announcements/darwinia-xcm-integration/
Переклад: Extezy#2125

--

--