Ideeën tot leven brengen

Week 14

Er staan deze week twee belangrijke meetings op de planning deze week. Dinsdag komt Marcel langs bij Mosa en we hopen zoveel mogelijk van ons proces en onze concepten te presenteren. Op donderdag staat de meeting met Ilja en Dirk gepland om onze concepten te visualiseren. Twee belangrijke afspraken waar we deze week naar toe werken.

We starten de week week met een brainstorm over de concepten. Wat hebben we liggen? We verdelen de concepten en maken voor ieder concept een collage en een korte omschrijving, zodat we de voorstellen dinsdag aan Marcel kunnen presenteren.

Dinsdag om 10:00 staat Marcel bij Mosa voor de deur. Marcel komt langs om een kijkje te nemen het bedrijf, onze bedrijfsbegeleider te ontmoeten en de voortgang van het project bespreken. Samen met Ilja lopen we een rondje door de flagshipstore en de porseleinfabriek. We bekijken de collecties en Ilja vertelt leuke weetjes over Mosa. Het is zeker een warm welkom bij Mosa voor Marcel. Het is voor Marcel erg fijn om wat meer feeling te krijgen bij het bedrijf waar we werken. Ik denk ook dat je het Mosa-gevoel alleen kunt ervaren als je de flagshipstore ziet en de gepassioneerde mensen hebt gesproken. Het wauw gevoel komt bij Marcel in ieder geval binnen. Hij is super enthousiast en geïnspireerd door de showroom en porseleinfabriek van Mosa. Na de rondleiding zitten we samen in de vergaderruimte van Mosa om over onze opdracht te praten en onze ervaringen en ideeën te delen. Marcels enthousiasme is goed te voelen en hij geeft ons veel goede input over de showmappen en het beeld dat Mosa online uitstraalt. Hij denkt dat Mosa meer moet doen met haar rijke geschiedenis, de oorsprong, het verhaal, het familiebedrijf. Mosa verdient een gezicht en het warme welkom gevoel die je krijgt als je de flagshipstore binnenloopt. De showmappen zijn volgens Marcel het perfecte middel om online en offline met elkaar te verbinden en uit te werken tot CMD waardig concept.

Woensdag gaan we verder met het uitwerken en aanvullen van de concepten. We werken woensdag alle concepten uit tot A3 visualisaties in Photoshop, zodat we die kunnen presenteren tijdens de brainstorm met Dirk op donderdag. Hieronder lees je meer over de 3 concepten.

Concept 1. Showmappen 2.0

De tegels voelen, kleuren vergelijken, combinaties maken en gewoon de tegel in het echt zien. Dit kan alleen met de showmappen. Maar deze mappen hebben dringend een upgrade nodig. Dat willen doen door de map een volledig nieuw jasje te steken. Een totaalbeleving creëren. Een showmap die architecten een wauw gevoel geeft. Hetzelfde wauw gevoel dat je krijgt als je de flagshipstore binnenkomt. De showmappen moeten de architecten overtuigen om voor Mosa te kiezen. Dit willen wij doen door er een augmented reality toepassing aan de map toe te voegen. Met de augmented reality toepassing kun je de tegel in een groter oppervlak zien. Een tegelvlak in plaats van alleen een losse tegel. Dit kun je ook doen met referentiefoto’s, maar augmented reality kan meer. Met augmented reality kunnen we de tegel in een groter oppervlak in een ruimte naar keuze plaatsen. Selecteer bijvoorbeeld een kantoorruimte, een schoolruimte, een woonomgeving en plaats je tegel in deze ruimte. Met de camera op je device kun je het tegelvlak in een ruimte plaatsen.

1. Mogelijkheden AR — 2.Scan de code van een tegel — 3. Bekijk de tegel in 3d simulatie
4. Maak een foto van een ruimte en plaats de tegel hierin

Concept 2. More than reference

Het concept voor de referentieprojecten is om de referentieprojecten van Mosa in een virtuele ruimte te plaatsen. Voor architecten is het van belang om de tegels in een omgeving te zien, vanuit verschillende perspectieven. Met de voegkleur en de achtergrond informatie van het project. Behalve informatie kun je ook videofragmenten zien over het bouwconcept van concept tot eindgebruiker. De toepassing van de tegel en hoe deze wordt ervaren.

1. Een moodboard van het VR concept

Concept 3. Mosa Compass

Wieke en ik zijn er erachter gekomen dat de website vooral is ingericht voor mensen die Mosa al kennen. Voor de Nederlandse markt is dit prima, aangezien 95% van de Nederlandse architecten Mosa kent. Maar meet het oog op de buitelandse markt en nieuwe potentiele klanten denken wij dat het goed is om Mosa te introduceren. Nieuwe klanten prikkelen en ze een warm welkom geven. Hetzelfde wauw gevoel creëren, dat je hebt als je de flagshipstore inloopt. Dit kan bijvoorbeeld door de flagshipstore in 360 Google business view op de homepagina te plaatsen. Door middel van video stelt Mosa zich voor. Video’s over de oorsprong van Mosa, de productietechnieken, over het design, geschiedenis en de medewerkers. Mosa compass is een laag over de website die de bezoeker op een interactieve storytelling wijze het verhaal achter Mosa vertelt. Het is een laag over de website die de bezoeker op ieder moment kan openen en sluiten.

Dirk, de marketingmanager vond het interessant om te kijken hoe we de website kunnen veranderen. Met name de bezoekers vanaf de homepagina prikkelen en de website meer inrichten voor nieuwe bezoekers vond hij interessant.

Het idee van de showmappen vond hij het meest interessant om mee te beginnen! Over een aantal weken wordt de nieuwe collectie gelanceerd en het leek Dirk de ideale tool om de collectie mee te promoten. Wieke en ik kunnen niet wachten om met dit nieuwe idee aan de slag te gaan. Het is nu aan ons om het concept verder uit te werken en een realisatieplan/partij te vinden om mee samen te werken! Zodat niet alleen Mosa maar ook wij aan het einde van onze stage een super tof concept voor de showmappen 2.0 kunnen presenteren.

En dan nog iets..De marketingmanager was zelfs zo enthousiast over de ideeën dat hij ze in zijn kantoor heeft opgevangen. Hoera!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.